The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, June 26, 2009

Regele pop-ului a murit

LOS ANGELES / 05:21, 26.06.2009 - Reuters preluat de Mediafax
Starul pop Michael Jackson a murit vineri dimineaţa, ora României, după ce a fost spitalizat la Los Angeles, în urma unui stop cardiac, informează presa internaţională.
Celebrul cântăreţ, care a devenit faimos încă de când era copil şi a încântat generaţii întregi cu muzica sa exuberantă şi mişcările sale de dans, a murit după ce a făcut un stop cardiac, fiind apoi transportat la un spital din Los Angeles, informează Reuters, citând Los Angeles Times. Jackson avea 50 de ani.
"Starul pop Michael Jackson a fost declarat mort de către doctori în această după-amiază, după ce a ajuns la spital în comă profundă", au declarat surse pentru ziarul californian.
Potrivit site-ului TMZ, Jackson suferise un stop cardiac în casa sa din Holmby Hills, Los Angeles, în urma căruia a fost dus cu ambulanţa la Centrul Medical UCLA din Los Angeles. Însă cântăreţul nu şi-a recăpătat pulsul, în ciuda eforturilor medicilor.
Faimosul artist avea trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II.
Jackson avea programat un turneu de revenire care cuprindea 50 de concerte ce urmau să fie susţinute la O2 Arena din Londra, începând cu 12 iulie anul acesta şi până în martie anul viitor. Toate biletele pentru show-urile sale se epuizaseră în doar câteva ore după punerea acestora în vânzare.
Michael Jackson este unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile. El şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo.
Aceasta a fost însă afectată, după 1990, de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric. Jackson a fost anchetat şi achitat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, în 2005.
Presa internaţională a declarat în repetate ocazii că Jackson s-a confruntat cu probleme financiare în ultimii ani, după ce starul muzicii pop a fost pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.
Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului. Jackson nu a mai lansat nicio piesă nouă din 2001.

O carieră fabuloasă, umbrită de o viaţă plină de excentricităţi şi controverse

Cântăreţul american Michael Jackson, care a fost supranumit "regele pop-ului", a murit la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată însă de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Unul dintre puţinii artişti care a fost introdus de două ori în Rock and Roll Hall of Fame, Michael Jackson a intrat şi în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes showman al tuturor timpurilor, cu 13 premii Grammy la activ, 13 single-uri pe clasate locul întâi în topuri şi vânzări de peste 750 de milioane de albume în întreaga lume.
Jackson a avut parte de o viaţă intens mediatizată, dublată de o carieră de succes, reprezentând o parte semnificativă a culturii pop timp de aproape patru decade.
Michael Joseph Jackson s-a născut pe 29 august 1958, în Gary, Indiana, fiind al şaptelea din cei nouă copii ai familiei. Cei cinci băieţi Jackson - Jackie, Tito, Jermaine, Marlon şi Michael - au susţinut primul lor concert, sub titulatura The Jackson Five, când Michael avea doar 11 ani. Trupa a fost promovată de celebra casă de discuri Motown şi s-a bucurat de succes internaţional. După acest moment, Michael s-a lansat într-o strălucită carieră solo.
El a debutat pe cont propriu în 1972, iar zece ani mai târziu a lansat albumul "Thriller", care a devenit un hit de proporţii. Albumul s-a vândut în 21 de milioane de exemplare doar în SUA şi în peste 27 de milioane de copii în întreaga lume.
La începutul anilor '80, Jackson s-a impus ca o figură dominantă în muzica pop, devenind primul showman afro-american intens promovat de MTV. Popularitatea videoclipurilor sale, precum "Thriller", "Beat It" şi "Billie Jean ", au ajutat la impunerea pe piaţă a postului de televiziune, încă nou la acea vreme. Atât în clipuri, cât şi pe scenă, Jackson a făcut celebre o serie de tehnici de dans elaborate, precum faimosul "moonwalk".
Albumul "Bad ", apărut în 1987, s-a vândut aproape la fel de bine ca şi precedentul. Fiecare nou album semnat de Jackson, fiecare nouă apariţie a sa reprezenta un eveniment. Oamenii îi copiau coafura cârlionţată, precum şi vestimentaţia extravagantă. Veterani din showbiz precum Fred Astaire îl lăudau. Jackson poza pentru fotografi alături de Ronald şi Nancy Reagan la Casa Albă. Paul McCartney făcea duete cu el, precum " The Girl Is Mine" şi "Say Say Say". Jackson a devenit imaginea Pepsi, iar când părul său a luat foc în timpul filmării unei reclame, acest fapt făcea titlurile tuturor ziarelor.
Dar, aşa cum spune o vorbă în showbiz - atunci când eşti pe culmile lumii, n-ai unde să mergi decât în jos.
Următoarea lansare a lui Jackson, "Dangerous" (1991), a debutat pe locul întâi în topuri, lansând doar un singur single, piesa "Black or White", al cărui videoclip a fost intens criticat la acea vreme pentru felul violent în care se sfârşea.
După acest album, viaţa privată a artistului a devenit mai interesantă decât cariera sa, care şchiopăta. Un dublu album "greatest hits" lansat în 1995, ""HIStory", s-a vândut relativ prost, comparativ cu onorariile imense ale lui Jackson - doar șapte milioane de copii.
Un nou album lansat în 2001, "Invincible", a înregistrat vânzări chiar şi mai slabe.
Alte aspecte ale vieţii sale personale, precum chipul său în continuă schimbare, apariţiile sale excentice şi comportamentul său ciudat, au început să suscite interesul publicului. De asemenea, numeroase controverse i-au afectat imaginea în ultimele două decade.
În 1993 a fost acuzat de molestarea sexuală a unui copil, dar anchetele poliţiei au fost închise din cauza lipsei de probe. De asemenea, în 2005, Jackson a fost din nou anchetat de un tribunal american, după ce a fost acuzat de pedofilie, fiind în cele din urmă achitat.
Începând cu anii '90, cântăreţul a avut o serie de probleme de sănătate, dublate de zvonuri care indicau că acesta ar suferi de diverse boli de piele, ca urmare a numeroaselor operaţii estetice suferite.
De asemenea, în ultima perioadă a vieţii sale, artistul s-a confruntat cu o serie de probleme financiare, el fiind chiar pe punctul de a-şi vinde celebra fermă Neverland la licitaţie, în mai 2008. Câteva luni mai târziu, în noiembrie, el a predat titlul de proprietate asupra fermei Neverland unei companii înfiinţate de el însuşi şi de firma care deţine o ipotecă de 24 de milioane de dolari asupra reşedinţei.
Jackson a fost căsătorit de două ori, prima dată cu fiica lui Elvis, Lisa Marie Prestley.
Chiar dacă interesul publicului a scăzut de-a lungul timpului, Michael Jackson nu şi-a pierdut niciodată fanii. Dovadă stau cele 50 de concerte de adio pe care le avea programate la O2 Arena din Londra, începând cu 13 iulie. 75.000 de bilete au fost epuizate la doar câteva ore de la punerea acestora în vânzare.
Mort cu mai puţin de o lună înainte de revenirea pe scenă, artistul lasă în urmă trei copii: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Michael Katherine Jackson şi Prince Michael Jackson II. (Mediafax)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics