The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, September 22, 2008

Mesaj pentru Planeta Pământ

În Casa Corpului Didactic Giurgiu, s-a desfăşurat prima activitate de perfecţionare a bibliotecarilor şcolari pe semestrul II al anului şcolar 2007-2008. Tema acestei activităţi a fost dedicată planetei Pământ, întrucât anul 2008 a fost decretat, printr-o rezoluţie ONU, Anul Internaţional al Planetei Pământ. Lansarea oficială a acestui eveniment a avut loc în februarie 2008, la sediul UNESCO din Paris.
Activitatea a fost organizată de biblioteca CCD în colaborare cu biblioteca C.N. „Ion Maiorescu” din Giurgiu. Au fost abordate două probleme actuale şi mediatizate destul de des: încălzirea globală şi protecţia mediului înconjurător. După cuvântul de deschidere adresat participanţilor de către Floarea Bălan, director CCD, a fost prezentat un material despre cauzele şi efectele încălzirii globale a planetei, de către Anca Chiţu, director al Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”. Mariana Mola, bibliotecar CCD, a prezentat cartea şi filmul „Un adevăr incomod” („An Inconvenient Truth”) de Al Gore, fost vicepreşedinte al SUA şi autorul volumului bestseller „Pământul în primejdie”(1992). Cartea prezintă, într-un limbaj simplificat şi pe înţelesul tuturor, fenomenul încălzirii globale şi importanţa reducerii emisiilor de CO2. Filmul „An Inconvenient Truth” a obţinut premiul Oscar, în anul 2007, pentru cel mai bun film documentar de lung metraj, iar melodia de pe coloana sa sonoră - „I need to wake up”- a fost premiată pentru cea mai bună melodie dintr-un film.
„Protecţia mediului înconjurător- o necesitate vitală”, material prezentat de Ionica Gogoaşă, bibliotecar C.N. „I. Maiorescu”, a captat atenţia celor prezenţi. Programul acestei activităţi a mai cuprins: un recital de cântec şi poezie susţinut de elevi, expoziţii de carte şi desene („Mesaj pentru Planeta Pământ”).
material preluat de pe blogul
Asociaţiei Bibliotecarilor din România

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics