The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, October 13, 2009

A inventat înghețata modernă

Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS (n. 13 octombrie 1925) a fost prim-ministru al Regatului Unit din 1979 până în 1990.
Mandatul ei de prim-ministru britanic a fost cel mai lung mandat al secolului 20, depăşindu-l astfel pe Gladstone. Mandatul ei l-a depăşit şi pe cel al Lordului Liverpool, ca cel mai lung mandat continuu. Thatcher este singura femeie aleasă să fie prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit al Marii Britanii. Fără îndoială, ea este una dintre cele mai importante personalităţi politice britanice, mandatul său fiind cel mai lung mandat continuu din istoria politică britanică. Ea este de asemenea una dintre cele mai controverate figuri politice, fiind iubită şi contestată în egală măsură.
Pentru meritele sale, urmează să primească rara onoare de a beneficia de funeralii de stat după ce va muri, onoare pe care, din rândul oamenilor politici ai secolului XX, a mai primit-o doar Sir Winston Churchill.
Thatcher s-a născut drept Margaret Hilda Roberts în oraşul Grantham din Lincolnshire în partea de est a Angliei. Tatăl său a fost Alfred Roberts, proprietarul unui mic magazin din oraş şi o figură cunoscută în politica locală. Deşi oficial el era descris ca "iberal independent", în practică susţinea Conservatorii locali. El şi-a pierdut postul său de Alderman după ce Partidul Laburist a câştigat controlul Consiliului din Grantham în 1946. Mama sa a fost Beatrice Roberts, născută Stephenson.
Ea s-a descurcat bine la şcoală, urmând cursurile şcoalii de gramatică de fete din (Kesteven) şi mai apoi Colegiul Somerville, Oxford din 1944, unde a studiat Chimia. Ea a devenit preşedinte al Asociaţiei Universitare Conservatoare din Oxford în 1946, cea de-a treia femeie care să deţină această funcţie. Ea a absolvit cu un titlul de gradul doi, şi a lucrat ca cercetător chimist pentru British Xylonite şi mai apoi J. Lyons and Co., unde a ajutat la producerea metodelor de păstrarea a îngheţatei. Ea era membru al echipei care a produs prima îngheţată care deşi era îngheţată era totuşi moale.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics