The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, July 14, 2007

dr. Dragoteanu sparge gheaţa

Tevătura prin care trec în această perioadă filateliştă din România este o adevărată piatră de încercare pentru mulţi. Respingerea unor exponate de Comisia de Selecţia EFIRO 2008 a generat un adevărat război în lumea filateliştilor. Mulţi sunt hotărâţi să se înscrie în federaţii străine şi să expună astfel la cele mai importante expoziţii, aducând palmarese pentru alte ţări.
Cazul dr. Mircea Dragoteanu din Cluj este de-a dreptul revoltător. dr. Dragoteanu este o somitate în domeniul poştei locale din Nordul Transilvaniei, iar exponatele sale au fost recompensate de a lungul anilor la cele mai importante expoziţii mondiale.
În urma unor incidente inexplicabile dr. Dragoteanu a trimis o scrisoare către conducerea Federaţiei Filatelice Române prin care anunţă retragerea sa de asistent de jurie la evenimentul ce va avea loc anul viitor. La data (10 iulie a.c.) la care a transmis această primă epistolă, colecţionarul clujean, nu avea cunoştinţă de faptul că organizatorii EFIRO 2008 au decis să -l boicoteze în totalitate.
dr. Dragoteanu s-a înscris cu patru exponate pentru EFIRO 2008, exponate care au fost medaliate cu aur, iar Comisia de Selecţie EFIRO 2008 a refuzat expunerea lor.

Domnului Leonard Paşcanu,
Preşedinte al Federaţiei Filatelice Române,

Stimate Domnule Preşedinte,

Subsemnatul dr. Mircea Dragoteanu, prin prezenta vă rog să luaţi act de retragerea cererii mele de a activa ca asistent de juriu la expoziţia mondială de filatelie EFIRO 2008, dat fiind faptul că până în prezent nu mi s-a dat nici un răspuns la aceasta cerere, iar pe de altă parte mi s-a adus la cunostinţă ulterior depunerii cererii mele în acest sensfaptul că postura de asistent de juriu nu este, la acest nivel, compatbilă cu cea de expozant.

Exponatele cu care urmează să reprezint România la EFIRO 2008 au fost de 14 (paisprezece) ori medaliate cu aur la expoziţii naţionale şi internaţionale, inclusiv la nivel mondial FIP şi neprezentarea acestora la EFIRO 2008 ar fi de neînlocuit cu alte exponate româneşti, din care niciunul nu acopera nici pe departe la un nivel corespunzător domeniul emisiunilor locale în care se înscriu exponatele mele. Reprezentatea unui domeniu important al filateliei româneşti la expoziţia mondială EFIRO 2008 este pentru mine o sarcina şi o onoare incomparabile cu cea a oportunităţii de a activa ca asistent de juriu, calitate pe care o pot avea la orice alta expoziţie internaţională ulterioară lui EFIRO 2008. Palmaresul României la prima expoziţie mondială pe care o va găzdui este deosebit de important pentru filatelia noastră şi pentru orice reprezentant al ei şi sunt convins că exponatele mele pot contribui semnificativ la obţinerea unui palmares foarte bun.
Din aceasta cauză şi întrucat până la terminarea oficială a înscrierilor ca expozant la EFIRO 2008 (30 iunie 2007) nu mi s-a comunicat nici un rezultat şi nici necesitatea de a face o opţiune între calitatea de expozant şi cea de membru de juriu, vă rog prin prezenta să înaintaţi comitetului de organizare renunţarea mea definitivă şi irevocabilă la calitatea de asistent de juriu la EFIRO 2008.
Vă rog deasemenea să luaţi în considerare posibilitatea de a mă înscrie ca asistent de juriu la o expoziţie ulterioară la nivelul internaţional unde apreciaţi că participarea mea în această calitate va constitui o bună reprezentare a filateliei româneşti.
Cu mulţumiri şi deosebită stimă,
dr. med. Mircea Dragoteanu
doctor în medicină,
inginer electronist,
licenţiat în jurnalistică al UBB

1 comment:

  1. Consternarea la care am ajuns odată cu aflarea "rezultatelor" selecţiei exponatelor pentru EFIRO 2008 a fost şi pentru mine deplină. În mod cert, o mână de neaveniţi şi nepricepuţi se ocupă din partea CN Poşta Română de organizarea expoziţiei mondiale. Singurele rezultate "bune" avute până acum? Câteva deplasări în străinătate (pe banii Poştei, bineînţeles), pentru a face... nu se ştie ce (că de unde au fost plecaţi, n-au venit nici cu contracte pentru spaţiile comerciale de la EFIRO, nici cu scrisori de intenţie, adică cu NIMIC!
    O şleatcă de neaveniţi din această Poştă au început să aibă tot felul de beneficii de pe urma unui eveniment de care chiar actualul preşedinte al comitetului de organizare nici nu vroia să audă pe când era mare director general al CNPR. Între timp, a căpătat experienţă în urma organizării Congresului UPU de la Bucureşti din 2004 şi ce şi-a zis: de ce să nu facem noi şi expoziţia asta, că mai pică ceva...

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics