The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, February 7, 2008

Emisiune nouă - Pistoale și revolvere pe timbre românești

Emisiunea filatelică Arme de foc din Muzeul Militar Naţional, pe care Romfilatelia o introduce în circulaţie, reprezintă în sine o premieră: este pentru prima oară când pe timbrele unei emisiuni de mărci poştale româneşti sunt ilustrate pistoale şi revolvere. Aceste arme fac parte din colecţia Muzeului Militar Naţional.
Pe timbrele emisiunii filatelice sunt ilustrate: Pistolul cu cremene, fabricat la Liège la sfârşitul secolului al XVIII, Pistolul cu cremene cu patru ţevi, fabricat pe la jumătatea secolului al XVIII-lea, în vestul Europei, Revolverul model, 1915, calibrul de 8 mm şi Pistolul Mannlicher, model 1903, calibrul de 7,65 mm.
Începând cu data de 8 februarie 2008, această emisiune filatelică poate fi găsită în toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 50 Bani este ilustrat Pistolul cu cremene cu patru ţevi, fabricat pe la jumătatea secolului al XVIII-lea, în vestul Europei.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 1,00 Lei este ilustrat Pistolul cu cremene, fabricat la Liège la sfârşitul secolului al XVIII.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,40 Lei este ilustrat Pistolul Mannlicher, model 1903, calibrul de 7,65 mm.
Pe timbrul cu valoarea nominală de 5,00 Lei este ilustrat un Revolver, model 1915, calibrul de 8 mm.
(comunicat de presă Romfilatelia)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics