The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, May 29, 2008

Simplu, Direcţia 5, Fly Project, Andra, Mandinga şi Morandi vin la EFIRO 2008!

.

Și băieții se distrează câteodată...

Diplomă de mai jos a fost recuperată de pe un calculator de la Fabrica de Timbre. În rest - NO COMMENT!


Tuesday, May 27, 2008

Gratis la EFIRO

Comitetul de Organizare a decis ca intrarea vizitatorilor la EFIRO 2008 să se facă gratuit.

Expoziţia poate fi vizitată după următorul program:

- vineri, 20 iunie, între orele 10:00-18:00;

- sâmbătă, 21 iunie şi duminică, 22 iunie, între orele 10:00-20:00;

- de luni, 23 iunie, până vineri, 27 iunie, inclusiv, între orele 10:00-18:00.

EFIRO 2008 va avea loc în perioada 20-27 iunie la Complexul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, fiind urmată, pe data de 28 iunie, de cel de-al 70-lea Congres al Federaţiei Internaţionale de Filatelie.

Expoziţia va fi organizată de Compania Naţională Poşta Română în colaborare cu Federaţia Filatelică Română, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Filatelie (Fédération Internationale de Philatélie - FİP), acordat la Congresul FİP de la Singapore din 2004, al Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Filatelici (AIJP) şi sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României. (sursa: pagina oficială EFIRO 2008)

Thursday, May 15, 2008

Erori filatelice 1903-2006 - catalog filatelic specializat


A IEȘIT EXEMPLARUL SEMNAL!
ROMÂNIA. ERORI FILATELICE. Catalog specializat ilustrat 1903-2006. Un instrument de lucru cotat, scos sub egida Federației Filatelice Române, util oricărui colecționar de erori filatelice. Prima lucrare de acest gen, dedicată celei mai mari manifestări filatelice românești din toate timpurile, EFIRO 2008, are 316 de pagini, cu peste 5.000 de informații de profil.
O COLECȚIE sau EXPONAT DE TIMBRE FĂRĂ ERORI FILATELICE E CA O MÂNCARE FĂRĂ SARE!
ASIGURĂM SAREA INFORMATIVĂ! CÂTĂ PUNEȚI, NU DEPINDE DE NOI!
Distrubuirea în ordinea înscrierii.
Preț informativ 99 lei. Pentru membrii Clubului CEI PESTE 200 sunt acceptate și erori filatelice, de 5 sau 6 stele, în valoare de 150 de lei, la cota prezentului catalog.

Detalii gsm_as@yahoo.com sau 0744 175431.

Cum ne pregătim pentru EFIRO 2008

Timpul zboară. Comitetul de organizare are ședințe săptămânale. A început distribuirea formularelor-inventare și a plicurilor pentru exponatele celor 82 de expozanți. S-a hotărât că predarea exponatelor să se facă în data de 17 iunie la Romexpo – sediul expoziției EFIRO 2008. Fiecărui expozant i se vor comunica intervalele de timp în care va putea să depună și să ridice exponatul. S-a comunicat și prețul unui bilet la palmares EFIRO 2008 – 175 EUR.
Nu lipsit de interes este numărul mare de seminarii ce se vor desfășura la EFIRO 2008 în data de 26 iunie. Astfel, seminarii ale comisiilor de filatelie tradițională, aerofilatelie, întreguri poștale, fiscalotelie și maximafilie vor avea loc începând cu ora 8.30, iar cele ale comisiilor de tineret, falsuri și astrofilatelie vor fi programate după ora 14.00.
Având în vedere numărul mare de informații care vor apare doar cu câteva zile înainte de deschiderea expoziției în data de 20 iunie ora 10.00, vă rugăm să urmăriți site-ul Federației Filatelice Române www.federatia-filatelica.ro.
În timpul ce a mai rămas până la EFIRO 2008, vă sfătuim să priviți cu un ochi critic asupra propriului exponat și să faceți completări și corecturi. Nu ezitați să ne consultați. Formulați întrebări și transmiteți-le pe fax: 021-3104004. Așteptăm marea sărbătoare a filateliei românești cu exponate cât mai bine organizate și cu piese filatelice deosebite.

IMPORTANT – Expozanții sunt rugați ca înainte de completarea formularului cu inventarul exponatului, să facă o copie Xerox, și după completarea și verificarea ei să complecteze și originalele. Nu sunt disponibile alte formulare și de aceea vă solicităm să fiți foarte atenți.

Succes.
Alexandru Dan BARTOC
Comisar general adjunct al EFIRO 2008

Wednesday, May 14, 2008

Lansarea lui Frank Sinatra

.
Din arhivele Jurnalului

material publicat pe 10 ianuarie 2008 pe Jurnal on line pentru filateliști

Poşta americană a emis o marcă poştală cu figura legendarului muzician Frank Sinatra, la zece ani de la moartea acestuia, în ziua în care acesta ar fi împlinit 92 de ani.
Copiii starului italo-american - Nancy, Frank Jr şi Tina - au participat la ceremonia în cadrul căreia a fost prezentată macheta timbrului, pe care Sinatra apare arborând celebra lui pălărie de fetru.
Timbrul va fi tipărit d cu primăvara anului 2008, în 120 de milioane de exemplare, potrivit responsabililor poştei americane.
"Tatăl nostru iubea această ţară. Aceasta ar fi fost una dintre cele mai frumoase zile din viaţa lui", au spus copiii muzicianului.
Cântăreţ şi actor de reputaţie mondială, căsătorit cu dive precum Ava Gardner şi Mia Farrow, Frank Sinatra a obţinut 11 premii Grammy, dar şi un Oscar pentru cel mai bun rol secundar pentru "De aici în eternitate", în 1954. (www.mediafax.ro)

Emisiuni pirat cu Frank Sinatra


Wednesday, May 7, 2008

La capătul lumii - Țara de Foc

Iuliu Popper, un explorator, aventurier român de origine evreiască, s-a născut în 1857 la București. La nici 30 de ani, Popper a devenit „Conchistadorul Patagoniei” și „Don Quijote al aurului Țării de Foc”. Devine unul dintre cei mai bogați oameni ai acelor vremuri, deține mine de aur, bate monezi de aur pe care îi apare numele și tipărește mărci poștale locale.

În 1891, Iuliu Popper decide să ia în propriile mâini conducerea Țării de Foc. În acel an el emite după monezi de aur și mărci poștale. Macheta mărcii poștale, emisă de către Popper a fost realizată de litograful Rodolfo Soukup. Imprimarea colilor de timbre a fost realizată de Atelierul de Timbre a lui J. H. Kidd y Cia din Buenos Aires. Tot aici au fost tipărite mărcile poștale emise de Administrația Poștala Națională din Argentina. Grafica mărcii reprezinta simboluri ale mineritului, respectiv ciocanul și târnacopul, peste care este desenat un soare în centrul acestuia litera „P” de la Popper. Pe laturile desenului apare inscripția „TIERRA DEL FUEGO” respectiv „DIEZ CENTAVOS ORO LOCAL”, iar în cele patru colturi cifra „10”, reprezentând contravaloarea, adică zece centigrame de aur. Culoarea mărcii este trandafiriu aprins. Se cunosc printuri de probă de culoarea albastră. A fost pusă în circulatie pe așezările Companiei Popper, precum El Paramo, San Sebastián, Carmen Sylva, și Rio Grande-Colonia Popper. Timbrul Popper a fost utilizat doar șapte luni în perioada ianuarie-august 1891. În iulie 1891 șeful oficiului poștal din localitatea Bahia, Ramón L. Cortes, care era și comisar al Poliției din San Sebastián, l-a denunțat pe Popper la directorul general al Poștei și Telegrafului Argetinian că utilizează o emisiune timbre fără a deține acest drept. Cazul a fost soluționat de Judecătoria Teritoriului Țara de Foc în defavoarea lui Popper.
În timpul anchetei, Popper a făcut mai multe demersuri pentru a putea folosi în continuare mărcile respective. Într-o scrisoare adresată Ministerului de Interne el susținea că emiterea mărcii respective are motive întemeiate: „Așezările mele din Țara de Foc se află deseori fără nici o legătură de comunicare cu restul continentului pentru perioade mai mari de șase luni. Acolo muncitorii nu lucrează ca salariați, ci primesc o casă, unelte și mașini de lucru gratis, precum și o parte din aurul pe care îl extrag din sol, praf de aur, care în timpul intemperiilor, în câmp deschis, este imposibil de manipulat sau fracționat, fără pierderi considerabile. Pentru a evita aceste inconveniente, am început să batem aurul în Casa de la Moneda din Buenos Aires, sub forma de medalii, indicând greutatea lor și titlul pe care îl reprezintă, și nu reprezintă valoare monetară. Dar este dificil să bați medalii pentru fracțiuni inferioare de un gram și ținând cont de faptul că de multe ori exista diferențe de centigrame de aur, a trebuit să emitem valori sub formă de timbre, care reprezintă conform inscripției 10 centavos sau centigrame de aur local din Țara de Foc, adică a zecea parte dintr-o medalie”.
Mărcile emise în urmă cu peste un secol au fost botezate cu timpul „Timbrele Popper” și sunt râvnite de marii colecționari. Tirajul mic și perioada scurtă de circulație efectivă a făcut ca exemplarele circulate, alături de mărcile oficiale ale Argentinei, să fie extrem de rare.
Tânărul Popper, după studiile din țară, obține diploma de inginer al Școlii Politehnice din Paris. El călătorește în China, Japonia, Siberia, Alaska, apoi se stabilește în New Orleans. În capitala Cubei, Havana, realizază planul de sistematizare a orasului și al portului. În anii 1884-1885, lucrează în Ciudad de Mexico ca redactor la publicația „Diario de los Forasteros”. La începutul anului 1886 ajunge la Buenos Aires unde se angajează să facă prospecțiuni și studii geologice în vederea exploatării aurului în Țara de Foc. Zona unde lucrează Popper era necartografiată în acel moment așa că munților, râurilor „descoperite” de el le dă denumiri românești. Astfel apare pe harta geografică a lumii Rio Rosetti, Rio Ureche, Vârful Lahovary, Punta Sinaia, Sierra Carmen Sylva.
În timpul șederii sale în Țara de Foc, Popper realizeaza o serie de fotografii document despre indienii din regiune. A creat un album legat în piele de foca pe a cărui coperta textul a fost realizat din foițe de aur extras din propriile mine. A trimis lucrarea Societății Române de Geografie, dar în timpul bombardamentelor din 1944 a dispărut. Abia în anii '80 a apărut un al doilea exemplar al lucrării, pe care se pare că ar fi trimis-o părinților. Acest exemplar al colecției de fotografii realizat de Popper se afla în custodia comunității evreiești din România.
După șase ani de explorări în Țara de Foc, Popper a planuit să organizeze o expediție la Polul Sud. Planul lui nu s-a mai realizat după ce la 6 iunie 1893 a murit subit în Buenos Aires. Avea doar 36 de ani. Medicii au stabilit că Popper a murit în urma unei crize de inimă, dar apropiații lui au susținut că a fost victima mafiei aurului.

Ștampilografie

Din colecția autorului


Literatură

1. Iuliu Popper- 125 ani de la naștere - Mihail Popovici, Filatelia nr. 4 (311), Aprilie 1982, pag. 8-9.
2. Centenarul primei mărci de poștă locală din Țara de Foc -
Mihail Popovici, Filatelia nr. 11 (426), Noiembrie 1991, pag 4.
3. Un român în Ţara de Foc - Virgil Moroianu, MARINA nr. 18-19/decembrie 1986-ianuarie 1987, pag. 7-8 respectiv pag. 8-10

4. Filatelia de la A la Z - Marcel Dănescu, Editura Sport-Turism 1987-București, pag. 366
5. ZIUA - 16 iunie 2007
6. Jurnalul național - 22 mai 2005
7. Museo del Fin de Mundo (în spaniolă)
8. Hebreos.Net (în spaniolă)
9. Wikipedia (în română)

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics