The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, September 3, 2007

Haos la Poştă

Documentele Poştei Române se rătăcesc pe internet. Am descoperit o adevărată arhivă a Oficiului Judeţean de Poştă Dolj rătăcit de un utilizator de hub* - [FL]Bogdan (Xtream Romania - ..::[Multumiri DCN Telecom][Internet de mare viteza www.dcn.ro]::..)]. În fişierele lui Dogdan sunt arhivate sute de documente ale acestei unităţi din cadrul CN Poşta Română SA. Neglijenţa angajaţilor Poştei poate pune în pericol siguranţa activităţii poştale, să nu mai vorbim de faptul că informaţii de importanţă majoră pot intra în posesia unor răufăcători sau a concurenţei. Haosul şi lipsa coordonării actvităţii poştei din Craiova dă notă de lipsă de profesionalism din parte celor care sunt puşi să conducă această unitate. În acelaşi timp este extrem de grav că din baza de date a DRP craiova se pot scoate o serie de documente fără să existe un sistem de protecţie internă eficientă.
Nu voi detalia toate materialele descoperite, voi face referire doar la trei file, pe care le postez şi sub formă de facsimil. Cele trei documente au fost create pe una din calculatorele aparţinând Direcţiei Regionale de Poştă Craiova, iar autorul documentului poate fi identificat prin iniţialele SMNL (vezi captura cu proprietăţile documentului).
Revenind la subiectul principal, notele şefului Oficiului Judeţean de Poştă Dolj şi vorbesc singure.

* În România, la ora actuală, funcţionează peste 500 de huburi. Hubul este o „adresă” la care se conectează utilizatorii ce folosesc un client Direct Connection. DC-ul a devenit cea mai folosită metodă de filesharing din lume deoarece dă posibilitatea utilizatorilor să descarce fişiere unii de la alţii. Transferurile au loc direct între clienţi. Fiecare dintre acestea are sute, în unele cazuri chiar mii de utilizatori.

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Pentru Filatelistul furios:
    cateva precizari in legatura cu acest articol.
    1. Documentele postate alaturat apartin fara indoiala unui functionar e la OJP Dolj, scapate accidental pe hub prin share files. Probabil omul a luat acasa la el ceva de lucru si apoi a seruit intregul drive in retea. Nu sunt insa documente ultrasecrete.
    2. Continutul acestor documente trebuie sa dea de gandit pentru ca reies urmatoarele merite ale conducerii de la Bucuresti ale CNPR si actiunile 'glorioase' ale Romfilateliei:
    a) Romfilatelia a decis desfiintarea magazinului filatelic craiovean. Asadar, filatelistii si colectionarii olteni nu mai au de unde sa isi procure abonamentele la marcile postale romanesti.
    b) CNPR nu a raspuns sesizarii OJP Dolj. Si spre meritul si vigilenta functionarilor din OJP Dolj, acestia din urma au pus o problema chiar serioasa. ce se intampla cu marcile postale cu nominale in lei vechi. Mai sunt acestea valabile spre francare? Personal, am fost refuzat la un moment dat, sa timbrez corspondenta cu timbre avand valori nominale in lei vechi (ROL).Acest fapt este un abuz, pentru ca timbrele au fost procurate ca o plata in avans pentru un serviciu care trebuia onorat ulterior.

    ReplyDelete
  3. Constatarile sunt corecte cu o singura precizare: autorul nu a spus ca ar fi vorba de vreun document secret sau ultrasecret. Dar, in fisierul respectiv, deci documente nepublicate, sunt unele, care, daca ajung pe mana unui neavenit, pot periclita siguranta activitatii Postei.

    ReplyDelete
  4. As vrea sa fac cateva precizari
    1.La infiintarea Romfilatelia au fost preluate numai 7 magazine filatelice, cel din craiova nu a fost preluat, daca a fost desfiintat desfiintarea s-a facut de CNPR.
    2.Adresa de stopare a comenzilor de timbre demonstreaza actiunea CNPR de limitare a Romfilatelia care a inceput in 2006 lucru care s-a facut la toate directiile judetene de posta.
    3.In periada de la infiintare Romfilatelia a incercat sa mai deschida magazine filatelice si in alte localitati din tara dar s-a lovit de lipsa spatiului si neimplicarea "actionarului majoritar" CNPR.

    ReplyDelete
  5. Sunt de acord cu dvs., dar chiar dacă deschidea un magazin, singur aactivitate desfăşurată de Romfilatelia era vânzarea emisiunilor noi şi, probabil, a altor câteva serii mai vechi care se mai regăsesc prin stocurile din Bucureşti. Mai mult ca sigur, după cum ştiu eu activitatea din acest moment din Craiova, vânzătoarea din posibilul magazin nu şi-ar fi scos salariul.
    Iată că mi-a dat prin minte un posibil subiect: cum credeţi, stimaţi cititori, că influenţează actualele stocuri de timbre (care se spune că sunt enorme în comparaţie cu vânzările) atât politica firmei, cât şi preţul pe piaţa liberă a noutăţilor?

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics