The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, September 24, 2007

Gruparea Romfilatelia contraatacă

Mai mulţi cititori au solicitat să publicăm facsimilele transmise de Filatelistul Înşelat. Am fost acuzaţi că suntem părtinitori. Nu este adevărat şi acest lucru poate confirma chiar Filatelistul Înşelat. În primul mesaj am recepţionat de la acesta o serie de documente care din motive tehnice nu am putut publica. Am solicitat Filatelistului Înşelat să ne pună la dispoziţie documente scanate la o rezoluţie mai mare. Iată, imediat după ce am primit materialul solictat le facem publice. (precizare adăugată în 02.10.2007)

Azi am fost bombardaţi de un domn Anonim cu o serie de documente despre care expeditorul susţine că sunt dezvăluiri senzaţionale şi dovedeşte activitatea infracţională a preşedintelui Federaţiei Filatelice Române şi a altor cinci persoane de la conducerea FFR. Documentele prezentate de Anonim sunt cunoscute pentru toţi cei care sunt interesaţi de activitatea Federaţiei. Sunt documente care dovedesc, mai degrabă, interesul unui grup de oameni pentru mersul bun al filateliei româneşti. Anonimul, se pare, că a ”obţinut” respectivele xerocopii tocmai din arhiva SC Romfilatelia SA. Această afirmaţie este susţinută de o serie de elemente care i-au scăpat celui care a realizat formatul electronic al documentelor respective.
Facsimilele au fost însoţite şi de o lungă epistolă în care autorul aduce acuzaţii grave conducerii FFR. Este curios că mesajul a fost trimis, în afara Colegiului editorial, la zeci de filatelişti şi persoane din conducerea CN Poşta Română SA, respectiv SC Romfilatelia SA, însă, Anonimul nostru a uitat cu desăvârşire să trimită şi celor pe care îi bălăcăreşte. Gestul lui este reprobabil şi îl considerăm descalificabil. Pentru a transmite mesajele respective Anonimul a folosit pseudonimul Filatelistul Înşelat şi adresa de e-mail filatelistul_inselat@yahoo.com.
Anonimul nostru ”Înşelat”, după spusele unor angajaţi ai SC Romfilatelia SA, este un filatelist care, se pare, că este angajatul acestei societăţi la Departamentul de Comunicare.
Am considerat că este util să publicăm depeşa Filatelistului Înşelat din mai multe motive. Pe de o parte, vrem să evităm jocurile partinice, iar pe de altă parte considerăm că astfel vom îndeplini o cerinţă elementare de bun simţ şi de deontologie profesională, şi anume creăm condiţii prin care, cei incriminaţi îşi pot lua la cunoştinţă acuzaţiile şi se pot apăra.

Bună ziua,

BLOG-ul filatelic "Razboi filatelic - jurnal on line pentru filatelişti" ni-l prezintă pe imaculatul Domn Leonard Paşcanu ca pe o victima a ROMFILATELIA şi Compania Naţionala POŞTA ROMÂNĂ. În realitate avem de a face cu un infractor, care simţind mâna lungă a justiţiei române a antrenat FFR într-un război, care nu este al ei, crezând că prin aceasta va scăpa de rigorile legii.
BLOG-ul mai sus meţionat afirmă că Dl. Leonard Paşcanu a câştigat procese în justiţie şi este nevinovat. În realitate aşa zisul proces câştigat invocat, este un proces penal care s-a închis deoarece "calomnia" a fost discriminată ca faptă penală.
În cele ce urmează vă vom prezenta, pe bază de documente, două procese, pe care Leonard Paşcanu în calitate de preşedinte al FFR, le-a pierdut. Despre dosarele penale şi falsurile promovate de Dl. Leonard Paşcanu vă vom vorbi cu alt prilej. Până atunci puteţi consulta ziarul Cotidianul din perioada 1993-1994 unde Dl. Silviu Dragomir dezbate o serie de aspecte în legătura cu aceste falsuri promovate de Dl. Leonard Paşcanu.
Ambele dosare sunt în legatură cu Romfilatelia, despre care astazi Domnul Leonard Paşcanu şi acoliţii săi (Ioan CATANĂ, Sergiu GĂBUREAC, Dan Alexandru BARTOC, Şerban DRĂGUŞEANU, Marian JIANU) spun că este o "căpuşă". Această societate s-a înfiinţat cu contribuţia nemijlocită a Domnului Leonard Paşcanu (a se vedea revista Filatelia din anul 2004), pe care el însuşi a "căpuşat-o" cca. 3 ani în calitate de admistrator, încasând lunar 20% din salariul Directorului General. Această indemnizaţie incasată lunar de Dl. Leonard Paşcanu, care reprezinta cca. 3-4 pensii a unora dintre Dvs., nu l-a scandalizat niciodată.
Iata procesele pe care le-a pierdut Domnul Leonard Paşcanu. Primul dosar nr. 19863/3/2006 se refera la anularea mărcii "ZIUA MĂRCII POŞTALE ROMÂNEŞTI" înregistrată de Domnul Leonard Paşcanu în numele FFR, fără a consulta organele de conducere ale FFR, sentinţa civilă nr. 1742/19.12.2006 (a se vedea fişierele anexate osim_1 .... osim_7). Al doilea dosar nr. 2229/3/2007 se refera la încasarea necuvenită de către FFR a sumei de 45.812 lei noi (458 milioane lei vechi) de la Romfilatelia, sentinţa civilă nr. 806/29.05.2007 (a se vedea fişierele anexate restituire_bani_1 ... restituire_bani_5). Precizăm că Biroul Executiv al Comitetului Director al FFR a refuzat restituirea acestei sume. Acum suma va trebui restituită însoţită de dobânzile legale. Cum s-au cheltuit aceşti bani nu ştie decât Dl. Paşcanu. Unde sunt ei? În care buzunare au intrat? Cei nominalizaţi mai sus vor trebui să răspundă într-o bună zi pentru gestiunea frauduloasă a FFR.
Oricum banii au intrat în buzunarele Domnului Paşcanu via firme de consultanţă. Astfel, cum se explică faptul că numai într-o lună Domnul Paşcanu a cumpărat două maşini, a căror valoare depăşeşte 50.000 EURO, acesta nefiind salariat nicăieri şi neavând o firmă care să-i producă profit. Poate numai certificatele de expertiză pe care le-a emis sub antetul FFR să-i fi produs ceva venituri, pentru care însă nu a achitat taxe şi impozite. Astfel spus în afară de infracţiunea de delapidare din fondurile FFR, a comis-o şi pe cea de evaziune fiscală. Când se vor pronunţa organele competente ale acestei ţări?
Iată, şi lista filateliştilor care v-au înşelat şi continuă să vă înşele şi care individual sau colectiv trebuie să răspundă pentru gestiunea frauduloasă a FFR:
1. Leonard Paşcanu, pentru gestiunea frauduloasă a FFR (a se vedea: istoria cu "Ziua mărcii poştale româneşti" - numerotare roşie, fondul Butculescu şi altele care vor fi dezvăluite ulterior).
2. Dan Alexandru Bartoc, pentru aşa zisele sponsorizări de care a beneficiat FFR, dar în realitate au reprezentat "albire de bani". Sponsorizările au provenit de la firme cu care Alianz Țiriac a avut contracte de construcţie, Dl. Bartoc fiind director cu investiţiile la aceasta firmă. Banii au fost folosiţi până la ultimul leu pentru nevoile personale al Domnului Bartoc. Este cazul ca DNA să invetigheze acesta problemă.
3. Marian Jianu, care în calitate de vicepreşedinte al FFR cu probleme financiare, nu a sesizat nici una din aceste potlogari. Atunci când a fost chemat la poliţie şi întrebat de prejudiciul produs FFR de afacerea "Ziua mărcii poştale româneşti" - numerotare roşie, a declarat că nu s-a produs nici un prejudiciu deoarece factura nu a fost înregistrată în contabilitate!
4. Şerban Drăguşeanu, care a uitat de a mai pune întrebarea în legatură cu "unde sunt banii?", atunci când i s-a dat mână liberă pentru uzufructul spaţiului din Calea Dorobanţi.
5. Sergiu Găbureac, care clamează nevinovaţia D-lui Paşcanu, pentru care însă nici ginerele sau apreciatul filatelist şi avocat Mircea Stănculescu şi nici fiica sa (avocat) nu s-au oferit să-l apere pe Dl. Paşcanu, în dosarele penale pe care le are.
6. Ioan Catană, care fiind un oportunist a dat mandat în "alb" D-lui Paşcanu să-l reprezinte în luarea deciziilor. Știe el de ce!
Domnilor membri ai Colegiului editorial al BLOG-ului filatelic mai sus menţionat, dacă sunteţi imparţiali şi doriţi să promovaţi adevărul publicaţi acest e-mail! Dacă nu, înseamnă că sunteţi părtaşi la faptele şi minciunile Domnului Leonard Paşcanu şi ale grupului organizat în jurul lui.
Locul Domnului Leonard Paşcanu este la lada de gunoi a istoriei filateliei româneşti şi nu în fruntea acesteia. Ajutaţi-l să ajungă acolo unde de mult îi este locul.
Treziţi-vă filatelişti, nu mai acceptaţi minciuna şi impostura. Filatelia este un hobby şi nu un loc unde s-a aciuit o "gaşcă" de delicvenţi.
Filatelistul Înşelat

P.S.
1. Domnilor membri ai Colegiului editorial al BLOG-ului filatelic mai sus menţionat, poate înlaturaţi de pe BLOG citatul Domnului Paşcanu intitulat "stare de fapt". Aceasta îmi aminteşte de clasicii marxism-leninismului.
2. Din cauza fişierele ataşate care ocupă multă memorie, acest e-mail va fi însoţit de încă două e-mail-uri.

Dosar nr. 19863/3/2006 se refera la anularea mărcii "ZIUA MĂRCII POŞTALE ROMÂNEŞTI"
, sentinţa civilă nr. 1742/19.12.2006































Dosar nr. 2229/3/2007 referitor la încasarea necuvenită de către FFR a sumei de 45.812 lei de la Romfilatelia, sentinţa civilă nr. 806/29.05.2007


11 comments:

  1. A aparut pe blog un nou anonim sub numele de filatelsitul inselat.
    Nu este un celebru anonim acest filatelist inselat este doar un las care din nostalgia timpurilor comuniste, cand era mare secretar de partid, a mostenit metoda delatiunilor anonime. Filatelistii care au fost bombardati de peste un an cu astfel de scrisori anonime, bagate in cutiile de posta sau pe e-mail-uri, cunosc laturile filatelistului inselat. Daca are curaj, acest filatelist inselat, il invit sa-si decline identitatea pentru a-i raspunde la toate frustrarile domniei sale. Daca doreste sa o faca pe filatelistul ilegalist ii sugerez sa se adreseze studiorilor Cinematografice Buftea, unde, poate cu putin noroc, va prinde un rol in filmele lui Sergiu Nicolaescu. Pe acolo comunistii, viitorii securisti, se ascundeau prin pivnite si tipareau manifeste. Putin curaj filatelist inselat ca nu esti comisarul Miclovan si scrieti numele din cartea de identitate, pentru ca imi face mare placere sa iti raspund punctual la delatiunile tale.

    ReplyDelete
  2. Spuneti-i pe nume: Dan Dobrescu. El este singurul care are job la Romfilatelia, este impotriva filatelistilor si se pricepe si la calculatoare. DAN DOBRESCU il cheama.

    ReplyDelete
  3. Din lista de emailuri, si eu imi permit sa apreciez ca este vorba de Dl Dobrescu (nu detaliez). In rest, eu nu pot sa evaluez corectitudinea acuzelor nici unei parti, doar sa deplang situatia de scandal permanent in care a ajuns filatelia romana. Totusi, e greu de crezut ca atatia filatelisti de marca din conducerea FFR (care sunt incriminati), ar putea fi toti vinovati.

    ReplyDelete
  4. Dan Dobrescu. Si ce daca? Hai sa-l spanzuram! Dar, inainte Dl. Pascanu sa ne spuna de ce a primit FFR banii respectivi de la Romfilatelia? La care dintre lideri PSD a virat Federatia peste zece mii de euro din suma primita. Si pentru ce servicii?
    Domnului Pascanu ii acord un ragaz de doua saptamani sa faca autodenunt la DNA in caz contrar voi depune o plangere impotriva domniei sale, Cristinei Popescu si Adrian Nastase. Le voi pune la dispozitia procurorilor si documente care sustin afirmatiile mele.

    ReplyDelete
  5. Dar unde sunt si foto copiile documentelor care sunt aminitite in materialul prezentat?
    Chiar asa fiind domnul Pascanu ar trebui sa raspunda chiar daca nu cunoaste identitatea exacta a "filatelistului inselat".

    ReplyDelete
  6. Cred ca este bine cand vin informatii din toate taberele.
    Filatelistul inselat daca este din Romfilatelia nu a scris articolul decat sub atenta indrumare a Cristinei Popescu si cu informatiile furnizate de aceasta.
    Publicati si copiile transmise daca sunteti impartiali, chiar daca nu sunt asa neclare cum sustineti caci se pot vizualiza.
    Si sunt de acord cu anonimul de la ora 9.26 referitor la pozitia Dl Pascanu.
    Daca nu-si sustine nevinovatia inseamna ca este adevarat.

    ReplyDelete
  7. Atat Dl Pascanu cat si Dl. Dobrecu trebuie sa-si sustina nevinovatia in acuzatiile financiare, prin acte, nu prin calomnii. Dupa mine, nici unul nu e chiar curat. Eu sunt total impotriva conceptului de "razboi filatelic" (vezi titlul blogului!). Dar, poate, e mai bine sa existe razboi, daca numai asa ies la iveala mizeriile de la varful filateliei. Nu ma pronunt asupra acuzatiile financiare, daca nu sunt expert. Ca filatelist, insa pot sa apreciez ca unele din emisiunile filatelice recente (de exemplu supratiparele de cate 500 exemplare din cartea Dlui. Dobrescu) nu pot fi decat frauduloase.

    ReplyDelete
  8. Stimata redactie a blogului, pe cand ne prezentati si informatiile transmise de filatelistul inselat.
    Este adevarat nu sunt de o calitate exceptionala dar se poate vedea destul de clar acuzatiile aduse domnului pascanu inca din anii 1990-1993 cand nu era sef al FFR acuzatii prezentate in presa vremii pe cand Cristina Popescu nici nu se gandea ca va ajunge Director General la Romfilatelia.
    Mai grav este ca a profitat de moartea unui om sa se imbogateasca si daca este adevarat sper ca Dumnezeu sa-l pedepseasca ca justitia nu si-a facut treaba.
    Iar faptul ca Dl Pascanu nu dezminte acuzatiile aduse iar ne pune pe ganduri.
    In ultimele doua articole ne prezentati cate un numrar din revista Filatelia (adevarat scanate la rezolutie buna dar daca ai o conexiune mai slaba la internet nu le poti vizualiza)pentru a ocupa spatiul din acest blog fara prea mare importanta dupa parerea mea.
    Daca nu publicati si imaginile transmise de Filatelistul inselat inseamna ca dl pascanu cenzureaza sau dumneavoastra cenzurati acest blog in favoarea dumnealui si in cazul acesta nu sunteti impartiali asa cum v-ati declarat la inceput.

    ReplyDelete
  9. Cred ca s-a intors totul cu fundu-n-sus! Un om nu trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia !!! (Ce, am ajuns iar in anii '50 cand se immpusca omu' si apoi se facea proces?) Prezumtia de nevinovatie este o regula in orice democratie, nimeni nu este obligat sa isi dovedeasca nevinovatia. Orice persoana este nevinovata de drept, pana la proba contrarie.
    Acest principiu nu trebuie incalcat nici macar in gluma, indiferent de persoana despre care este vorba!

    ReplyDelete
  10. Inceput bun!
    Dar mai sunt documente scanate din anii 1993 din cotidianul sau adresa prin care FFR in persoana Dl Pascanu solicita sume de bani periodic se pot afisa si acelea.
    Poate ce a facut dl Pascanu dupa moartea lui Tusa Bedivan nu reprezinta un document dar ar fi dureros sa se fi intamplat asa.
    Poate publicati si scanarile din presa care se refera la amicitia (matusa tamara) dintre Ex prim ministru Nastase si Pascanu etc etc.
    SUCCES

    ReplyDelete
  11. Din cate am auzit de la altii, acest Dan Dobrescu este personal interesat sa-l loveasca pe Pascanu. Am inteles ca este interesat chiar financiar, in ciuda tuturor acuzatiilor pe care le face. A facut tot felul de afirmatii, dar nu stiu de ce a facut publice o serie de informatii de care tot el spunea celor din cercul sau de cunoscuti ca le stie chiar de cand s-au intamplat. De ce a inceput sa faca scandal tocmai la cativa ani dupa aceea. Si numai cand a devenit interesat financiar? Nu cumva seamana tot circul asta cu o tentativa de santaj la adresa lui Pascanu? (Ceva de genul... "daca nu zici ca mine, te dau in gât"! Daca treaba este adevarata (si astept alte comentarii, de la cei care stiu mai bine problema), poate ar trebui sa discutam putin si despre ce inseamna un profil moral. Mai ales ca multi il cunosc pe acest domn ca unul dintre promotorii filateliei angajate de acum peste 20 de ani inainte (iar astept comentarii, pentru ca eu nu am prins acea perioada).

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics