The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, December 9, 2008

Noua emisiune Romfilatelia

Preţuind, aşa cum se cuvine, minunile cu care natura a înfrumuseţat această ţară, menite să rămână în bună stare generaţiilor viitoare, Romfilatelia, societatea specializată în editarea şi comercializarea mărcilor poştale româneşti, introduce în circulaţie emisiunea de timbre UNICATE DIN REZERVAŢIA NATURALĂ "PÂRÂUL PEŢEA" – BĂILE 1 MAI – ORADEA.
În partea de nord-vest a României, la câţiva kilometri de Oradea, într-o pădure de stejari bătrâni, la poalele Dealului Şomleu, se află o mică oază subtropicală, un loc miraculos pe care Blaga l-ar fi dorit prins în "corola de minuni a lumii": Băile 1 Mai.
Aici se află, la o altitudine de 140 metri, lacul şi pârâul Peţea, care, după ce traversează localităţile Sânmartin și Oradea, se varsă în Crişul Repede. Pârâul izvorăşte din locul numit "Ochiul Ţiganilor" şi colectează apa mai multor izvoare termale. Pe cel mai bogat dintre acestea s-a format Lacul Peţea, numit şi "Lacul cu nuferi", cu o suprafaţă de 4.100 metri pătraţi. În apele calde (temperatura constantă e de 30-31 ºC), tămăduitoare, alimentate de izvoarele termale sublacustre, supravieţuiesc, din vremuri îndepărtate, specii străvechi: nufărul termal Nymphaea lotus var. thermalis, însoţit în cursul erelor geologice de melcişorul Melanopsis parreyssi şi de Roşioara de apă caldă (Scardinius racovitzai).
Prezenţa acestor 3 specii endemice de importanţă ştiinţifică deosebită pentru genofondul mondial face din acest lac termal un ecosistem acvatic cu valoare de unicat. Prezente aici sunt şi alte numeroase specii de amfibieni, reptile, păsări şi mamifere mici, protejate la nivel european.
Toate acestea au reprezentat argumente pentru constituirea Rezervaţiei Naturale "Pârâul Peţea", care, cu o suprafaţă de 10,8 ha., constituie singurul ecosistem termal natural din România.
La primul congres al naturaliştilor din România din 1928 de la Cluj, urmare propunerii lui Emil Racoviţă, a fost adoptată o hotărâre privind elaborarea legii referitoare la protecţia naturii în România, hotărâre materializată în 1930 prin Legea nr. 213, pe baza ei fiind declarate în 1931 primele monumente ale naturii: nufărul termal, (prin intervenţia inimosului botanist, profesor Alexandru Borza), alături de floarea de colţ, ca apoi, în 1932 să se menţioneze în Jurnalul Consiliului de Miniştri înfiinţarea Rezervaţiei Naturale "Pârâul Peţea".
În prezent rezervaţia se află în custodia Muzeului Ţării Crişurilor.
Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 Lei reprezintă imaginea nufărului termal Nymphaea lotus var. thermalis (numit popular „dreţe“), o specie rară de lotus termal, fiind unicul caz în care o plantă tropicală trăieşte spontan într-o climă temperată, prezentă pe oglinda apei din aprilie şi până la sfârşitul lunii octombrie.
Planta a fost găsită şi descrisă prima dată de botanistul Paul Kitaibel, în anul 1798.
Ca urmare a cercetărilor, concluzia, acceptată din ce în ce mai mult astăzi, este că planta e un relict terţiar care a găsit condiţii prielnice în timpul glaciaţiunilor în apa caldă si nămolul Lacului Peţea. Această perlă floristică a supravieţuit datorită microclimei create de apa termală.
În condiţii optime, suprafaţa pe care o ocupă un exemplar de dreţe este de 8-10 metri pătraţi, planta matură având 60 de frunze verzi, mari, rotunde şi dinţate pe margini, jumătate din ele fiind plutitoare, iar celelalte submerse. Florile sunt mari, au 15-25 petale alb-gălbui ce se deschid în faptul serii şi pe care razele soarelui le închid a doua zi. Parfumul suav, acelaşi cu străvechiul parfum din perioada terţiară, alintă natura la fel ca în vremurile în care omul nu intervenise în orânduielile ei.
Timbrul cu valoarea nominală de 1,60 Lei reprezintă imaginea Roşioarei lui Racoviţă, Scardinius racovitzai, specie endemică de peşte, strict termofilă, preferând o temperatură cuprinsă între 27 ºC şi 34 ºC. Nu depăşeşte lungimea de 12 cm şi poate fi recunoscut după aripioarele înotătoare de culoare roşiatică.
Timbrul cu valoarea nominală de 3,10 Lei reprezintă imaginea melcului-fosilă vie Melanopsis parreyssi. Climatul subtropical şi condiţiile fizico-chimice ale Lacului Peţea au favorizat apariţia unei faune bogate de gasteropode, dintre care peste 30 de specii şi subspecii de melanopside fosile. Melanopsis parreyssi este unicul supravieţuitor al acestei faune şi se găseşte numai în Lacul Peţea. Trăieşte în izvoarele termale, pe plante sau pe fundul mâlos, la temperaturi de 34-42º C. Are 15-18 mm înălţime şi 8,5 mm lăţime, spre deosebire de strămoşii lui care atingeau dimensiuni mult mai mari şi care aveau o răspândire largă în Marea Panonică din timpul Pliocenului. Cochilia variază mult ca formă şi dimensiune, caracteristic de altfel speciilor relicte, pe cale de dispariţie. Culoarea ei e gri-deschis, iar când animalul vieţuieşte înăuntrul ei apare chiar maroniu-închis.
Emisiunea a fost realizată pe baza materialului documentar pus la dispoziţie prin bunăvoinţa şi cu sprijinul Cercului Filatelic "Iosif Vulcan", a Muzeului Ţării Crişurilor şi a Catedrei de Biologie de la Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii din Oradea. (sursă: Romfilatelia)

4 comments:

  1. Filatelia, pasiune veche, frumos acest site... multumim.

    **************

    www.iperbid.ro Licitatii Online fara Tarife!

    Licitatii, anunturi, magazine, pe GRATIS...

    ReplyDelete
  2. Dl Kallai ne prezinta o emisiune postala frumoasa, cu o grafica pe masura a ceea ce ofera concurentii din alte administratii postale din lumea civilizata. Se remarca si valoarea nominala rezonabila a timbrelor componente. De cativa ani observam ca Romfilatelia are un colectiv de graficieni tineri si cu talent, care pun in practica rezultatele colaborarii cu colective de profesionisti apartinand domeniilor din care se aleg temele si subiectele prezentate pe timbrele noastre postale. Asa este firesc si normal pentru a rezista concurentei din ce in ce mai acerbe in domeniu pe plan mondial.
    De ce atunci, Dl. Pascanu Leonard, proaspatul ex-presedintel al FFR si clientela sa de neprofesionisti sustin in ultimul...cincinal un razboi permanent, escaladat, murdar, diversionist si cu caracter duplicitar, impotriva Romfilateliei si, implicit, impotriva Postei Romane si a filatelistilor?
    Recent, pe coperta a IV-a a revistei "Filatelia" numarul 7-8/2008, apare, in purul stil diversionist al dlui Pascanu Leonard un "material" intitulat "Catastrofe filatelice produse de Romfilatelia". Textul cu pricina nefiind prea lung, imi permit sa il reproduc INTOCMAI in cele ce urmeaza:

    "Emisiuni diferite de marci postale care repeta acelasi desen la un interval de cativa ani. Aceste timbre sunt o dovada concludenta a profesionalismului societatii ROMFILATELIA de ieri si de azi condusa de "specialista" Cristina Popescu, presedinte-director general.
    Oare cati bani s-au incasat pe aceste machete catastrofale si cine i-a primit?".
    Lasand la o parte permanenta obsesie financiara a dlui Pascanu, ne-am pus intrebarea urmatoare:
    Ce sunt in fapt imaginile "incriminatorii" pe care se bazeaza argumentatia diversionista a dlui Pascanu?

    Raspuns:
    - Prima "proba" (ca sa folosim un termen cu care dl Pascanu este deja obisnuit pe la infatisarile in procesele in care este inculpat) se constituie din doua timbre postale, dedicate Sfintelor Sarbatori de Craciun, primul emis in anul 1991, iar al doilea emis in anul 1993, in fapt premiere pe timbrele postale romanesti dupa o jumatae de secol ai "socialismului securitist victorios". Desigur, dl Pascanu mizeaza in "argumentatia" sa diversionista pe faptul ca aceste doua timbre postale reproduc o aceeasi icoana crestina. Sa nu uite dl Pascanu ca la acea vreme eram inca in anii in care Romania incerca sa-si vindece ranile, iar vremurile erau de mare criza economica, mai ales pentru oamenii obisnuiti cu venituri obtinute din munca la vedere, ceea ce nu prea era si nu mai este cazul sau! Valorile nominale DE UZ POSTAL CURENT ale celor doua timbre arata, in cronologia lor, vremurile de inflatie galopanta in care traiam: timbrul din anul 1991 are valoarea de 8 lei, iar cel din 1993 are valoarea de 45 lei, deci nu mai sunt necesare alte comentarii. Doresc insa sa-l informez pe dl Pascanu Leonard (pentru ca dlui, NEFIIND COLECTIONAR AL TIMBRELOR POSTALE CONTEMPORANE, in consecinta nu este deloc la curent cu evolutia politicilor postale din lume in ultimii 50 de ani) ca multe administartii postale, incepand cu administartia postala din Ungaria vecina si incheind cu US Post, practica si in prezent reeditarea, la distanta de 1-2 ani, iar uneori chiar in acelasi an, a unor timbre postale COMEMORATIVE (la uzuale practica reeditarii este curenta). Nu se considera aceasta a fi o dovada de neprofesionalism!
    Dle Pascanu, pentru ca nu sunteti informat in acest subiect (ca si in multe altele) nu inseamna ca aveti vreo scuza. Sunteti inconjurat de fel de fel de "sfatuitori in domeniu" si, in plus, va considerati un mare, chiar imens, filatelist in viata, dand calificative in sens laudativ sau in sens contrar si altor colegi, fara a avea deloc calitatea,expertiza si pregatirea necesare! Scopul acestui "opus" de pe coperta revistei familiei dvs. (nu uitati sa-l treceti in Lista personala de lucrari filatelice publicate!) este de a mai lansa inca o fumigena pur diversionista la adresa presedintelui-director general al Romfilatelia, Dna Cristina Popescu, pe care o considerati, din motive mai curand personale, inamicul filatelistilor autohtoni.
    Doresc sa va precizez, dle Pascanu Leonard, ca in perioada in care au aparut aceste doua timbre postale... "incriminatorii", DOAMNA CRISTINA POPESCU NICI NU EXISTA PENTRU DVS., iar Romfilatelia, in alta forma de organizare la acea vreme, era condusa de ALTCINEVA!
    Problema insa este mult mai nuantata, dar dvs lucrati numai in negru si alb, iar cine nu va satisface marile mofturi de grandoman fara blazon, este neaparat impotriva dvs! Si, in plus, va bazati pe nebagarea de seama din partea majoritatii filatelistilor si pe aparenta dvs iuteala de mana! Este ceva tipic unui anume segment social care are de-a face mereu cu Justitia!

    - A doua "proba" din "materialul" cu pricina este reprezentata din alte doua timbre-postale, aparute, respectiv, in anii 2005 si 2007. Aici dl Pascanu Leonard, mare aparator al "puritatii" timbrelor postale romanesti si...mare colectionar al timbrelor postale romanesti contemporane (observati ca unul din timbre nici nu il are in colectie, reproducand imaginea sa de pe un FDC!) cauta motiv de "acuzare" prin aceea ca pe ambele timbre apare Sfinxul din Muntii Bucegi, desi paginarea grafica a celor doua timbre este diferita. V-as fi putut recomanda doar sa recititi ceea ce am scris mai sus in cazul primei "probe", dar doresc, totusi, sa ii comunic dlui Pascanu (ceea ce dlui nu stie deoarece are un nivel de cultura generala execrabil) ca Sfinxul din Muntii Bucegi este un element al perenitatii Istoriei romanilor si ca imaginea sa pe cele doua timbre diferite este bine justificata pentru scopul urmarit in denumirile celor doua emisiuni postale, intitulate, respectiv:

    "Inundatii 2005", despre care, intr-un material publicat pe jumatate de coloana chiar in revista "Filatelia" nr.10/2005, la pagina 23 (atunci Dna Cristian Popescu nu era considerata inamic de catre Dl Pascanu), se scria ca a fost pusa in circulatie in sprijinul actiunilor initiate cu acordul Guvernului Romaniei sub genericul "Mesagerul Sperantei", urmand apoi un text explicativ, dar nemuncit in Redactie (era preluat din comunicatul Romfilateliei) cu referire la napasta care se abatuse asupra oamenilor din unele zone geografice ale Romaniei, material incheiat cu datele tehnice ale respectivei emisiuni postale, furnizate tot de Romfilatelia;

    "Romania in Uniunea Europeana-1 ianuarie 2007" este celalalt timbru "incriminat" in "proba 2" expusa de dl Pascanu.
    Sfinxul reprezinta, dupa istoricul N. Densusianu, "Figura cea enorm de colosala din Carpatii Daciei si care ne infatiseaza o expresie suverana de demnitate si o imensitate de putere ce nu putea sa reprezinte decat pe zeul cel mare, national al triburilor pelasge, caruia i-au fost consacrate peste tot locul inaltimile cele mai impunatoare ale muntilor".
    Sunt destui istorici chiar si contemporani care vad in Sfinxul de la Gizeh o copie a celui de pe platoul Bucegilor. In sprijinul acestei ipoteze vine si constatarea asemanarii Sfinxului din Bucegi cu o statuie a lui Zeus descoperita in Italia si pastrata actualmente la Vatican. Acest bust prezinta trasaturile lui Zeus intr-o figura barbara, severa caracteristica tracilor. Iata o serie de asemanari care fundamenteaza ipotezele expuse: actualul Sfinx al Bucegilor are aceeasi inaltime cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh. Desi toate zeitatile Egiptului au corpuri omenesti si capete de animale, Sfinxul de la Gizeh are corp de leu si cap de om.
    Iata de ce o tratare grafica avand acest subiect nu poate fi decat justificatoare pentru scopul in care a fost lansata respectiva emisiune postala.
    Q.e.d.
    In rest, fericiti cei saraci cu duhul!

    ReplyDelete
  3. Tataie, te-ai muncit o ora sa scrii, dar nu pricep de fapt ce-ai vrut sa spui. Il spanzuram de boase pe pascanu, sau nu?

    ReplyDelete
  4. Nu pricepi pentru ca te faci ca nu vrei sa pricepi!
    Te-a pus boss-ul scrib de serviciu, sa mai emiti cate o fraza aiurea pe blog, dar observ ca, neavand clienti in crasma, iti consumi propria marfa si mai debitezi cate o propozitie contradictorie in continut sub influenta aburilor bahici. Aceasta este, in fapt, aura "speciala" care te inconjoara permanent. In rest, ce sa pricepi tu din filatelie, ca nici nu ai practicat-o vreodata! Dar te-a bagat ex-prezidentul la un ciolanas si o bombonica cu rom la desert. Un ciolanas de ici, un ciolanas de colo - mai traiesti si tu de azi pe maine, fara sa te gandesti ca, alaturi de big boss, ajuti si tu la demolarea a ceea ce a mai ramas din ce inca nu a daramat el in "miscarea filatelica romaneasca", asa cum o numiti voi cu emfaza.
    Rai si natarai, asta pot spune despre voi.
    In alta ordine de idei, pentru ca zici ca nu pricepi, incerc sa itzi mai explic odata.
    Hai sa stam drept si sa cantarim cu precizie pentru a vedea cine este vinovatul principal in problema degradarii vietii filatelice din Romania!
    Se da vina mereu pe Romfilatelia si pe conducerea sa, in principal pe Dna Cristina Popescu.
    Asa dupa cum stim (iar daca nu stim, atunci sa ne reamintim) SC Romfilatelia SA, in forma sa actuala, s-a infiintat prin Hotararea de Guvern nr.42/22.01.2004 in timpul guvernarii Adrian Nastase, cand ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei era Dl. Dan Nica, membru al PSD.
    Cu mult timp inainte de aceasta Hotarare de Guvern, Hotarare in urma careia activitatea Romfilateliei a condus la nemultumiri din partea filatelistilor romani, o persoana aleasa din randul nostru pentru a ne reprezenta interesele in fatza Statului sustinea, atunci cand ii convenea, ca a avut un rol major in tot ceea ce a condus la reorganizarea Romfilateliei pe baze noi si la tot ce a urmat apoi in domeniul specific activitatii sale, dar decisiv pentru noi ca potentiali principali beneficiari.
    Aceasta persoana a fost, si inca mai este, Dl. Leonard Pascanu, presedintele de atunci al FFR, actualmente "proaspat" definit in noiembrie 2008 ca fiind fara un statut legal in cadrul FFR.
    Sa argumentam cu faptele clientului!
    In revista "Filatelia" nr.12/2003, pagina 1, in materialul intitulat "La sfarsit de an", Dl. Leonard Pascanu (intotdeauna "om de pagina 1" si de copertile color ale revistei, chiar daca pagina 1 este, in mod firesc, pagina editorului sau a redactorului-sef) prezinta cu mandrie un raport al realizarilor PERSONALE in cursul anului care se incheia, facand referire (vezi pagina 2 a revistei) la adresa FFR cu Nr.126/10.02.2003 catre Dl.Dan Nica-Ministrul (scris sicofantic cu M) Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in care ii prezenta, in 11 puncte, problemele filateliei romanesti in viziunea sa condimentata pe text cu numele politicienilor la care se inchina, Ion Iliescu si Adrian Nastase, nume scrise yesman-istic numai cu majuscule si caractere bold.
    La punctul 1, asadar de cel mai mare interes pentru Dl.Pascanu, era urmatoarea chestiune:

    Lipsa unui serviciu filatelic national in cadrul C.N.Posta Romana S.A.

    In prezentarea acestui raport din decembrie 2003, in care arata indeplinirea acestui punct prin efortul sau personal, Dl. Pascanu scria: "Punctul 1 s-a rezolvat prin inaintarea unei Hotarari de Guvern privind infiintarea Sucursalei (sic!) Romfilatelia S.A., persoana juridica romana, cu atributii TOTALE (sublimierea mea: retineti acest cuvant!) in editarea si comercializarea marcilor si efectelor postale. Proiectul H.G. va fi aprobat in prima sedinta de Guvern a anului 2004 (nota mea: ceea ce a si urmat cu exactitate, vedeti in acest sens numarul si data acelei Hotarari de Guvern mai sus). Colaborand la proiectul acestei Hotarari de Guvern, am prevazut in statutul noii firme la obiectul de activitate TOATE (sublinierea mea: din nou termenul totalitarist care acopera TOTUL) reperele necesare desfasurarii unei activitati complexe in domeniul editarii si comercializarii timbrelor si a efectelor postale". Deci Dl. Pascanu avusese un rol TOTAL in elaborarea acestei Hotarari de Guvern!

    In numarul 1/2004 al revistei "Filatelia", la pagina 1, dra secretar general de redactie Julieta Dolcu (candva viitoare Pascanu), sub bagheta si (dupa cum incepe textul) "Prin amabilitatea domnului presedinte Leonard Pascanu", in materialul intitulat "Avem Muzeu National Filatelic!", scria, printre altele: "Pentru rolul decisiv pe care l-a avut in anul 2003 privind infiintarea Muzeului National Filatelic, transformarea sucursalei ROMFILATELIA (nota mea: scris intocmai cu majuscule!) in societate pe actiuni cu atributii TOTALE (sublinierea mea) in editarea timbrelor si efectelor postale, retehnologizarea Fabricii de Timbre , relansarea relatiilor filatelice cu Republica Populara Chineza, sustinerea expozitiilor si targurilor filatelice-domnului DAN NICA- ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - i-a fost acordat, in sedinta Comitetului director al Federatiei Filatelice Romane, titlul de PERSONALITATEA ANULUI 2004 IN SPRIJINIREA FILATELIEI ROMANESTI. Pe aceasta cale dorim sa-i multumim domnului ministru DAN NICA si sa-l asiguram de sprijinul Federatiei Filatelice Romane in actiunile curajoase si de substanta pe care le intreprinde . Membrii Comitetului Director l-au apreciat ca pe cel mai competent ministru al Comunicatiilor din perioada 1944-2004".
    Am incheiat citatul si nu pot decat sa spun ca tot acest text pupincuristic, in care numele respectivului ministru este scris cu caractere bold, ar face sa se rasuceasca in mormant macar vreo 2-3 ministri de acelasi resort din perioada citata, dar si pe Nicolae Ceausescu-modelul de lupta si de viata al Dlui Leonard Pascanu!

    Din multe alte materiale de acest gen intalnite in paginile revistei "Filatelia" ma mai opresc la unul aparut in numarul 2/2004, tot in deja obisnuita pagina 1, semnat de Leonard Pascanu, Presedinte al F.F.R. si intitulat (redau INTOCMAI) "Trei expozitii filatelice: EFIRO-1932, EFIRO-1998, EFIRO-2004 si o singura destinatie EFIRO 2008". Dupa un talmes-balmes de text in care nu stii ce vrea sa spuna exact (ba critica vehement Posta Romana, ba o lauda, iar o critica si iar o lauda...) autorul Pascanu concluzioneaza planetar si apoteotic: "In acest moment sunt conditii de a intra in normal. Avem sansa unica in lume de a avea un prim ministru filatelist. Avem sansa unica de a avea un ministru al comunicatiilor pragmatic si hotarat sa construiasca renasterea filateliei in Romania. Avem sansa ca Posta Romana sa fie condusa in acest moment de un director general dornic sa schimbe lucrurile in bine. Avem sansa sa putem vizita un Muzeu National filatelic. Avem sansa ca timbrele romanesti sa fie tiparite pe cel mai modern utilaj german in domeniu. Nu in ultimul rand, avem sansa infiintarii prin Hotararea de Guvern nr.42/2004 a Societatii Comerciale ROMFILATELIA S.A. ca filiala a Companiei Nationale Posta Romana S.A.. Persoanele care apara in acest moment destinele filateliei romanesti sunt: ADRIAN NASTASE-prim-ministru al Romaniei, DAN NICA -ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, MARIUS MACOVEI-director general al C.N. POSTA ROMANA S.A., CRISTINA POPESCU-director general al Societatii Comerciale ROMFILATELIA S.A." (am respectat intocmai caracterele bold din textul original).
    In continuare dl. Pascanu pune o intrebare in caractere bold si cu majuscule si tot dlui da raspunsul:
    "CINE ESTE (nota mea: corect ar fi 'Ce este') NOU INFIINTATA ROMFILATELIA S.A.?
    Extrag pentru cititorii nostri cateva date din Monitorul Oficial, Anul 172 (XVI) Nr.83 din 30 ianuarie 2004: "Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se transfera ROMFILATELIEI S.A. dreptul exclusiv:
    a) de a emite, de a pune si de a retrage din circulatie timbre si efecte postale;
    b) de a distribui si comercializa timbre postale."

    ...si se continua cu descrierea dupa statutul societatii a diverselor sale scopuri si obiecte de activitate pe care le gasiti in revista citata si care, macar unele din ele, va vor surprinde!

    Dupa insiruirea cu pricina dl Pascanu concluzioneaza fara ezitare: "Dupa cum se observa exista din acest moment un cadru legislativ, exista si vointa politica de a realiza o schimbare profunda, motiv pentru care miscarea filatelica din Romania are datoria de a sprijini prin orice mijloace POSTA ROMANA S.A. si ROMFILATELIA S.A. in eforturile de promovare a unei noi politici si activitati filatelice. Dragi prieteni, este timpul sa incetam starea de expectativa , lamentarile si barfele pentru a trece hotarati la treaba. Generatiile urmatoare nu ne vor ierta daca nu vom sprijini la maxim eforturile POSTEI ROMANE si ale ROMFILATELIEI pentru a redresa impreuna ce altii au distrus timp de peste 50 de ani". Dupa acesta diaree verbala umflata, fara sens si fara obiect, doar pur lozincarda intr-un limbaj din "Iepoca di aur", urmeaza iarasi un final apoteotic in care sunt pomeniti inaintasii si zicerile lor, de mare uz periodic in textele grafomanului Pascanu.
    Ma opresc insa aici din citari pentru ca s-ar putea sa nu va vina a crede faptul ca acest text a aparut in "Filatelia" nr.2/2004 si sa spuneti cumva ca eu as inventa! Nu aveti decat sa cititi CU MARE ATENTIE respectivul numar si multe altele, peste care ati trecut cu usurinta la vremea respectiva si nu ati vrut sa vedeti ca vi se pregatea CEVA cu fiecare cuvant tiparit al lui Pascanu, stimati colegi filatelisti, atatia cati mai sunteti!
    S-a spus apoi de catre unii ca Romfilatelia a fost infiintata in acest mod pentru a deveni o "pusculita de partid" prin care sa se "sifoneze" banii filatelistilor autohtoni ori din strainatate. In decembrie 2004 puterea a basculat si cei care planificasera acest mecanism au pierdut "pusculita" in favoarea altora. Se facuse aranjamentul ca actionari ai Romfilateliei sa fie cateva persoane, printre care se numara Leonard Pascanu-nume frecvent intalnit in materialele citate mai sus, dar si Sorin Pantis (fost liberal, actualmente membru la partidul securistului Felix Antena), fost ministru al comunicatiilor in perioada Conventiei Democratice, privatizatorul sef al "perlei coroanei", Romtelecom , personaj aparut in peisajul filatelic romanesc dupa 1990, care a fost ales luna trecuta, in mod nestatutar, deci ilegal, drept presedinte al FFR, ca succesor si, in fapt, simplu "paravan" al lui Leonard Pascanu, dupa cele doua mandate succesive ale acestuia din perioada 2000-2008 in care si-a aratat, dupa cum vedeti, masura "adevaratei" slujiri a intereselor filateliei romanesti si implicit a noastra, potentialii beneficiari ai obiectului acestui hobby care este Filatelia!

    Si atunci ce voiati sa faca Romfilatelia?
    Aceasta este o societate comerciala care, in mod firesc intr-o economie de piata, isi urmareste amplificarea profitului de la un sezon la altul. Nu o putem blama din acest motiv. Aceasta este esenta capitalismului in care si noi traim ! Sa nu uitam ca in noile utilaje ale Fabricii de Timbre, care tipareste timbrele concepute la Romfilatelia, Posta Romana a investit 2 200 000 de Euro, iar investitia trebuie amortizata cat se poate de rapid! Ramane de vazut prin ce mijloace! Daca insa interesele noastre erau in pericol, aveam acolo un reprezentant in Consiliul de Administratie, care TREBUIA sa ne reprezinte ferm si neconditionat! Cine a fost acest reprezentant pana in luna mai 2008, cand Dna directoare Cristina Popescu le-a cerut tuturor membrilor din Consiliul de Administratie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu au fost colaboratori ai Securitatii?
    Nu stiti raspunsul?
    Aceasta persoana a fost, pana in mai 2008, dl presedinte al FFR, Leonard Pascanu, persoana care, funciarmente, nu are expertiza necesara in domeniu pentru ca nu are pregatirea scolara necesara, nu are studiile minimale pentru o astfel de reprezentare, deci nu are nivelul necesar de cultura in exercitarea acestei functii! A preferat ca la fiecare sedinta a Consiliului de Administratie al Romfilatelia sa ridice mana, votand impotriva noastra, dar primind la fiecare sedinta de la 20 de milioane de lei vechi in sus, atat cat nu castiga nici in doua luni aproape nimeni dintre Dvs., filatelisti onesti si modesti!
    De ce dl Pascanu Leonard nu a mai fost membru in Consiliul de Administratie al Romfilatelia dupa mai 2008? Simplu, si-a dat demisia deoarece a refuzat sa dea acea declaratie de non-colaborare cu Securitatea!
    Dar sa nu credeti ca dl Pascanu ar fi plecat, in sfarsit, din Romfilatelia!
    Nu!
    El este in prezent membru in Comisia filatelica - acea comisie care aproba tot ce este legat de emisiunile de timbre, desfasurandu-si activitatea -ati ghicit- in cadrul Romfilatelia!
    Si tot dl Pascanu este, si la acest moment, presedinte al Comisiei de nominale din cadrul CN Posta Romana SA (acea comisie care aproba valorile nominale si stabileste comenzile cantitative, cititi "tirajele", pentru fiecare emisiune postala).
    Cocotat in fruntea acestor comisii, de unde incaseaza lunar bani frumosi doar din ridicatul savant al glasului si autoritar al mainii, dl Pascanu Leonard ne priveste superior, tradandu-ne interesele, stimati colegi filatelisti, in timp ce noua ne da cu "spray filatelic paralizant", incercand sa ne anestezieze cu textele scrise in limba-i de lemn intr-o revista bulevardiera!

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics