The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, July 31, 2007

Ioan Catană către Gabriel Mateescu

Domnului Gabriel Mateescu,
Preşedinte al Comitetului de Organizare al EFIRO 2008

Mă adresez dumneavoastră în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Filatelice Române şi conform hotărârii Comitetului Director al FFR de ”comisar” pentru Moldova al EFIRO 2008. În aceasta calitate am purtat o intensă corespondenţă (telefoane, faxuri, mail-uri, poşta,) cu potenţialii participanţi. Am realizat o evaluare a participanţilor şi a colecţiilor, încadrarea acestora in regulament. Cu unii expozanţi, în limita cunoştinţelor mele, am realizat discuţii pentru modificarea şi îmbunătăţirea exponatelor. Mă simt obligat şi îndreptăţit să vă supun spre analiză şi rezolvare următoarea contestaţie.
Pentru asociaţiile filatelice din Moldova au fost repartizate 21 cereri (în două tranşe 9+12) şi au fost depuse în termenele solicitate la CO, toate îndeplinind prevederile regulamentului prin palmaresele obţinute la expoziţiile naţionale .
Din cele 21 cereri două au fost depuse pentru clasa de literatură. Din celelalte 19 cereri trei au fost pentru tineret cu 10 f.p. şi 16 pentru maturi cu 76 f.p. Din cele 86 f.p. solicitate au fost acceptate 7 exponate cu 31 f.p. şi raportate la 211 f.p. acceptate reprezintă 14,7%. La tineret nu s-a acceptat nici un exponat si este arhicunoscut faptul ca tinerii de la Arbore-Suceva sunt dintre puţinii din tara care-si realizează efectiv exponatele. Din cele 145 f.p. respinse 55 f.p sunt din Moldova adică 38%. Una din cererile depuse de dl.Gh.Vasiliu din Bârlad nu apare nici la admise nici la respinse.
Acesta situaţie este din vina C.O, al cărui preşedinte sunteţi şi nu poate fi pusă pe seama celor ce au fost invitaţi la ”triere”, chiar fiind sefi de comisii la F.F.R., ce şi-au selectat cu predilecţie propriile exponate, exponatele prietenilor şi unii s-au folosit de ocazie pentru a ”plăti” si ceva poliţe. Personal cunosc 80-85% din exponatele admise/respinse şi o simplă privire asupra listei exponatelor admise/respinse îmi susţine consideraţiile.
Din Moldova nu a fost solicitat/consultat nimeni la ”triere”.
Motivaţia spaţiului de expunere nu trebuie pusă exponatelor româneşti ce prezintă filatelia şi istoria poştală românescă decât dacă organizarea EFIRO 2008 este gândită-desfăşurată ca o acţiune strict comercială. Un argument în plus îl constituie şi faptul că expozanţii români îşi plătesc taxele de participare.
Vă rog să analizaţi personal admiterea exponatelor din tabelul anexă.
Vă rog să consideraţi prezenta ca o contestaţie oficială asupra modului superficial, părtinitor şi poate chiar discriminatoriu manifestat la ”trierea” exponatelor din Moldova şi să procedaţi conform prevederilor legale.
Ioan Catană,
vicepreşedinte al Federaţiei Filatelice Române

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics