The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, December 12, 2008

Întrebarea noastră cea de toate zilele (14)

Domnul Marian Jianu a declarat organelor de cercetare privind afacerea „Ziua mărcii poştale româneşti 2004 – numerotare roşie” că FFR nu se consideră prejudiciată în această afacere în care coliţelor destinate FFR au fost comercializate în nume propriu de Domnul Leonard Paşcanu. Aceste coliţe purtau o suprataxă în folosul FFR, care a fost vărsată de Romfilatelia FFR corespunzător coliţelor vândute de Romfilatelia. Dar pentru cele vândute de Leonard Pașcanu s-a plătit suprataxa FFR? În acest fel nu s-a prejudiciat FFR cu valoarea suprataxei neachitate?

12 decembrie 2008 17:55, Anonim spunea: După cum văd, Domnule Kállai, și vă acord în consecință... prezumția de "nevinovăție", nici Dvs. nu aveți în colecție respectiva coliță numerotată ÎN ROȘU, deoarece ați reprodus-o mai sus pe ruda sa obișnuită, cea numerotată ÎN NEGRU. Așadar, la vremea apariției sale, nu erați nici Dvs. în grupul catalogat drept "băieți buni" după criteriile simpliste doar de alb și negru (era să spun de ROȘU ȘI NEGRU, ca după Stendhal) ale d-lui Pașcanu Leonard!
Vă recomand, pentru a îmbunătăți pagina blog-ului și pentru a discuta la modul jurnalistic profesionist, adică cu "inculpatul" la vedere, să înlocuiți imaginea piesei respective cu numerotare în negru (nevinovata săraca de ea, măcar aici în acest articol) cu imaginea adevăratei inculpate, colița similară cu numerotare ÎN ROȘU, pe care o găsiți reprodusă full color în revista "Filatelia" nr. 10/2005, coperta a doua. Acolo este prezentată de către staff-ul revistei "Filatelia" (recte, Pașcanu Leonard&Co) sub titlul "Rarități filatelice moderne din colecția domnului Ilie Constantin" alături de o altă "raritate fabricată din start" sub directa supervizare a dl-ui Leonard Pașcanu, și anume, așa după cum scrie în textul explicativ însoțitor, "Emisiunea NATO în bloc de 9, Tiraj: 3000 de blocuri în cicuitul filatelic".
După această necesara corectură vom putea discuta unele detalii interesante ale operațiunii mafioto-filatelice "Ziua mărcii poștale românești 2004"- numerotare ROȘIE.

Chiar nu am "colița numerotată ÎN ROȘU" așa că am sunat un prieten și am făcut update azi, 12.12.2008, ora 23:00.
László Kállai

11 comments:

  1. Intrebarea este pusa tendentios, pentru buna informare a filatelistilor si fara a verifica informatia. Obligatia de a calcula, contabiliza distinct si a varsa la FFR suprataxa nu este a cumparatorului, indiferent cine ar fi el, ci a Romfilatelia, inclusiv pentru aceste colite. Dobrescu ar face bine, daca nu vrea sa creada cineva despre el ca este partinitor si aerian, sa reclame si Romfilatelia pentru aceasta suma, nu numai pe pascanu.

    ReplyDelete
  2. Dupa cum vad, Domnule Kallai, si va acord in consecinta...prezumtia de "nevinovatie", nici Dvs. nu aveti in colectie respectiva colita numerotata IN ROSU, deoarece ati reprodus-o mai sus pe ruda sa obisnuita, cea numerotata IN NEGRU. Asadar, la vremea aparitiei sale, nu erati nici Dvs.in grupul catalogat drept "baieti buni" dupa criteriile simpliste doar de alb si negru (era sa spun de ROSU SI NEGRU, ca dupa Stendhal) ale dlui Pascanu Leonard!
    Va recomand, pentru a imbunatati pagina blog-ului si pentru a discuta la modul jurnalistic profesionist, adica cu "inculpatul" la vedere, sa inlocuiti imaginea piesei respective cu numerotare in negru (nevinovata saraca de ea, macar aici in acest articol) cu imaginea adevaratei inculpate, colita similara cu numerotare IN ROSU, pe care o gasiti reprodusa full color in revista "Filatelia" nr.10/2005, coperta a doua. Acolo este prezentata de catre staff-ul revistei "Filatelia" (recte, Pascanu Leonard &Co) sub titlul "Raritati filatelice moderne din colectia domnului Ilie Constantin" alaturi de o alta "raritate fabricata din start" sub directa supervizare a dlui Leonard Pascanu, si anume, asa dupa cum scrie in textul explicativ insotitor, "Emisiunea NATO in bloc de 9, Tiraj:3000 de blocuri in cicuitul filatelic".
    Dupa aceasta necesara corectura vom putea discuta unele detalii interesante ale operatiunii mafioto-filatelice "Ziua marcii postale romanesti 2004"- numerotare ROSIE.

    ReplyDelete
  3. Mai baiete, iar te dai oltean?

    ReplyDelete
  4. Anonimului de ora 16:14
    Iar aplicati o diversiune model LP.
    Nu invocati in fiecare zi numele meu, iar atunci cand o faceti dovediti ca stiti sa folositi particula "Dl".
    Cum a pagubit Dl Pascanu Leonard Federatia Filatelica Romana de cel putin 100 milioane de lei vechi? Se va afla cu prilejul procesului penal de inselatorie in forma agravanta in care este inculpat Pascanu Leonard.
    Cum poate fi mentinuta in functie o persoana care a adus un prejidiciu organizatie care o conduce?
    Numai membrii CD ai FFR o stiu.
    Pentru Dvs Dl Pascanu Leonard a mai ramas o singura solutie: DEMISIAAAAAAAAAAAAA!!
    O astept ....

    ReplyDelete
  5. Stimate (+particula "dl"), cum ti se pare cererea lui pascanu? Nu cumva nu prea esti mata cel mai in masura sa ii ceara demisia? Lasa pe altul care e mai curat s-o faca, iar matale - ciocu mic!

    ReplyDelete
  6. Constat cu un sentiment de solidaritate filatelica, Domnule Kallai, ca ne aflam in aceeasi situatie, aceea de a nu avea in colectie piesa cu pricina, pe care o vad acum pe blog, alaturi de surata sa "de culoare". E bine, insa, ca le avem pe amandoua la vedere, pentru ca ambele au o poveste comuna, ca "surori gemene", poveste pe care o vom parcurge in continuare.

    Dupa imprimarea la tiefdruck a colitei "Ziua marcii postale romanesti 2004" in atelierele Fabricii de Timbre, tirajul total de 10560 de exemplare urma sa fie numerotat la o masina din dotarea aceleiasi fabrici. In ziua planificata pentru executarea respectivei operatiuni, contrar regulilor stricte de activitate intr-o imprimerie, reguli valabile atat in cazul tiparirii unui ziar cat si in cel al tiparirii unor hartii de valoare (asa cum sunt timbrele postale), alaturi de masinistul care executa aceasta operatiune in baza unei sarcini precise de serviciu, se mai afla inca o persoana, intrata abuziv si ilegal in zona de lucru.

    Cine era aceasta persoana si in ce scop se afla ea acolo?

    Raspuns:
    Persoana aflata ilegal in incinta unde se efectua numerotarea prin tiparire a colitelor "Ziua marcii postale romanesti 2004", ati ghicit, nu era alta decat dl Pascanu Leonard, la acel moment presedinte al FFR, membru in Consiliul de Administratie al "Romfilatelia", membru al altor comitete si comitii filatelice avand varii legaturi cu politica filatelico-postala autohtona.
    Dupa ce s-au numerotat 8000 de colite cu tusul de culoare neagra destinat INTREGII operatiuni, dl Pascanu Leonard i-a cerut masinistului sa schimbe la masina culoarea tusului din NEGRU in ROSU si sa continue numerotarea pana la capatul tirajului. Observati ca nu a luat numerotarea de la inceput, adica de la 0001 pentru tusul tipografic ROSU! Fie masinistului i-a fost frica sa faca si acest lucru, fie dlui Pascanu nici nu i-a dat prin cap sa ceara asa ceva, fie TOCMAI acest lucru l-a urmarit, fiind ceva mai simplu de realizat ad-hoc din punct de vedere tehnologic, dar si ascunzand astfel, macar intr-o masura, fapta premeditata unui scop clar, acela de a realiza un TIRAJ APARTE al respectivei colite.

    Ce a urmat dupa incheierea numerotarii deliberate si premeditate scopului dlui Pascanu ?

    Raspuns:
    Dl Pascanu Leonard a emis o adresa cu antetul FFR prin care cerea Romfilateliei sa ii aprobe transferul catre FFR, LA PRETUL DE FABRICATIE, al acestor colite cu numerotare ROSIE (adica la un pret derizoriu in raport cu valoarea nominala a acestor colite care sunt, in fapt, HARTII DE VALOARE si atesta, de cand s-au inventat timbrele postale, efectuarea unui serviciu postal atunci cand sunt aplicate pe corespondenta postala).
    Fiind si membru in Consiliul de Administratie (CA) al Romfilatelia, dl Pascanu Leonard, prin lobby-ul zgomotos facut in acest for de conducere, dar si prin votul sau personal, a reusit sa-i convinga pe ceilalti membri ai CA sa ii aprobe strania solicitare, hotaratoare fiind in aceasta masinatiune a sa motivarea ca aceste colite vor fi distribuite GRATUIT filatelistilor romani, pentru colectiile lor.

    Ce a facut dl Pascanu Leonard dupa ce i s-a aprobat aceasta cerere?

    Raspuns:
    Dl Pascanu Leonard a preluat cele 2560 bucati colite "Ziua marcii postale romanesti 2004"-numerotare ROSIE, dar nu le-a inregistrat in evidentele contabile ale FFR, deci ele nu au figurat ca prezente (cum era obligatoriu) nici in magazia cu astfel de materiale filatelice a FFR.
    Apoi a actionat in spiritul sau caracteristic de a oferi "bombonele" din binele public unor preferati sau potentiali influentabili amici filatelici merituosi, dar cu scopul machiavelic acum evident, acela de a dezbina si controla la modul diversionist viata filatelica romaneasca. In secundar, a indeplinit (dar numai intr-o mica masura) si scopul declarat al "tirajului sau personal" numerotat cu ROSU, acela cum ca ar fi destinat filatelistilor romani: astfel, a dat O PARTE din colitele-numerotare ROSIE, cu portia si parcimonios, din mana sa proprie direct in mainile unor presedinti de asociatii filatelice din tara ori unor "negustori" locali in stilul "na si tie cateva, vezi cui le dai!". Dar nu le-a "dat" oricum, adica gratuit cum sustinuse in motivarea cererii in cadrul CA al Romfilatelia, ci incasand, cash si fara documente de transfer, contravaloarea lor nominala!
    Din cele 2560 de colite aflate in "patrimoniul...personal" al dlui Pascanu Leonard, cel mult 1000 de bucati au fost distribuite in interiorul Romaniei, atat unor presedinti de asociatii filatelice cat si unor prieteni negustori filatelici, cu sau fara firma. Restul, spun unii cunoscatori din anturajul sau, au fost distribuite doritorilor din strainatate, la un pret de cel putin 10 Euro/bucata!
    In acest fel, dl Pascanu Leonard a tras un "tun de milioane", prejudiciind in secundar cu o suma importanta insasi Federatia Filatelica Romana pe care o "pastorea" la modul...strict lucrativ.

    Sa facem un calcul aritmetic pentru argumentare, utilizand chiar datele tehnice ale respectivei emisiuni postale publicate in revista "Filatelia" la pagina 30 a numarului 7-8/2004 (precizez ca atunci cand vorbim de valorile in LEI, ne referim la LEI vechi, asa cum erau ei in uz la vremea respectiva):

    Colita "Ziua marcii poatale romanesti 2004" are un tiraj toatal de 10560 exemplare, din care:
    -8000 bucati cu numerotare TUS NEGRU;
    -2560 bucati cu numerotare TUS ROSU.

    Colita contine un numar de 4 timbre postale, fiecare cu valoarea nominala de 21 000 lei si, respectiv, un numar de 4 viniete in folosul FFR cu valoarea de 10 000 lei fiecare ("taxa FFR" scrie in descrierea emisiunii).
    Asadar, valoarea nominala a unei colite este de 124 000 lei, din care valoarea postala (cea acceptata la francarea corespondentei) este de 84 000 lei, iar valoarea care se varsa OBLIGATORIU in contul bancar al FFR, adica al filatelistilor din Romania, este de 40 000 lei per colita.
    Romfilatelia, care a comercializat doar colite cu numerotare in TUS NEGRU, a varsat in contul FFR sumele corespunzatoare valorilor in lei inscrise pe "vinietele-taxa FFR" ale acestor colite si continua sa depuna sumele cuvenite in contul FFR pe masura vanzarii acestor colite cu numerotare TUS NEGRU, pana la epuizarea tirajului.

    Pentru tirajul cu numerotare ROSIE dl Pascanu Leonard a platit Romfilateliei, in baza propunerii sale acceptate de catre CA al Romfilatelia, contravaloarea la pretul de fabricatie a acestora, adica suma maxima de 5 000 000 lei!

    Cat s-a incasat de catre dl Pascanu Leonard prin comercializarea "in regie proprie" a suratei ROSII (de rusine!) a acestei colite?
    Prin vanzarea in teritoriu a maximum 1000 de colite cu numerotare ROSIE dl Pascanu a incasat suma de 124 000 000 lei.
    Daca, la modul pur ipotetic, si celelalte 1560 de colite le-ar fi vandut la valoarea nominala doar in teritoriu, atunci dl Pascanu ar mai fi incasat inca 193 440 000 lei.
    Asadar, suma totala in lei incasata de dl Pascanu Leonard din vanzarea tirajului cu numerotare ROSIE al colitei "Ziua marcii postale romanesti" ar fi de minimum 317 440 000 lei, pe care, in numele "slujirii cu daruire si abnegatie a filateliei din Romania" a platit la Romfilatelia suma de ...5 000 000 lei!
    Din suma minima in lei incasata de dl Pascanu Leonard era ABSOLUT OBLIGATORIE varsarea sumei de 102 400 000 lei in contul bancar al FFR, suma rezultata din valoarea inscrisa pe "vinieta-taxa FFR". S-a facut aceasta operatiune in perioada comercializarii la "modul personal" de catre dl Pascanu Leonard a acestei colite? Cunoscatorii spun ca NU!

    In ceea ce priveste contravaloarea partii "postale" a colitelor cu numerotare ROSIE, Romfilatelia, in mod natural, s-a declarat parte vatamata finaciar si l-a chemat pe dl Pascanu Leonard sa raspunda in Justitie (reamintim ca dl Pascanu Leonard a platit Romfilateliei o suma in jur de 5000 000 lei, acel pret de fabricatie, si din vanzarea in nume propriu a tras un "tun", doar din partea "postala" a colitelor cu pricina, de ...numai 215 040 000 lei!).
    Daca insa, asa cum se sustine in lumea filatelica, dl Pascanu a vandut in strainatate celelalte 1560 de colite cu numerotare ROSIE la pretul de minimum 10 Euro/bucata, atunci "tunul filatelic" a fost mult mai substantial!
    Dl Marian Jianu, in calitate de vicepresedinte cu probleme financiare al FFR dar.bun amic al dlui Pascanu Leonard, l-a absolvit pe acesta de o parte din vina, declarand organelor de cercetare privind afacerea "Ziua marcii postale romanesti 2004-numerotare rosie" ca FFR nu se considera prejudiciat in acest caz in care colitele destinate FFR au fost comercializate in nume propriu de dl Pascanu Leonard!
    Dupa declansarea anchetei in acest caz extrem de rusinos pentru Filatelia din Romania, presedintii asociatiilor filatelice care au primit dln mana dlui Pascanu Leonard colitele-numerotare ROSIE au fost convocati la sectiile de politie din judetele respective si au dat declaratii in aceasta chestiune, devenita aproape la fel de rusinoasa si pentru ei.
    Din ce in ce mai mica noastra lume filatelica a devenit si mai mica dupa acest "eveniment", ajungand apoi sa fie tot mai fragmentata si mai dezbinata de aceasta "procedura clonata" din anii socialismului, dar si de altele, noi si "originale" ori reinventate in folosul sau personal de dl Pascanu Leonard, acest personaj grandoman si toxic, pe cat de incult pe atat de viclean, PRETINS JUSTITIAR al FILATELIEI din Romania, dar devenit de cativa ani un permanent JUSTITIABIL perdant in salile de tribunal!

    ReplyDelete
  7. Prietene de la 19,16, dumneata habar n-ai ce vorbesti! Colitele sunt imprimate intr-un sistem, iar inserierea este facuta in alt sistem de tiparire, la o cu totul alta masina, nu la cea la care s-au tiparit colitele. Apoi, inserierea cu rosu nu s-a facut din dorinta lui pascanu, ci a romfilateliei, pe baza de comanda, asa cum au facut chiar ei cunoscut. Imi pare rau, dar esti p-afara rau, nu le mai inventa ca nu-ti da nimeni nici un premiu. Poate doar te faci de ras cu atata fabulatie.

    ReplyDelete
  8. Anonimului de la ora 19:34
    Iar o diversiune pascaniana. Omul asta spune ca numerotarea s-a facut la o alta masina.Unde-i fabulatia? Poate numnai in mintile voastre bolnave.

    ReplyDelete
  9. Anonimule mistocar de la ora 19:34!
    Vad ca stai prost nu numai cu scrierea in limba romana, dar si cu cititul in aceeasi limba! Poate ai face mai bine sa mergi la un curs de reciclare, cum a facut si Vanghelie! Pun eu o vorba buna la Dna Andronescu, pentru care a garantat acelasi Vanghelie!
    Daca insa o faci pe prostul doar pentru a incerca o noua diversiune comandata de Pascanu, atunci, te rog sa ma scuzi! Iti recomand pentru profesionalizare in diversiune noile cursuri de la Baneasa! Cursurile vechi pe care le-ai urmat/absolvit sunt de mult depasite!

    ReplyDelete
  10. Prietene, da' ce te mai mananca sa ai matale ultimul cuvant... Ai ajuns sa nu mai dormi noaptea de grja blogului (c-asa am auzit, ca pe la tine e o vreme de... - adica stai! De la o anumita varsta... nu mai este ce era)! Ce frumos era pe vremuri!... Veneai de la sedinta de partid cu un sentiment maretz!... Toata lumea te-asculta! Acu' numai nesimtzitzi peste tot, care numai pe matale nu vor sa te-asculte...

    ReplyDelete
  11. Ba care dai o tuica acu la Serban?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics