The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, January 15, 2008

Afacera pasiunii sau pasiunea afacerii

Odată cu extinderea internetului, filatelia a intrat într-o nouă eră. Achiziții de la cele mai celebre case de licitații sau firme de specialitate, ori accesul la literatură de bună calitate este la un „pas” de click. Unul dintre promotorii filateliei pe net este filatelistul David Brandon. Acesta a miștenit în 1962 o mică prăvălie din Londra, iar azi se numără printre cele mai importante firme furnizoare de produse fiuletelice, inclusiv rarități mondiale. A fost printre primii filateliști care și-a mutat afacerea pe internet. Azi el este ajutat asistat de Brandon jr., iar afacerea a fost reorientată spre comerțul cu mărci poștale cu erori. Brandon senior este un afacerist veritabil. El a realizat mai multe studii economice privind investițiile în mărci poștale. Mai jos redăm una dintre studiile publicate pe site-ul Stamperrors.com. Cele două ilustrații reprezintă evoluția afacerii Brandon și se poate compara cu o investiție imobiliară.

David Brandon

Timbrele rare reprezintă o bună afacere în întreaga lume. Cererea internațională pentru timbre rare face ca valoarea acestora să continue să crească. Timbrele rare pot fi vândute în întreaga lume; pot fi cumpărate dintr-o țară, având siguranța că există o piață pentru ele într-un colț diferit al lumii. Deci, ținând cont de increderea tot mai scăzută în acțiuni sau în alte investiții numite în general „sigure” trebuie să fie recunoscut faptul că timbrele rare pot oferi o investiție care merită și este sigură. Desigur, în primul rând este esențial să cumperi timbrele corecte la un preț bun; dar care sunt timbrele bune pentru o investiție? Astăzi se fac mai multe milioane de copii ale timbrelor, iar un investitor inteligent va căuta ori acele timbre care au apărtut înainte de 1937, unde este cunoscut faptul că erau mici cantitățile de timbre tipărite și, în consecință, nivelul rarității este mare. Sau ar putea alege să investească în timbre moderne care au mari defecte de tipărire. Acestea sunt cele mai atractive, iar cantitățile descoperite din acest fel de timbre sunt în general cunoscute. Am pregătit un tabel al timbrelor pentru a fi incluse în prtofoliile noastre de investiții; se observă deja creșterea valorii lor.
Obiectele de colecție, indiferent de tipul lor, au un defect inerent, și anume faptul că valoarea lor se găsește numai la nivelul percepției cumpărătorilor. Nu poți mâna, purta sau străi într-o pictură, o vază sau un timbru. Valoarea la nivelul percețieieste un atribut schimbător și poate suferi schimbări din cauza atitudinii care va duce, automat, și la modificarea prețului. Acest lucru s-a dovedit a fi adevărat în cazul tututror obiectelor de colecție, iar timbrele nu fac excepție. După ce va citi acest text, investitorul va înțelege că există numeroase diferențe între timbre și toate celelalte obiecte care pot fi colecționate, iar aceste diferențe le conferă avanteje din punct de vedere al unei investiții.
Veți găsi mai jos câteva atribute care dau timbrelor valoarea pe care o au.

* O istorie de peste o sută de ani ca obiect de colecție

* Un obiect de colecție foarte bine documentat, cu prețuri documentate și cu o istorie a

* Filatelia este o activitate la nivel mondial, în care practic toate obiectele își pot găsi cumpărători sau vânzători în toată lumea

* O satisfacție din punct de vedere estetic pentru colecționarii cu orice nivel de venit

* O valoare pe termen lung și o valoare de apreciere pentru indivizi

* Un venit portabil, cu o mică vizibilitate și cu foarte puține restricții
Haideți să examinăm toate aceste importante atribute pentru a afla cum afectează valoarea:
O istorie de 150 de ani
Din moment ce valoarea timbrelor este la nivelul percepției, creșterea și stabilitatea valorii depinde, într-o oarecare măsură, de cât timp persistă percepția. Timbrele au fost prețuite ca obiecte de colecție încă de la apariția lor. Această istorie de 150 de ani oferă încredere că valoarea lor va fi păstrată indiferent de problemele economice sau politice care ar putea apărea.
Un obiect de colecție foarte bine documentat, cu o istorie înregistrată a prețurilor
Când o persoană investește milioane în timbre este important să cunoască care este prețul de cumpărare, mai ales că prețurile pot fi urmărite timp de zeci de ani. Acest lucru stabilește o bază pentru vinderea unui produs la un preț predictibil, element care nu este valabil pentru celelalte obiecte de colecție. Au fost scrise sute de cărți despre timbre care oferă informațiile necesare pentru evaluarea obiectelor individuale, dar și a domeniilor de specializare. Simpla existență a unei catități mari de date crește nivelul siguranței în investiția în timbre și, de asemenea, cererea.
O activitate la nivel internațional
Colecționarea de timbre pare a satisface o nevoie umană naturală, din moment ce se practică în întreaga lume și indiferent de nivelul venitului. Înainte de apariția călătoriilor la nivel internațional și a televiziunii, oferea o legătură cu o parte înndepărtată a lumii. Încă mai există acest element, poate dat de faptul că o persoană dorește să păstreze o legătură cu țara sa de origine. Faptul că oamenii continuă să colecționeze, arată că o astfel de activitate este datorată unei nevi care nu oate fi satisfăcută altfel.
Timbrele oferă o satisfacție estetică
Toate obiectele colecționabile sunt dorite de către colecționar pentru satisfacerea unei dorințe interne. Cunoașterea timbrelor aduce satisfacție estetică. Acest lucru a fost cel mai bine ilustrat de către media care a portretizat persoane bogate care plătesc milioane pentru opere de artă. Colecționarii de timbre nu diferă cu nimic de aceștia. Un timbru, spre deosebire de o operă de artă, nu este unic. În general, există mii de copii similare. Pentru un colecționar, acest lucru nu diminuează atracția față de timbre, cu atât mai mult cu cât majoritatea nu urmăresc să fie singurii posesori ai unui obiect. În plus, există posibilitatea de a deține o colecție care este unică și de calitate. Acesta este și obiectivul majorității colecționarilor.
O valoare pe termen lung și aprecierea valorii
Una dintre cele mai importante atribute ale timbrelor este aceea că își păstrează valoarea și aprecierea. În lumea de astăzi a investițiilor, unde avem de ales între nenumărate posibilități de a investi, o persoană ar putea pune la îndoială necesitatea de a deține timbre ca o investiție pe termen lung. Același lucru a fost spus și despre aur. Doi factori determină valoare continuă. În primul rând, investitorii cu ani de expriență știu că puține alternative de investiții sunt recunoscute și pot fi schimbate la nivel internațional, oferă stabilitate pe termen lung și independență față de posibilele intervenții guvernamentale. Aurul și diamantele sunt preferate din acest punct de vedere, dar valoare lor este ușor de recunoscut și nu pot fi asunse la fel de bine ca timbrele. Al doilea motiv pentru care timbrele sunt populare în multe zone ale lumii este pentru că sunt investiții preferate în locurile în care posibilitățile de a investi sunt limitate. Țările cu o piață de capital reglementată și cu o mișcare liberă a fondurilor în afara granițelor încă reprezintă excepția în lume. Chiar și când aceste libertăți sunt stabilite într-un final, siguranța că nu vor fi restrase de viitorul guvern reprezintă întotdeauna o îngrijorare. Pentru cei cu o avere acumulată, timbrele sunt o „monedă” care poate fi schimbată în cazul în care ar trebui să plece din țară. Lumea colecționarilor de timbre este plină de povestiri despre felul în care timbrele au fost folosite cu acest scop. În plus, ele pot fi mutate chiar și la vedere, pentru că valoarea lor nu este evidentă pentru o persoană care nu colecționează timbre.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics