The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, March 26, 2009

Time - "Persoana Anului 2007"

26 martie 2000 Vladimir Putin a fost ales preşedintele Rusiei.
Vladimir Vladimirovici Putin (n. 7 octombrie 1952, Leningrad, URSS, astăzi Sankt Petersburg, Rusia) este un om politic rus, a fost al doilea preşedinte al Rusiei şi actualul prim-ministru al Rusiei, precum şi Preşedintele Consiliului Miniştrilor ai Uniunii dintre Rusia şi Belarus. El a devenit preşedinte interimar pe 31 decembrie 1999, când preşedintele Boris Elţîn îşi dăduse demisia, iar apoi Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din 2000. În 2004, el a fost re-ales pentru al doilea mandat, ce a durat până pe 7 mai 2008.
Din cauza limitelor mandatelor date de Constituţie, Putin a fost ineligibil pentru a candida pentru al treilea mandat prezidenţial consecutiv. După victoria succesorului său, Dmitri Medvedev, în alegerile prezidenţiale din 2008, a fost nominalizat de acesta să fie Prim-ministrul Rusiei; Putin a ocupat această poziţie începând cu 8 mai 2008.
Atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 de la New York i-au dat prilejul să-şi justifice propria politică anti-teroristă, făcându-l aliat al puterilor occidentale în coaliţia împotriva terorismului internaţional.
Vladimir Putin este apreciat pentru stabilitate şi reducerea drastică a corupţiei, dar şi acuzat de o parte a opoziţiei de a fi iniţiatorul metodelor de intimidare şi aducere la tăcere a adversarilor politici. El şi-a exprimat nemulţumirea la Conferinţa de la Helsinki din noiembrie 2006, că Rusia nu a fost consultată în ceea ce priveşte admiterea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană. La presiunile sale, Georgia şi Ucraina nu au fost admise ca membre NATO la Summit-ul din 2008 de la Bucureşti.
În perioada celor doua mandate succesive de preşedinte (2000-2008), Vladimir Putin a redat Rusiei demnitatea şi forta politică pe plan inernaţional. De asemenea, Rusia a cunoscut o creştere economică fără precedent de la căderea Uniunii Sovietice, jucănd un rol important pe piaţa globală de capital. Vladimir Putin este apreciat de majoritatea conaţionalilor sai, lucru relevat si prin faptul ca succesorul său la Presedinţia Rusiei, Dmitri Medvedev, a câştigat alegerile datorită sprijinului acestuia.
La 31 decembrie 1999, Boris Elţîn se retrage din funcţia de Preşedinte al Rusiei, Putin devine preşedinte interimar, pentru ca, la alegerile prezidenţiale anticipate din 26 martie 2000, să fie ales cu o majoritate de 52,50% din voturile exprimate. Este reales în martie 2004, având o majoritate comodă şi în Duma de Stat (Parlament), ceea ce îi permite să guverneze într-un stil autoritar. Este reales în martie 2004, având o majoritate comodă şi în Duma de Stat (Parlament), ceea ce îi permite să guverneze într-un stil autoritar.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics