The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, January 17, 2008

Zvonistul filatelic

inEDITORIAL
Si tacuisses, philosophus mansisses.

Cuvântul zvonist se referă la persoane care lansează, colpotrează zvonuri (adică o informație neîntemeiată, care nu a fost verificată și uneori este chiar tendențioasă). Îmi asum responsabilitatea de a fi un zvonist profesionist. Astfel, am auzit că în curând va apărea pe piață o publicație de specialitate dedicată filateliștilor. Va fi full-color de vreo 32 de pagini și se dorește să ajungă la cât mai mulți filateliști români. Proiectul este nobil. Publicațiile de specialitate care sunt pe piață la acest moment sunt depășite, atât grafic, cât și în privința calității articolelor publicate. Toată lumea se plânge de lipsa banilor. Federația nu are nici infrastructură, nici oamenii necesari pentru editarea unei publicații performante. Romfilatelia realizează la rându-i o publicație – mai degrabă este vorba despre o broșură de promovare a propriilor produse, decât despre o revistă de specialitate – care din punct de vedere grafic este reușită, dar la conținut lasă de dorit. Costurile acestei publicații sunt acoperite din bani publici. Deci, sumele cheltuite „nu contează”. Mai sunt câteva broșuri pe piață, care din păcate, nu fac față cerințelor anului 2008.
Summa summarum: o nouă publicație de specialitate, de calitate din punct de vedere grafic și editorial, este bine venită. Rămâne de văzut ce dorește patronatul publicației respective. Dacă, viitoarea revistă va fi doar o armă în „războiul filatelic” în desfășurare, nu mă interesează. Însă, dacă publicația respectivă vizează revigorarea vieții filatelice, se va ocupa de promovarea filateliei în rândul tinerilor, va promova comerțul filatelic sănătos, va acorda spațiu unor studii de specialitate de calitate și va crea o condiție optimă filatelistului din România, voi susține, cât îmi permit cunoștințele jurnalistice și filatelice.
Nu sunt optimist! 32 de pagini pe lună înseamnă multă muncă redacțională și organizatorică. Mulți autori. Multe articole și informații. Consider că este o problemă să editezi o publicație filatelică de calitate. Ai nevoie de o echipă de filateliști cu veleități de jurnalist, oameni care pot respecta un deadline, înțeleg și pot acoperi un spațiu redacțional prestabilit și așa mai de parte. Sincer: nu văd cum se poate suda o echipă de acest gen, iar o revistă, chiar dacă este lunară nu este indicat să fie realizat de doar doi-trei oameni.
Oricum, baftă!


p.s. – nu am pomenit nimic despre „patronatul” viitoarei reviste. Am făcut intenționat, nu doresc declanșarea unui nou scandal, care ar putea pune în pericol apariția revistei respective.

9 comments:

  1. Ideea este laudabila. Teama mi-e de cum se va face difuzarea in teritoriu. Sper, din inima, sa aiba parte de revista si filatelistii de "unde se agata harta in cui".

    ReplyDelete
  2. Depinde cine se afla in spatele afacerii. Daca sunt cei din preajma Cristinei Popesci si Dan Dobrescu, pot imagina ce revista va fi...

    ReplyDelete
  3. Dupa mintea mea nu vad de ce ar mai scoate inca o revista tot ei. Mi-as dori sa dezvolte "Romfilatelia XXI" spre ceva cu adevarat publicatie filatelica. Nu cunosc alte amanunte despre noua aparitie, decat ce am citit aici. Eu sper ca noua publicatie sa se apropie de "Stamp Magazin" sau de "Philatelic Exporter" in ceea ce priveste continutul. Asta daca se doreste cu adevarat o revista de filatelie si nu propaganda de doi lei. Cred, si sper, ca mai exista filatelisti care vor sa scrie, sa faca filatelie, studiu... si ofera in continuare pasiune pentru marca postala... (mai bine ma opresc aici) :(

    ReplyDelete
  4. Gresiti stimati filatelisti. Este o noua afacere al domnului Pascanu. Pana atunci sa auzim numai de bine...

    ReplyDelete
  5. Dl Pascanu nu scoate nicio revista - nu stiu de unde a-ti mai scos-o si pe asta... Orice revista pe piata filatelica este de bun augur - dar vorba dlui Kallai este nevoie de multi autori, multe articole, o echipa de filatelisti cu veleitati de jurnalisti etc. Oricum dorim succes noii aparitii pe piata filatelica si viata lunga!

    ReplyDelete
  6. E simplu. In tomna i se termina mandatul de presedinte. Cum sa lase o asemenea ocazie. E la mintea cocosului.

    ReplyDelete
  7. ... si cocoselul sunteti dumneavoastra stimabile, care stiti numai sa denaturati adevarul, dar vedeti bine nu va mai merge...

    ReplyDelete
  8. stim cine sunteti dupa erorile din limba romana pe care o stalciti mereu si bineinteles dupa incheiere: "Este o noua afacere al domnului Pascanu. Pana atunci sa auzim numai de bine..."

    ReplyDelete
  9. Viata filatelica ar fi mult mai frumoasa fara dumneavoastra dle Dobrescu. Mergeti la biserica poate va mai incarcati de energii pozitive, cresteti nepotii, un animalut, plimati-va sotia, impacati-va cu cei din jur ca viata este scurta si merita traita altfel nu facand rau celor din jur, schimbati-va sa vedeti ce bine va va fi !

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics