The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, April 3, 2008

Marca poștală, reper al istoriei alianței NATO

Cu ocazia desfășurării celui mai important summit din istoria NATO dar și a celui mai mare eveniment internațional găzduit vreodată de România, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale cu tematica Evenimente NATO. (LP 1798).
Marca poștală a emisiunii este realizată după macheta grafică a cunoscutului artist plastic Octavian Penda, care reunește într-un tot armonios elemente cu valoare
de simbol ale spațiului românesc cu elemental central al siglei NATO.
Mesajul imaginii mărcii poștale este transmis de personajul feminin ce întruchipează Victoria, purtând într-o mână ramura de măslin - simbol al păcii - și în cealaltă scutul decorat cu un blazon ce reproduce detalii din Stema României.
„Roata soarelui” sau „roata crucii”, motiv tradițional al meșteșugului sculpturii în lemn, redă vizibil imaginea brațelor Rozei Vânturilor - element central al siglei NATO, prezentat pe aceeași diagonală a compoziției. Aripile Victoriei rezumă sugestiv elementele logoului Summit-ului NATO la București: Aripi de libertate.
Realizată într-o concepție originală, de excepție, gândită și elaborată integral de Romfilatelia, emisiunea se constituie într-o premieră tehnică filatelică românească: toate mărcile poștale ale minicolilor cu opt timbre au fost imprimate cu folie de aur (LP 1798b) sau cu folie de argint (LP 1798a). Tirajul total al emisiunii este de 278.000 timbre.
Începând cu 2 aprilie 2008, emisiunea filatelică poate fi găsită în toate magazinele Romfilatelia din București și din țară. (Jurnalul de vineri - Baia Mare)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics