The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, July 31, 2007

Paşcanu către Mateescu

Bucureşti, 2007-07-31
DOMNULUI GABRIEL MATEESCU - PREŞEDINTE AL CO EFIRO 2008
Stimate domnule Preşedinte,

Aşa cum v-am comunicat în data de 25 iulie 2007 înaintea şedinţei CO- EFIRO 2008, în data de 28 iulie 2007 a avut loc şedinţa Comitetului Director al FFR, în care s-au adoptat cu majoritate de voturi următoarele hotărâri:
1) FFR susţine în continuare participarea tuturor expozanţilor români care întrunesc condiţiile de participare la EFIRO 2008 şi nu agreează nicio listă de aşteptare. În cazul când exponatele care promovează cu prioritate marca poştală românească sunt excluse în mod arbitrar din expoziţia care celebrează tocmai 150 de ani de marcă poştală românească, Federaţia Filatelică Română va face scrisori de protest la Preşedinţia României, Guvern, Ministerul Comunicaţiilor, Parlament, Ministerul Culturii, CN Poşta Română SA şi FIP. Această situaţie o considerăm un atentat la marca poştală românească şi la imaginea României, dacă nici aceste demersuri nu vor aduce lucrurile pe un drum de normalitate, Comitetul Director a luat decizia ca FFR să denunţe unilateral Contractul de organizare a Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2008. Decizia noastră este cauzată în special de tratamentul discriminatoriu aplicat expozanţilor români, de lipsa totală de colaborare şi de aroganţa cu care dumneavoastră personal şi mai ales asistenta dumneavoastră, d-na Simona Tărăbăşanu, a practicat-o în permanenţă faţă de reprezentanţii FFR. Decizia noastră este definitivă şi o vom comunica şi Federaţiei Internaţionale de Filatelie deoarece în acest caz EFIRO 2008 nu va mai beneficia de patronajul FIP. Răspunderea pentru această situaţie vă aparţine în totalitate.
2) În cazul când veţi lua măsurile de normalitate cerute de FFR la punctul 1. al acestei adrese, vă comunicăm că în şedinţa Comitetului Director din 28 iulie a.c. în urma criticilor aduse d-lui Cristian Scăiceanu de încălcare a Statutului FFR şi a prerogativelor Preşedintelui, acesta a fost obligat să-şi dea demisia din CD. În acest context vă informez că dl. Cristian Scăiceanu nu mai reprezintă în nici un fel FFR. Totodată Federaţia Filatelică Română îi retrage propunerea de a fi membru de juriu din partea României, decizie pe care o vom comunica şi la FIP. În locul d-lui Cristian Scăiceanu pentru acţiunea de primire-predare şi montare a exponatelor desemnăm pe domnii Călin Marinescu, Melnic Teodor şi Cezar Vasilescu.
3) Analizând comportamentul imoral şi acţiunile denigratoare ale d-lui Dan Dobrescu la adresa FFR şi a unor membri din conducerea federaţiei, Comitetul Director a hotărât suspendarea d-lui Dan Dobrescu din toate funcţiile din cadrul federaţiei. În aceste condiţii retragem dreptul d-lui Dan Dobrescu şi a membrilor săi de familie de a participa la expoziţia EFIRO 2008 cu exponate. De asemenea Comitetul Director a hotărât să vă solicite ca dl. Dan Dobrescu să nu fie angrenat de CNPR în niciun fel de acţiune legată de EFIRO 2008. Pentru lucrarea de literatură în locul d-lui Dan Dobrescu, FFR îl propune pe dl. Silviu Dragomir, reputat autor al numeroaselor lucrări de literatură filatelică.
4) Conform solicitării dumneavoastră FFR a desemnat al doilea comisar naţional în persoana d-lui Victor Iordache (Braşov).
Facturile pentru plata taxelor de expunere vă rugăm să le împărţiţi pe cei doi comisari naţionali desemnaţi oficial de FFR.
În speranţa că deciziile ferme ale Comitetului Director au clarificat problemele litigioase legate de anumite aspecte în organizarea expoziţiei filatelice mondiale EFIRO 2008, vă asigurăm domnule Preşedinte Gabriel Mateescu, că FFR vă susţine şi sprijină în continuare organizarea expoziţiei EFIRO 2008, doar dacă vom fi trataţi cu demnitate, profesionalism şi ca parteneri egali aşa cum este prevăzut în Contractul de organizare între CNPR, FIP şi FFR.
Cu deosebită stimă,
Leonard Paşcanu
Preşedinte al Federaţiei Filatelice Române

P.S. Într-o convorbire telefonică pe care am avut-o ieri cu dl. Eli Weber, preşedintele Federaţiei Filatelice din Israel, mi-a confirmat că filateliştii din Israel au prioritate la participarea pentru ISRAEL 2008 deoarece aşa este patriotic.

6 comments:

  1. Prea multă diplomaţie şi prea puţin rezultat. Dl. Paşcanu se adresează tuturor pentru a obţine un drept ce îi revine oricum.
    Ar fi mai simplu, ca toţi filateliştii care au fost acceptaţi la EFIRO 2008, să se retragă dacă organizatorii se opun în continuare.
    Aş fi curios ce ar mai face Dl. Mateescu într-o asemenea situaţie?
    Cum ar explica forurilor internaţionale că ţara gazdă nu are nici un exponat la un eveniment patronat de FIP.
    Am fost refuzat cu exponatul prezentat, dar voi fi prezent prin federaţia elveţiană (având avantajul dublei cetăţenii). În România exponatul meu nu a fost destul de bun, pentru federaţia elveţiană, însă, suficient de bun ca să îmi acceptă.
    Cum vine asta domnilor din Comitetul de Organizare.

    ReplyDelete
  2. Daca Federatia s-ar retrage din aceasta manifestare, expozitia isi pierde automat caracterul de mondiala patronata de FIP, conform reglementarilor acestei institutii. Sunt curios cum se vor mai justifica cheltuielile angajate deja de Dl. Mateescu si gasca lui (inclusiv pentru "excursiile" prin strainataturi, unde cei din comitet se duc intr-un fel si... ajung inapoi, acasa in alt fel). Sunt deja voci care afirma ca acest comitet de organizare arunca o pata nemeritata pe obrazul colectionarului roman.

    ReplyDelete
  3. ca un nepriceput pe tema de filatelie, intreb: cine i-a pus in comitet si pe ce criterii?

    ReplyDelete
  4. Chiar aşa, ante-anonimul are dreptate. Poate cineva să ne răspundă la întrebarea domniei sale?

    ReplyDelete
  5. poate dar nu vrea. nu ar da bine la imagine.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics