The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, August 17, 2009

Tipul ăla, şofer de taxi

Robert Mario De Niro , Jr . (născut 17 august 1943), este un actor de film american , dublu câştigător al premiului Oscar. Este de asemenea regizor şi producător. Este considerat ca unul dintre cei mai mari si mai influenţi actori din toate timpurile.
De Niro este recunoscut pentru portretizări de personaje angrenate in conflicte puternice, personaje complexe, inadaptate dar şi pentru colaborarea sa de durată cu regizorul Martin Scorsese. Este cel mai cunoscut pentru rolul tânărului Vito Corleone în Naşul: Partea II; taximetristul Travis Bickle în Taxi Driver; boxerul Jake LaMotta în Raging Bull; gangsterul Jimmy Conway în Băieţi buni; directorul de cazinou Sam "Ace" Rothstein în Casino; Al Capone în Incoruptibilii; fostul puşcăriaş dornic de răzbunare Max Cady în Promontoriul groazei; Noodles în A fost odată în America; Michael Vronsky în Vânătorul de cerbi şi mai recent ca Neil McCauley în Heat în regia lui Michael Mann.
Din 1989 De Niro , care locuieşte în New York şi nu s - a stabilit niciodată pentru mai mult timp în Los Angeles, a investit în cartierul TriBeCa din sudul Mahattan-ului. El a fondat studiourile "TriBeCa Productions"; popularul festival de film "TriBeCa"; restaurantele "Nobu" şi "TriBeCa Grill" pe care le deţine alături de Paul Wallace şi Stewart F. Lane , producător pe Broadway dar şi "The Greenwich Hotel", situat în "Tribeca" care se află faţă în faţă cu un alt restaurant deţinut de el "TriBeCa Grill".
În 1997, De Niro s-a căsătorit cu cea de-a doua sa soţie, Grace Hightower la proprietatea lor din New York, în apropiere de Marbletown. Fiul lor Elliot s-a născut în 1998.
Pe lângă Elliot, De Niro mai are un fiu Raphael, fost actor provenit din mariajul cu Diahnne Abbott. A adoptat-o de asemenea pe Drena , fiica lui Abbott. De Niro are şi doi fii gemeni, Julian Henry şi Aaron Kendrick dintr-o relaţie de durată cu fostul model Toukie Smith.
În februarie 1998, în timpul unor filmări în Franţa, De Niro a fost interogat nouă ore de Poliţia Franceză după care de un magistrat privind implicarea sa într-un eventual scandal de prostituţie. De Niro a negat orice implicare declarând că nu a plătit pentru sex, "...şi chiar dacă aş fi făcut-o nu ar fi fost o crimă." Magistratul a vrut să vorbească cu el după ce i-a fost menţionat numele de către una dintre prostituate. Într-un interviu acordat pentru ziarul francez "Le Monde", De Niro a declarat: "Nu mă voi întoarce niciodată în Franţa şi îmi voi sfătui toţi prietenii să nu o facă nici ei."
În 2003 De Niro a fost diagnosticat cu cancer la prostată. Doctorii au spus că boala poate fi tratată deoarece a fost depistată devreme datorită controalelor regulate ale actorului. Purtătorul de cuvânt al lui De Niro, Stan Rosenfield a declarat că: "Datorită depistării bolii într-un stadiu nu foarte avansat dar şi a condiţiei fizice foarte bune, doctorii se aşteaptă la o recuperare completă". Rosenfield a refuzat să dea alte detalii privind tratamentul lui De Niro. Tatăl lui De Niro, Robert De Niro, Sr. a murit în 1993 la vârsta de 71 de ani datorită cancerului .
S-a luat în considerare faptul ca lui De Niro să îi fie acordat titlul de Cetăţean de Onoare Italian la Festivalul de Film de la Veneţia în septembrie 2004. Cu toate acestea "Fii Italiei" au depus împreuna cu Silvio Berlusconi un protest, susţinând că De Niro a afectat imaginea italienilor şi a italo-americanilor prin numeroasele roluri ale sale în care aceştia sunt prezentaţi ca veritabili criminali. Ministrul Culturii, Giuliano Urbani nu a luat în considerare protestul iar ceremonia a fost reprogramată pentru octombrie în Roma. Controversele au apărut din nou când, în acea lună, De Niro a refuzat să apară de două ori la televiziunea italiană. Ulterior De Niro a dat vina pe "serioase probleme de comunicare" care nu au fost "rezolvate corespunzător", în final declarând că: "Să jignesc pe cineva ar fi ultimul lucru pe care aş vrea sa îl fac. Iubesc Italia". Cetăţenia i-a fost acordată pe 21 octombrie 2006 la finalul Festivalului de Film de la Roma.
De Niro este susţinător al Partidului Democrat şi l-a susţinut pe Al Gore la alegerile prezidenţiale din 2000. Documentarul Fahrenheit 9/11 al regizorului Michael Moore include o secvenţă cu De Niro stând lânga Gore la un raliu. Moore îl numeşte ca "Tipul ăla, şofer de taxi". De Niro este de asemenea şi narator al documentarului 9/11 despre atacurile de la 11 septembrie 2001 difuzat de CBS. În timpul promovării filmului The Good Shepherd alături de Matt Damon în episodul de pe 8 decembrie al talk-showului Hardball with Chris Matthews la Universitatea "George Mason", De Niro a fost întrebat pe cine ar prefera ca preşedinte al Statelor Unite. De Niro a răspuns: "Mă gândesc la două persoane: Hillary Clinton şi Obama."
Pe 2 martie 2009 De Niro a fost primul invitat oficial al showului Late Night cu Jimmy Fallon.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics