The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, May 19, 2009

Nguyễn Sinh Cung, cel care iluminează

Hồ Chí Minh, cunoscut îndeobşte ca Ho Chi Minh Sunet ascultaţi (n. 19 mai 1890 - d. 2 septembrie 1969) a fost un om de stat şi revoluţionar vietnamez, care a devenit ulterior prim-ministru (1946 - 1955) şi preşedinte (1955 - 1969) al Vietnamului de Nord.
Hồ Chí Minh a fost născut Nguyễn Sinh Cung, fiind de asemnea cunoscut, printre altele, sub următoarele nume Nguyễn Tất Thành, Nguyễn Ái Quốc (ceea ce înseamnă "Nguyễn patriotul"), Lý Thụy, Hồ Quang, dar este popular cunoscut ca Bác Hồ (Unchiul Hồ) în Vietnam. Hồ Chí Minh înseamnă "cel care iluminează". Este cunoscut mai ales pentru fondarea mişcării de independenţa Viet Minh, în 1941 şi pentru stabilirea controlului comunist asupra părţii de nord a Vietnamului de Nord în anii 1960.
Republica Socialistă Vietnam este o ţară în Asia de Sud-Est. Economia sa are unul dintre cele mai mari ritmuri de creştere din această regiune a continentului. Vietnamul şi-a pus în scop să devină o naţiune dezvoltată până în 2020.
A devenit o ţară unificată în 1976 după ce forţele armate ale părţii comuniste de nord au ocupat sudul ţării cu un an în urmă. Aceasta a dus la trei decade de războaie aspre pentru independenţă, în care comuniştii au luptat de la început împotriva puterii coloniale a Franţei, apoi împotriva Vietnamului de Sud sprijinit de SUA. În ultimele sale stadii conflictul atrage atenţia întregii lumi.
Partidul Comunist deţine puterea reală în Vietnam. În aprilie 2006 l-au reintegrat pe Nong Duc Manh în postul de secretar general. Manh, care este văzut drept un modernizator, a îndemnat Vietnamul să accelereze reformele economice şi să atace birocraţia şi corupţia înrădăcinată. Spune ca vrea să ridice lumea din sărăcie şi foame şi să schimbe Vietnamul într-o ţară dezvoltata şi industrializată. Conducerea Partidului Comunist recomandă canditaţi pentru postul de preşedinte şi prim-ministru.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics