The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, October 11, 2009

Prima misiune cu oameni la bord

11 octombrie 1968 - NASA lansează Apollo 7, prima misiune cu oameni la bord.
Misiunea americană spaţială Apollo 7, avându-i la bord pe Donn Eisele şi Walt Cunningham şi la comandă pe Wally Schirra, a fost lansată din Cape Kennedy, Florida, pe 11 octombrie 1968.
Nava a fost plasată pe o orbită de 227,8 x 283,4 kilometri (123 x 153 mile nautice). Obiectivul principal al misiuni Apollo 7 era : "Demonstrarea fiabilităţii Modulului de Comandă/de Serviciu şi a echipajului; demonstrarea capabilităţii de cuplare a Modulului de Comandă/de Serviciu cu alte vehicule aflate pe orbită". Timp de aproape 11 zile, Modulul de Comandă a fost supus unei serii de teste. Aproape fără excepţie, toate sistemele navei erau pregătite.
Sistemul de propulsie din Modulul de Serviciu, care are rolul să plaseze/să iasă de pe orbita lunară, a funcţionat perfect în timpul celor opt teste, fiecare durând de la jumătate de secundă până la 67,7 secunde.
Misiunea s-a desfăşurat pe parcursul a 163 de revolutii orbitale, cu un echipaj ce a fost primul care a transmis semnal TV live de pe orbită, oferind astfel prima viziune a spaţiului, oamenilor de pe Pământ.
Vehiculul Spaţial a avut pe 22 octombrie o intrare normală în atmosferă şi o amerizare conform planului, cu o eroare de doi kilometri, coborând în Oceanul Atlantic la Sud-Est de Bermuda.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics