The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, December 8, 2008

Întrebarea noastră cea de toate zilele (12)

Domnul Sergiu Marian Găbureac critică în revista Filatelia nominalele emisiunilor româneşti. Cine şi de când aprobă aceste nominale?

8 comments:

  1. Hai Sergiule, raspunde-ne, ca doar tu stii sa raspunzi, nu ca seful tau care s-a blocat si a intrat in "silentio stampa"!
    Te citeam in...mama revistelor noastre filatelice cum criticai cu cerbicie nominalele "in crescendo" ale emisiunilor noastre postale (sau doar...filatelice, cum scria la modul expert, in inconfundabilele prezentari de noutati, mama noastra de revista si fiica sa intru cultura filatelica, Julieta D. sau P.). Iar in vreme ce tu dadeai la revista portia de text critic, big LP, membru si atunci dar si ACUM (inca!) in "Comisia de nominale" ridica aprobativ mana la vot, mai lua un ban grup dar nemuncit, iar noua, filatelistilor, ne raspundea la criticile catre Posta, in aceeasi mama ei de revista, ca trebuie sa facem sacrificii: vezi revista nr.11 din 2002, pagina 1, articolul cu lansarea emisiunii "Romania invitata in NATO", al carei nominal de 262 000 lei in anul de gratie 2002 a insemnat primul MARE sut in cur dat filatelistilor romani, dar NU si un pas inainte pentru filatelia autohtona! Iar atunci NU era Cristina Popescu la carma Romfilateliei! In acelasi articol, autorul bigLP scria exact astfel: "Tirajul este de 40 000 de blocuri, un tiraj foarte atractiv pentru filatelisti care, cu siguranta, vor achizitiona aceasta colita, desi pretul de 262 000 lei este greu de digerat, dar se pare ca si filatelistii romani trebuie sa plateasca scump costurile integrarii in NATO". Lasand la o parte afirmatiile stupide despre "un tiraj foarte atractiv" (pentru cine atractiv si de ce ?) ori despre "pretul greu de digerat" (oricum, big LP nefiind colectionar al timbrelor romanesti contemporane-de fapt nici nu stim ce colectioneaza- nu se punea problema sanatatii ranzei sale, ci doar a banilor castigati usor pentru sampanie & caviar la vot in "Comisia pentru valori nominale") ex-prezidentul penal ne jignea, neconsiderandu-ne cetateni ai Romaniei, pentru ca altfel cum ar fi afirmat in scris ca "si filatelistii romani trebuie sa platesca scump costurile integrarii in NATO". Noi nu platim odata cu tot poporul roman costurile acestei integrari? Mai platim si o suprataxa si ca filatelisti? De ce? Sau platim doar suprataxa dar nu suntem cetateni romani!?
    Pentru acelasi eveniment, o alta administratie postala, cea a Republicii Cehe " a scos" (cum te exprimi tu cam dubios si in mod constant!) un simplu timbru postal cu valoarea nominala DE DOAR 9 Kcs (coroane cehesti; timbrul este reprodus pe coperta aceluiasi numar de revista citat mai sus), dar acolo, in Cehia (cum ai observat si tu ca ai fost recent pe acolo) oamenii din similara Comisie de nominale au un anume nivel de cultura si educatie , atat de cultura filatelica, dar , mai ales de educatie generala, ceea ce lipseste cvasi-complet in cazul lui bigLP!

    ReplyDelete
  2. Mai, tu chiar esti oltean, sau doar te faci?

    ReplyDelete
  3. Cine esti tu si pe cine intrebi daca este oltean? Ce ai cu oltenii? Daca esti GSM, atunci fii macar acum rational si da un raspuns la obiect!
    Identify yourself!

    ReplyDelete
  4. Dar de ce esti curios, prietene? Te simti oltean? Sau si tu ai invatat filatelie pe-acolo?

    ReplyDelete
  5. Stimati colegi de buna credinta,care va informati si de pe acest blog,

    Cel in care am avut incredere si pe care l-am ales pentru a ne sprijini in practicarea hobby-ului nostru, pentru a ne apara interesele legitime in raport cu Statul si impotriva abuzurilor potentiale ale institutiilor Statului, numitul PASCANU LEONARD, care refuza sa raspunda la intrebarile pertinente adresate de filatelistii romani, ESTE SI IN PREZENT PRESEDINTELE "COMISIEI DE VALORI NOMINALE" din cadrul C.N. POSTA ROMANA S.A.
    In aceasta calitate, pe care a tinut-o cat mai secreta de urechile si ochii nostri, a umblat practic la fel ca un hot in buzunarele noastre pe care le-a intors pe dos atunci cand voiam sa mai punem o serie de timbre romanesti in clasorul care ne oferea mici satisfactii sufletesti si ne mai elibera de stress-ul in care ne-au bagat mii de pungasi ca el in ultimii 19 ani!
    sa-l dam pe razatoare, cum spunea poetul Tudor Arghezi la adresa ciocoilor si parvenitilor1

    ReplyDelete
  6. Domne', eu sunt de acord. Trebuie belit si dat cu sare! Apoi spanzurat de boase. Chestia sa i-o taiem, s'o dantelam si s'o scoatem la licitatie la casa Yaman. Da si pe dusmanii lui si restul echipei ca nici ei nu's mai prejos. Trebuie sa dea toti socoteala. Pe Serban il iertam ca trebuie sa dea o tuica. Pe kalai nu il chemam ca oricum nu intra in algoritm.
    Da pana la urma ii iertam pe toti ca sunt prosti si fara minte. Cum filatelia si filatelsitii sunt specii pe cale de disparitie trebuie sa ii ocrotim si sa ii privim cu ingaduinta, mai mult sau mai putin organizati legal sau inscrisi in registrul federatiilor.

    ReplyDelete
  7. Mai golanasule de la ora 23:19!
    Sau, mai bine zis, mai golanoiule-gunoiule!
    Te-a pus big daddy LP sa arunci discutia in derizoriu pentru ca tremura de furie si de disperare, neavand raspunsuri la intrebarile grave puse pe blog!
    Va tot scremetzi sa diluati problemele, dar nu aveti snaga! Nu asa se dialogheaza, facand misto din orice! De aceea colectiile, exponatele si "rializarili" voastre sunt la fel de derizorii!
    Tu, acesta cu bale in limbaj, daca nu ai argumente valabile, stai acasa si mai spala-ti timbrele pentru targul urmator de la Palatul Sutu, unde incerci sa iti vinzi gioarsele!

    ReplyDelete
  8. Celui de pe 10 dec. 00.07
    Daca scrii cu accent, nu e bine pentru sanatatea ta.
    Dar sa vezi cum o sa-ti bagi tu mintile in cap cand o sa te cheme finantele judetene sa te intrebe de bilanturile pe ultimii 10 ani (ca atat pot ei cere, daca nu primesc alte sesizari). Deja ti s-a trimis la Iasi o cerere de luare in evidenta pentru debit, care este si purtator de dobanzi.
    Iar pentru ca folosesti o stampila fara a avea legal acest drept, cauta-ti un avocat in Bucuresti, si mai pregateste-te sa si cheltuiesti ceva bani pe drum, asa... cam pentru vreo cinci-sase infatisari.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics