The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, December 5, 2008

Scandal în Dorobanți

Ieri, am primit un text care, se pare, că a fost redactat de Teodor Melnic-Ghiață. Materialul descrie un incident regretabil care a avut loc în sediul Asociației Filateliștilor din București. Disputa, așa cum reiese din depeșă, a avut ca protagoniști pe Seniorul Melnic și Leonard Pașcanu și a fost nevoie de interveția unor filateliști pentru a evita violența fizică. Incidentul pare bizar având în vedere că pe pagina oficială FFR, la capitolul "Membri de onoare", activitatea Seniorului este recunoscut și elogiat tocmai de Leonard Pașcanu. Teodor Melnic a fost în urmă cu 50 de ani membru în Comitetul de organizare al EFIRO 1958.
Explicații foto:
1 - Teodor Melnic în fața exponatului său "Vlad-Basarab-Țepeș, istorie și legenda" la Cluj 2008
2 - Plic omagial dedicat lui Teodor Melnic

3 - Lansarea la Muzeul Naţional Filatelic a plicului omagial - în imagine (de la stânga la dreapta) Cristian Scăiceanu, Teodor Melnic-Ghiață, Traian Titus Orădean și Leonard Pașcanu - imagine postată pe site-l FFR

Să vă duce-ţi de unde a-ţi venit! - a strigat dl. Paşcanu, fostului preşedinte al Clubului Independent „Nicolae Bălcescu” – Teodor Melnic-Ghiaţă, în ziua de 30 noiembrie a.c. orele 12, în sediul Asociației Filateliștilor din București. Provocator şi nervos, i-a reproşat d-lui Melnic că, dl. Dan Dobrescu a sezizat CN Poșta Română, privind modificările făcute la Centrul Naţional de Studiere a Istoriei Poştei şi Filateliei din șos. Ştefan cel Mare, dat în administrarea AFB.
„Dobrescu a făcut asta cu scopul de ai scoate pe filateliştii bucureşteni din acest sediu pe care EU l-am obţinut”!, a strigat Leonard Pașcanu, cu scopul vădit de a fi auzit de cei prezenţi că EL s-a luptat cu dl. Dan Dobrescu, membru al Clubului Independent „Nicolae Bălcescu”.

În continuare în acelaşi spirit provocator i-a reproşat d-lui Melnic că a „dat dovadă de laşitate” că nu a pezentat în Congresul FFR Interpelarea cu privire la modul în care au fost rezolvate juridic procesele cu Romfilatelia (pierdute de dl. Paşcanu, contrar celor afirmate în revista Filatelia, că ar fi câştigat).
În replică dl. Melnic, dând dovadă de calm, reţinere şi bun simţ a respins acuzaţiile aduse, precizând că la Congres „fiind prezent nu a fost invitat să prezinte Interpelarea”.
Ce să înţelegem din mesajul adresat expoziţiei filatelice naţionale CLUJ 2008, de „unire” când în realitate dl. Paşcanu vrea desfinţarea unui Club cu vechi tradiţii în mişcarea filatelică din România?!
Această ieşire provocatoare a d-lui Paşcanu, sub forma unei agresiuni verbale şi fizice, e determinată şi de faptul că în timp ce Congresul FFR este contestat ca nestatutar în justiţie, hotărârile adunării generale ale Clubului „Nicolae Bălcescu” au fost înregistrate în justiţie.
De subliniat, că agresiunea verbală s-a desfăşurat sub privirile atente ale Domnilor Dan Alexandru Bartoc şi Şerban Drăguşanu, iar dl. Măciucă a intervenit atunci când dl. Paşcanu intenţiona să treacă la o agresiune fizică.

6 comments:

  1. Unde am ajuns?
    Un senior al filateliei româneşti, unul din cei doi membri fondatori ai AFR aflaţi încă în viaţă, este terfelit de un inculpat penal, cei de faţă (în afara dlui Măciucă) neintervenind.
    Ce trebuie să mai comită infractorul Paşcanu Leonard ca să-l trimtem acolo unde îi este locul de peste 15 ani?
    Domnilor membri ai Biroului Executiv, aveţi mâine o singură soluţie - ultima soluţie: "debarcaţi-l pe Dl Paşcanu Leonard". Aşa va avea posibilitatea să se contreze pe procesele penale pe care le are, care vor fi de durată şi obositoare.
    Ajutaţi-l!

    ReplyDelete
  2. Am trait sa o vad si pe asta! Un veteran al Filateliei romanesti este insultat si agresat de un fost elev de-al lui, elev care in mod clar merita calificativul de REPETENT dupa atatia ani de neprezentare la EXAMENE! La EXAMENELE vietii in societate, in particular in mica noastra lume filatelica pe care a sufocat-o pana aproape de distrugere!
    Sunt siderat de atitudinea acestui impostor LP care ne-a condus Federatia, ba din umbra, ba la vedere, dar in fapt NUMAI DIN UMBRA! Intr-un loc public un individ dubios agreseaza un cetatean. Aceasta este o chestiune care trebuia rezolvata imediat de un echipaj al Politiei de proximitate, care trebuia chemat telefonic de catre oricine era prezent la fatza locului. Ce mai spuneti acum, stimati colegi filatelisti, de ORIUNDE ati fi voi? Cine este GOL in toate? Individul care ne-a pacalit timp de decenii, garnisit de procese penale pierdute sau in curs de desfasurare si de a fi in mod CERT pierdute, ori cei care au curajul sa ii arate nimicnicia, fatzarnicia,impostura si hotiile?

    ReplyDelete
  3. O fotografie memorabila.
    Dupa cum observati, Scaiceanu are o pozitie de „retragere“ fata de ceilalti trei, in timp ce „big LP“ isi tinea laudatio, pentru ca moş Melnic trasese o basina. Sa-i fie de bine!

    ReplyDelete
  4. In Filatelia nr.12/2001, pagina 1,in articolul "Conferinta Nationala 2001", actualul inculpat Pascanu (la acea vreme presedinte al FFR) era citat de catre vicepresedintele Gabureac prin faptul ca se arata ingrijorat in problema sediului AFB "de regimul administrativ al spatiului de intalnire al filatelistilor bucuresteni si din toata tzara". In urma cu cateva zile, din acest loc de intalnire al tuturor filatelistilor romani, devenit intre timp crasma lui Serban si mosia lui Pascanu, acelasi inculpat Pascanu il agresa si il dadea afara pe unul din cei care, in urma cu 50 de ani, pusesera umarul la reinfiintarea filateliei organizate in Romania. Astazi, 6 decembrie 2008, dupa un conclav restrans in acelasi spatiu, devenit acum bahic, cei care vor sa ne reprezinte au reusit sa ajunga la debitarea unei mari golanii abia la ora 16:54. Asa gandesc ei despre noi si aceasta este, in esenta, atitudinea lor reala si super-limitata fata de filatelistii romani!
    Sa va fie rusine, golanilor!

    ReplyDelete
  5. Dle Dobrescu
    Puneti la dispozitie documentele cand ati fost ales dvs presedinte la CFI BARICADA. Lasati diversiunile pentru ca pana in prezent nu ati dovedit ca functia cu care semnati ati primit-o in urma unor alegeri democratice asa cum pretindeti dvs la altii. Doamna Lola ce functie are ? Sunt convins ca nu puteti oferi niciun proces-verbal de alegeri cu semnaturile participantilor prin care dvs ati fost ales presedinte.
    Cei care isi aroga functii pe care le au sunt numiti impostori. Deci pentru a nu fi acuzat ca sunteti impostorul anului dati-i prietenului Kallai documentul olograf pentru a risipi toate aceste acuzatii. Sper sa o faceti in cursul zilei de astazi pentru ca timpul trece in defavoarea dvs daca nu reusiti sa dovediti dupa 18 ani ca ati fost ales ca Nicolae Ceausescu presedinte pe viata la CFI BARICADA.

    ReplyDelete
  6. Domnule Kallai, disperatii acestia, care maine iar au un proces la Tribunalul Bucuresti, polueaza pur si simplu spatiul blog-ului prin postarea aceluiasi mesaj, deja postat dimineata, prezent insa acum pe toate articolele publicate! Credeti in promisiunile mieroase ale lupului Leu? Lupul leu isi schimba parul, dar naravul ba!

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics