The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, July 20, 2009

Un pas mic pentru un om, dar un salt gigantic pentru omenire

20 iulie 1969 - Primul pământean, astronautul american Neil Armstrong, membru al echipajului "Apollo-11", coboară pe suprafaţa Lunii, la 10:56 PM, şi rosteşte cuvintele "este un pas mic pentru un om, dar un salt gigantic pentru omenire". Un Saturn V a lansat Apollo 11 de la "Kennedy Space Center" pe 16 iulie 1969 la 13:32 UTC. Acesta a intrat pe orbita Pământului 12 minute mai târziu.
Apollo 11 a fost prima misiune cu echipaj uman care a aselenizat. A fost cel de-al cincilea zbor cu echipaj uman din programul Apollo şi cea de-a treia călătorie spre Lună. Misiunea a fost lansată la 16 iulie 1969 având la bord pe astronomii comandantul Neil Armstrong Alden, pilotul modulului de comandă Michael Collins şi pilotul modulului lunar Eugene Edwin "Buzz" Aldrin. Patru zile mai târziu, pe 20 iulie, Armstrong şi Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună.
Neil Alden Armstrong (născut 5 august 1930) fost astronaut american, pilot de teste şi pilot naval, cunoscut ca fiind primul om care a călcat pe Lună. Primul său zbor spaţial a fost ca pilot comandant al misiunii Gemini 8 în 1966. În aceasta misiune a executat prima conectare a doua nave spaţiale împreuna cu pilotul David Scott. Cea de a doua şi ultima misiune a lui Armstrong a fost cea de comandant al misiunii de aselenizare Apollo-11 din iulie 1969. În acest faimos "pas uriaş pentru omenire", Armstrong şi Buzz Aldrin au coborât pe suprafața Lunii petrecând 2,5 ore în explorarea acesteia, în timp ce Michael Collins se afla în orbita Lunii.
Modulul lunar a fost denumit Eagle după vulturul de pe însemnele misiunii; vulturul chel este un simbol al Statelor Unite. Modulul de comandă a fost denumit Columbia, un nume tradiţional pentru Statele Unite utilizate în cântec şi poezie.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics