The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, January 19, 2009

Yes We Can!

Barack Hussein Obama, Jr. este Preşedintele ales al Statelor Unite. Fiind câştigătorul alegelor prezidenţiale din 4 noiembrie 2008, el va fi învestit în funcţie ca al 44-lea Preşedinte al Statelor Unite, mâine, 20 ianuarie 2009, (alături de Joe Biden ca vicepreşedinte). Este primul afroamerican ales în această funcţie.
Obama a fost de la început un adversar al politicilor administraţiei Bush în Irak. La 2 octombrie 2002, ziua în care preşedintele George W. Bush şi Congresul au căzut de acord asupra rezoluţiei comune care a autorizat invadarea Irakului, Obama s-a adresat primului mare miting anti-război din Chicago din Clădirea federală Kluczynski, luând poziţie împotriva războiului. La 16 martie 2003, ziua în care preşedintele Bush a dat ultimatumul de 48 de ore lui Saddam Hussein în care îi cerea să părăsească Irakul înainte de venirea trupelor americane, Obama a vorbit la cea mai mare adunare anti-război din Chicago în Centrul Richard J. Daley şi a spus mulţimii că „nu este prea târziu” pentru a opri războiul.
Obama a declarat că dacă va fi ales, va face reduceri bugetare de ordinul zecilor de miliarde de dolari, va înceta investiţiile în sisteme defensive antirachetă „netestate”, se va opune înarmării spaţiului cosmic, „va încetini dezvoltarea Future Combat Systems”, şi va încerca să elimine toate armele nucleare. Obama susţine încetarea dezvoltării de noi arme nucleare, reducând arsenalul nuclear american, încercând o interdicţie globală asupra producţiei de material fisionabil, şi încercând să negocieze cu Rusia pentru a reduce nivelul de alertă privind rachetele balistice intercontinentale.
Obama este laureat al Premiului Grammy pentru cel mai bun album vorbit pentru versiunile audio prescurtate ale celor două cărţi ale sale; pentru Dreams from My Father (Visuri de la tatăl meu) în februarie 2006 şi pentru The Audacity of Hope (Îndrăzneala de a spera) în februarie 2008. În decembrie 2008, revista Time l-a numit pe Barack Obama omul anului pentru candidatura şi victoria sa istorice în alegeri, pe care le-a descris ca „marşul drept al realizărilor aparent imposibile” (în engleză „the steady march of seemingly impossible accomplishments”).

Citiți NETICHET - Regulile ce trebuie respectate!

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics