The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, September 26, 2007

Sunt mândru că sunt ungur și filatelist

inEDITORIAL
Etium ille est fur, qui fidutiam hominum rapit.
La ultimul inEditorial semnat de mine am primit un comentariu Anonim. Sună în felul următor: E bine scris, dar am o nedumerire: ungurii nu au Buba lor, să se ocupă de el. Îi recomand domnului Kállai să-l caute de bube pe Verestoy sau Naghi. Nu mă deranjează că mă faceţi ”ungur”. Da, sunt ”ungur” sau maghiar şi sunt mândru de acest lucru. În acelaşi timp sunt jurnalist şi filatelist. Jurnalist profesionist – îmi câştig existenţa din această ”meserie” de aproape două decenii. Și cred că aici este ”buba” dvs. Un jurnalist profesionist nu ar trebui să aibă simpatii politice sau etnice. Eu, încerc să fiu profesionist cu riscul să fiu ”condamnat” de unii dintre conaţionalii de ai mei. Am scris destul despre senatorul Verestóy. Rezultatul a fost unul trist: am fost eliminat din echipa redacţională a cotidianului ZIUA. Asta s-a întâmplat în 1995. Dvs. aţi auzit de filatelia în acel an? Despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, într-adevăr nu am scris. Nu că aş fi avut informaţii despre nişte afaceri oneroase ale acestuia, dar subiectul a fost tratat de alţi colegi de ai mei. Problema mea este că sunt şi filatelist de ceva vreme (am devenit membru activ în AFR din 1983, la Oradea, Cercul Filatelic ”Iosif Vulcan”) şi îmi este greu să privesc cum munca unor oameni se duce de râpă. Spuneţi, citind între rânduri, că Leonard Paşcanu este un infractor. Aşa o fi, dar până la proba contrarie este un cetăţean onest şi filatelist ca oricare dintre noi. L-am cunoscut, personal, în urmă cu vreo patru ani când am reuşit să implic redacţia ZIUA în organizarea expoziţiei ZIUA Campionilor. Atunci l-am cunoscut şi pe Dan Dobrescu. Acestuia din urmă i se reproşează, deasemeni, o serie de fapte reprobabile. Cred că marele război filatelic din România are alte conotaţii. Financiare – îmi spune feeling-ul de câine de pază a societăţii. Vă invit, pe dvs. Anonim şi pe ceilalţi filatelişti, să vorbim despre acest aspect.
p.s. – Presupun, că tot dvs., şi tot sub anonimat l-aţi făcut pe Francisc Ambruş ţigan. Acum pe mine ungur. Vă mulţumesc pentru apreciere. Nu ştiu cum să mă revanşez. Dar, cu tot respectul, o persoană care alege anonimatul este, conform Dicţionarul explicativ al limbii române – 1998, un om ”fără personalitate”. Nu încercaţi să îmi reproşaţi că aş fi scos definiţia din context. Nu ţine, ştiu prea bine limba română să vă apăraţi în acest fel.

14 comments:

  1. Bravos ungure........ Iata ca intram pe taramul politichiei. Nu degeaba a fost Targu-Mures. O sa ne caftim si noi in danteluri. Macar noi avem mustati adevarate, chiar asa unguri parati. Macar sa fie anonimii astia juma ca noi.

    ReplyDelete
  2. Domnule Ambrus, ar fi mai bine sa va prezentati la circa financiară si sa achitai impozitele pe activitatea de bijnitar.

    ReplyDelete
  3. Domnilor nu cred ca este important carei naitii apartine omul ca este ungur rrom tigan roman sau orice alta natie important este ce face si cum gandeste.
    Nu ca domnul Ambrus care se bucura de ce a fost in martie 1990 la Tg. Mures, imi dau seama ca dumnealui apartine unei minoritati din tara asta care se bucura de violenta, si alimenteaza vrajba si ura.
    Pacat ca stiu cum sunt ungurii simpli, nu cei incazarmati in politica care fac politica ungariei nu a Romaniei.
    In zonele din Ardeal in care politicul nu si-a bagat coada ungurii si romani se inteleg foarte bine.

    ReplyDelete
  4. In cea ce il priveste pe domnul Kallai il admir ca este mandru de de natia din care face parte, asa ar trebui sa fie si multi romani sa fie mandrii de natia lor.
    Deasemenea ii admir talentul de ziarist.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Expozitia de la Sibiu poate fi un moment oportun de clarificare a unor conflicte acutizate intre membrii conducerii federatiei, intre federatie si posta romana, intre federatie si romfilatelia etc.
    Fara indoiala, procesele trebuie sa isi continue cursul iar justitia trebuie sa clarifice conform legii cine are si cine nu are dreptate iar vinovatii (daca exista) sa raspunda civil sau penal, dupa caz. Pana insa, hotararile nu sunt definitive si irevocabile si ultima cale de recurs la acestea nu sunt epuizate, nimeni nu are dreptul sa hotarasca daca X sau Y este vinovat!
    Domnii Pascanu, Dobrescu, Jianu, Ambrus, Gabureac, Stanculescu, Scaiceanu, Bartok et Co. trebuie sa incheie de indata un armistitiu de pace si sa isi spuna pasurile in adunarea generala a filatelistilor.
    Daca insa nu vor gasi o cale de impacare si nu vor discuta cu barbatie despre ce ii desparte, cred ca este obligatoriu ca toti cei implicati in acest conflict si care fac parte din conducerea actuala a filateliei romanesti trebuie sa faca un pas inapoi si sa renunte imediat la functiile pe care le au. O noua conducere executiva va aduce cu siguranta un suflu nou activitatii filatelice. Vom vedea apoi daca romfilatelia si celelalte institutii si autoritati vor avea aceeasi atitudine fata de FFR si fata de activitatea pe care majoritatea colectionarilor si filatelistilor o fac din simpla placere si nu pentru interese materiale conexe, recte cu Romfilatelia, Posta Romana, Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Culturii, Muzeul Filatelic sau alte firme de profil.
    Filatelia romaneasca nu incepe cu domnul Pascanu si nu se termina cu domnul Dobrescu.
    Iar expozitia EFIRO 2008 trebuie sa fie o reala sarbatoare pentru toti filatelistii si un prilej minunat pentru a creste randurile noastre cu noi filatelisti.

    ReplyDelete
  7. Pentru acel care isi spune "om bun".
    Am fost plecat si nu am putut sa dau o replica la primul mesaj. Daca atata ai inteles, ca ma bucur de Tg. Mures din'90, inseamna ca ori esti greu de cap ori nu intelegi aluziile dantelate. Cred ca ar trebui sa te reprofilezi. Ungaria si ungurii sunt dintre cele ma apreciate natiuni pentru mine, dar banuiesc ca asta o stiai, doar sa bati putin cu batu-n gard. As fi vrut eu sa fiu ungur get-beget, nu as mai fi fost aici sa va miros ciorapii. Din pacate sunt ungur parat, numai cu numele.
    Cat despre "anonimul" care inca mai apare sub anonimat, asta e problema administratorului, ce sa zic. O sa ma impozitez cand o sa se impoziteze si el si toata sleahta care il inconjoara.

    ReplyDelete
  8. Domnule (francisc ambrus) nu te cunosc dar replica pe care ai dat-o ma face sa cred ca esti un neica nimeni.
    Nu ai inteles absolut deloc ce am vrut sa zic iar mesajul tau referitor la evenimentele din martie '90 de la Tg Mures au fost destul de clare.
    Eu chiar mi-am exprimat parerea ca numai o parte din maghiarii care traiesc in ROMANIA sunt aserviti altor interese decat cele ale romanilor si ale Romaniei.
    Am impresia ca dumneta faci parte din acea minoritate.
    M-ai sfatuit sa ma reprofilez - pe ce sa ma reprofilez?
    Te asigur ca am o pregatire care m-a ajutat sa ma descurc in foarte multe domenii.
    Probabil anonimul stie el ce stie cu impozitele.
    P.S. Nu imi sta in caracter sa ma adresez la persoana a doua unei persoane pe care nu o cunosc dar impertinenta acestui individ m-a facut sa las politetea deoparte.
    Cred ca poarta aceiasi ciorapi ca toti romanii daca nu o avea unii care sunt fabricati din levantica.

    ReplyDelete
  9. Domnule "om bun". Cand o sa renunti la pseudonim si ai sa-ti asumi responsabilitatea la ceea ce scri, am sa-ti raspund la provocari. Pana atunci, consider ca esti un las care se ascunde sub o masca si deturneaza subiectul blogului catre alte directii.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Domnule Ambrus crezi ca este chiar asa important sa-mi spun numele?
    Eu nu am vrut si nu vreau sa provoc pe nimeni, numai ca afirmatiile facute referitoare la Tg. Mures si cea cu mirositul ciorapilor au fost deranjante.
    Dumneata continui sa jignesti in continuare, nu sunt las, te asigur, chiar daca mi-as spune numele multi din cei care au scris articolele si au facut comentariile ar zice cine mai este si asta!
    Cunosc cate ceva din ce s-a intamplat in miscarea filatelica in ultimii patru ani si am si afirmat intr-un comentariu ca voi face anumite corectii (in spiritul adevarului)la articolele si comentariile care se vor scrie.
    Am cautat in articolele de inceput si nu am gasit "subiectul blogului" poate il spui dumneata si atunci te asigur ca voi merge in acea directie.

    ReplyDelete
  12. Sub protectia anonimatului, oricine poate sa dea cu batu'n gard. Daca dumneata cunosti asa de bine miscarea filatelica pe ultimii patru ani, nu vad de ce te ascunzi sub aceasta protectie si lansezi atacuri la persoana. Eu am curajul si responsabilitatea de a scrie in nume propriu. Nu o sa-mi mai pierd timpul sa-ti raspund. Cat despre SUBIECTUL BLOGULUI, il gasesti si singur. In orice caz, nu persoana mea face obiectul acestui blog.

    ReplyDelete
  13. Nu am lansat nici un atac la persoana, vad ca nu ai inteles comentariile mele. Nu am fost de acord cu afirmatiile spuse pe blog (cele doua).
    Nu te cunosc deci nu pot sa te atac atat pe dumneta cat si persoana dumitale.
    Cat despre anonimatul meu va ramane asa pana cand "SUBIECTUL BLOGULUI" va ajunge in instanta si se va atinge "SCOPUL BLOGULUI"
    In sfarsit sunt de acord cu faptul ca nici eu nu o sa-ti mai raspund.
    Asta nu inseamna ca daca mai ai atitudini sovine nu voi face comentarii.
    Numai bine si cu asta inchei dialogul.

    ReplyDelete
  14. Fraţilor, nu vă mai certaţi degeaba, mâncaţi timpul celorlalţi degeaba. Aici, pe blog, nu cred că trebuie să ne dăm în stambă care e mai neaoş decât altul, toţi trăim în aceeaşi ţară, toţi suntem "agăţaţi" de aceeaşi pasiune. Ce dacă unul este maghiar şi altul român? De când mă ştiu, am avut prieteni colecţionari în multe ţări, pe vremuri chiar era s-o păţesc din cauza corespondenţei cu străinătatea.
    Cred că ar trebui să vă ocupaţi de treburi mai serioase.
    Eu, una, îl felicit pe dl. Kallai pentru ce face, în aceeaşi măsură în care îl felicit şi pe Ambruş, că este unul dintre cei mai sufletişti tipi pe care i-am cunoscut.
    (PS Eu sunt româncă, dar cele mai bune prietene ale mele sunt una unguroaică, cealaltă evreică, dar asta este o chestie peste care am trecut demult!)

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics