The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, January 8, 2008

Timbre cu James Bond

Poşta Regală din Marea Britanie a pus în vânzare, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea creatorului celebrului agent James Bond, o emisiunie de timbre dedicateă acestuia. Cele şase timbre reprezintă coperţile romanelor de succes ale scriitorului britanic Ian Fleming, publicate în perioada 1953 şi 1960.
Prezentarea oficială a timbrelor s-a desfăşurat chiar lângă sediul Serviciilor Secrete Britanice, locul de muncă al spionului.
Poşta Regală a anunţat că a primit, deja, mai multe oferte din partea unor colecţionari din întreaga lume. Ian Fleming s-a născut în Londra pe 28 mai 1908 şi a murit în urma unui stop cardiac, 56 de ani mai târziu. (ziare.com)
Detalii (în engleză) pe site-ul serviciului secret din Anglia, MI6.
Mărci poştale cu James Bond au mai apărut în ultima perioadă. Cele mai recente au fost emise de administraţia poştală din Benin, respectiv din Congo.

James Bond

Anul naşterii: În romanele sale, Ian Fleming nu stabileşte o dată exactă a naşterii, însă în romanul You only live twice se precizează că în 1941 avea 17 ani, ceea ce ar însemna că anul naşterii este 1924. Alţi cercetători însă estimează că Bond s-ar fi putut naşte fie în 1921 fie în 1922.
Profesia: Agent Secret al Serviciilor Secrete Britanice.
Localizare: Se pare că locul naşterii sale este în Elveţia. De altfel, mama sa, Monique Delacroix era de origine Elveţiană.

Motto: În romanul On Her Majesty's Secret Service se dezvăluie motto-ul familiei sale: Orbis non sufficit adică “Lumea e prea mică”.
Părinte literar: Ian Flemming.

Studii: 1932 Kings College School, London Autumn, 1933 Eton 1934 Geneva University, Switzerland 1936 Fettes, Edinburgh, Scotland 1938 Geneva University, Elveţia.
Descriere fizică: Chipeş. Cu o cicatrice în partea de jos a obrazului stâng.
Pasiuni: Preparatele culinare exotice (este un gurmand), vinurile, pilotajul, navigaţia, schiatul, jocul de golf.
Starea civilă: Bond nu a fost niciodată căsătorit, deşi e cunoscut pentru numeroasele sale aventuri cu reprezentante ale sexului opus.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics