The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, January 14, 2009

Ajutorul lui Dumnezeu, iubirea poporului, puterea Danemarcei

Prinţesa Margareta s-a născut la Palatul Amalienborg, Copenhaga, fiind fiica prinţului moştenitor Frederik al IX-lea al Danemarcei şi al prinţesei Ingrid. Pentru că regele Christian al X-lea a fost şi rege al Islandei, ca un tribut adus oamenilor din Islanda, prinţesa a primi şi numele islandez Þórhildur.
Margareta descinde prin tatăl său din regii Danemarcei și prin mama sa din suveranii suedezi. Bunicul matern a fost regele Gustav al VI-lea al Suediei iar bunica maternă, Margaret a Marii Britanii care era nepoata reginei Victoria.
În momentul naşterii ei, numai descendenţii masculini puteau urca pe tronul Danemarcei, însă din motive de succesiune la tron, legile au fost modificate. Procesul de schimbare a constituţiei a început în 1947, când a devenit clar că regina Ingrid nu va mai avea alţi copii. Moştenitorul prezumptiv era unchiul său, prinţul Knud, însă poularitatea lui Frederick şi a fiicei lui a început procesul complicat de modificare a constituţiei.
Această propunere a trebuit să fie trecută prin două parlamente şi printr-un referendum, care a avut loc la 27 martie 1953. Noul act de succesiune permite descendenţilor feminini să acceadă la tronul Danemarcei similar cu cel utilizat în Regatul Unit.
Regele Frederik al IX-a a murit în 1972 şi a fost succedat la tron de prinţesa Margareta la 14 ianuarie 1972 care a devenit primul suveran danez de sex feminin.
La 10 iunie 1967, prinţesa Margareta a Danemarcei s-a căsătorit cu un diplomat francez, Henri de Laborde de Monpezat, la Biserica Navale. Laborde de Monpezat a primit titlul de "Alteţa Sa Regală Prinţul Henrik de Danemarca". Din căsătorie au rezultat doi copii: Frederik André Henrik Christian, prinţul moştenitor al Danemarcei care s-a născut la 26 mai 1968 şi Joachim Holger Waldemar Christian, prinţ al Danemarcei născut la 7 iunie 1969. Regina şi Prinţul Henrik au şi patru nepoţi: prinţul Christian, prinţul Nikolai, prinţul Felix şi prinţesa Isabella.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics