The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, March 5, 2009

Călătoriile în spaţiu s-au scumpit cu 10 milioane de dolari

Miliardarul Charles Simonyi va efectua, începând cu 26 martie, al doilea său zbor pe Staţia Spaţială Internaţională în calitate de turist spaţial, noul sejur costându-l 35 de milioane de dolari, cu 10 milioane de dolari mai mult decât prima sa călătorie, informează Mediafax, citând AFP. "25 (de milioane de dolari, n.r.) pentru primul şi 35 pentru al doilea", a declarat Charles Simonyi în timpul unei conferinţe de presă, care a fost organizată în Star City, la centrul de antrenament al cosmonauţilor ruşi, amplasat la periferia Moscovei. Americanul de origine maghiară nu a dat nicio explicaţie pentru diferenţa de tarif dintre cele două zboruri spaţiale.
"Aceşti bani sunt cheltuiţi pentru explorarea spaţiului şi este regretabil, din acest punct de vedere, pentru Statele Unite, dar, în acest moment, Rusia este singurul loc unde acest tip de zbor este posibil", a declarat celebrul turist spaţial. Simonyi va decola pe 26 martie, împreună cu rusul Ghenadi Padalka şi americanul Michael Baratt, la bordul unei navete Soyuz, ce va fi lansată de la centrul spaţial Baikonur, din Kazahstan. Naveta Soyuz se va conecta la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi apoi va reveni pe Pământ, pe 6 aprilie. Întrebat de jurnalişti cum se simte ştiind că este unul dintre "ultimii turişti spaţiali" - deoarece locurile disponibile la bordul ISS vor fi, în viitorul apropiat, rezervate exclusiv specialiştilor -, Simony a replicat spunând că mulţi alţii îi vor călca pe urme. El a precizat, totodată, că nu va efectua un al treilea zbor spaţial, deoarece soţia lui s-a opus cu tărie acestei idei.
Simony, care a făcut avere lucrând pentru gigantul american Microsoft, fiind unul dintre creatorii celebrelor programe Word şi Excel, a participat deja la o misiune de 14 zile în spaţiu, în primăvara anului 2007.

1 comment:

  1. ii dau 1 ron sa le dau foc mai degraba...

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics