The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, September 4, 2008

Istoria heraldicii româneşti în filatelie

Comunicat de presă

Pentru iubitorii de istorie dar şi pentru colecţionarii de însemne heraldice, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale Însemne Heraldice Româneşti, realizată după o concepţie grafică originală aparţinând cunoscutului artist Octavian Penda.
Pe timbrele emisiunii de mărci poştale sunt reprezentate însemnele heraldice ale Moldovei, Ţării Româneşti, Transilvaniei şi ale capitalei României, Bucureşti, ce au la bază izvoare sigilare şi monetare care poartă pecetea influenţei occidentale.
Prima reprezentare a însemnelor heraldice ale Moldovei datează din 1387, pe sigiliul domnului Moldovei, Petru I Muşat ( 1375-1391).
Imaginea stemei Ţării Româneşti redată de pe sigiliul voievodului Mircea cel Bătrân, pe un act din 1390, este considerată ca fiind cea mai veche şi clară reprezentare a acesteia.
Însemnele heraldice ale Transilvaniei au apărut, la sfârşitul secolului al XVI-lea, pe unele tipărituri.
Stema oraşului Bucureşti a fost creată în 1930 de către Comisia Consultativă Heraldică şi folosită până în 1948. După anul 1989, Primăria Municipiului Bucureşti a hotărât să redea oraşului stema de altădată.
Pe coliţa emisiunii de mărci poştale sunt reprezentate diferite steme şi peceţi ale oraşului Bucureşti din perioada 1864 – 1888.
Începând cu 4 septembrie 2008, emisiunea filatelică va putea fi găsită în toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. (Romfilatelia)

vă recomand:
Exclusivitate - "Vechi însemne heraldice româneşti"

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics