The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, July 13, 2007

Romfilatelia emite timbre speculative - partea III.

5 - Crăciun - 2005

LPMR : 1704, 1704a, 1704b şi 1704b
WNS: RO118.05, RO119.05 şi RO120.05
- Compania Naţională "Poşta Română" nu a comandat mini-coli formate din nouă timbre perforate respectiv ne-perforate
- s-a încălcat art. 2.2.1 din Convenţia UPU, recomandarea C26/2004 a Congresului UPU, OMCTI nr. 118/22.03.2004 şi alte acte normative
Tiraj: perforate - 120.000 de mini-coli formate din nouă timbre şi ne-perforate - 6500 mini-coli formate din nouă timbre













6 - "50 de ani de la primele emisiuni de timbre Europa" - 2005

LPMR: 1691, 1691a şi 1691b
WNS: RO077.05, RO078.05, RO079.05, RO080.05, RO081.05 şi RO082.05

- Compania Naţională "Poşta Română" nu a comandat nici timbrele în coala ne-perforată, nici blocul format din patru mărci perfoarte
- tirajul, aproape integral, a fost comandat şi contractat de firma Filatelia International Ltd. din Anglia prin documentul nr. 110/1628/19.04.2004 (4-5 Union Buildings/Wallingford Rd., Uxbridge, UB8 2FR), la un preţ de achiziţie sub 10% din valoarea nominală
Tiraj: ne-perforate - 2.500.204 de timbre în coli şi perfarate - 2.500.000 blocuri formate din patru timbre cu vinietă


7 - "25 de ani de la primul zbor în cosmos al unui român" - 2006

LPMR: 1723 (supra-tipar argintiu şi auriu)
WNS: RO051.06 şi RO052.06
- cele două blocuri (supra-tipar auriu şi argintiu pe blocul emisă cu ocazia Expoziţiei Mondilae de Filatelia ESPAMER-1996) au fost realizate fără să fie comandate de Compania Naţională "Poşta Română", fiind numerotate cu cerneală roşie şi, respectiv cerneală neagră într-un tiraj speculativ de doar 500 de exemplare şi au fost puse în vânzare cu cartea Salyut 6 Orbital Complex (autor Dan N. Dobrescu)
Tiraj: 500 exemplare cu numerotare de culoare roşie şi 500 exemplare cu numerotare de culoare neagră

9 comments:

  1. Probabil ca cel mai bun lucru pe care il poate face Federatia Filatelica este declararea oficiala a acestor emisiuni ca frauduloase si speculative, instiintarea Federatiei Internationale despre acest lucru printr-un document oficial, interzicerea participarii la orice manifestare filatelica interna si internationala a exponatelor care contin aceste timbre si, poate cel mai important, imputarea contravalorii intregului tiraj persoanelor care se fac vinovate de punerea lor in circulatie.

    ReplyDelete
  2. Este o moda noua sa obligi filatelistii sa cumpere un produs filatelic sau presupus filatelic impreuna cu maculatura ce altfel nu se poate vinde, amatorii de lectura filatelica fiind foarte putini. Nu ar fi un mare bai, dar pretul de vanzare nu este corelat cu calitatea maculaturii. Bietii filatelisti se mai sacrifica, dar avand in vedere ca s-au desfiintat celebrele DCA-uri, unde sa mai duca maculatura ? Sa-mi fie scuzata interventia, dar la banii care se cer pe cartea domnului Dobrescu, cu copertile curbate si cu un continut ce nu prea aduce mari noutati, nu reflecta realitatea filatelica si nu cred ca pot fi obligat ca pentru a avea in colectie un timbru (aici colita inseriata) ma poate obliga cineva sa platesc si o carte. Timbrele, aceste produse filatelice sunt emise in scop postal si filatelic si daca stau sa caut in Conventia UPU, sunt convinsa ca modul de vanzare al lor este o infractiune. Sper sa gresesc.....

    ReplyDelete
  3. Nu gresesti, domnule! Legea romana impiedica vanzarea conditionata a unui produs numai odata cu cumpararea altui produs. Cei care trebuiau au fost sesizati, dar poate ca trebuie sa fie luata o masura impotriva lor (cel mai bine-ar trebui dati afara) pentru ca nu s-au achitat de niste obligatii inscrise intr-o lege in vigoare.
    Cat despre Dobrescu asta, cine-i de fapt? Am mai auzit de el, din curiozitate i-am cumparat cartea aia cu stampile, dar n-am prea vazut nimic deosebit, in afara de banii cheltuiti pentru tipar. Din cate stiu, munca de cercetare a apartinut lui Marcel Sapira, iar el o ia acum si o publica!?

    ReplyDelete
  4. Cum adica nu-l stiti pe tov. Dobrescu? Este cel care, pe vremea lui Iosif Micu, era tare de tot la... "filatelie angajata". Poate va aduce aminte tov. Cezar Vasilescu, proaspat "uns" cu tineretul... (oare ce sa-i invete pe bietii copii?...)

    ReplyDelete
  5. Păi nu mai are nimeni cataloage de la expoziţiile ălea cu... partid iubit, tovul şi tova etc., sau cu "cravatele roşii"... Haideţi să le publicăm, să vedem cine era prin comitetele ălea de organizare, pentru că aşa ceva nu trebuie acoperit cu praful uitării. Ne-au amărât destul zilele atunci, voiam să ne retragem în filatelie ca să uităm de necazurile zilnice, dar nici aici nu scăpam de tot felul de activişti şi trepăduşi!

    ReplyDelete
  6. Mor de nerabdare sa aflu despre "filatelia angajata" a tov. Dan Dobrescu si Cezar Vasilescu. Buna idee sa le puneti la vedere daca le aveti.

    ReplyDelete
  7. Din păcate eu unul nu le am, am întrebat şi pe la cunoscuţi, dar se pare că această "literatură" nu a interesat, în afară de activişti, pe nimeni. Poate le mai are totuşi cineva.

    ReplyDelete
  8. Federaţia trebuie să declanşeze acţiunea de declarare la FIP a acestor emisiuni ca speculative; aceeaşi înştiinţare trebuie trimisă atât la ASCAT, cât şi la celelate asociaţii internaţionale de profil. Această acţiune cred că trebuie înţeleasă strict ca un atribut al federaţiei, neavând nici o legatură cu restul problemelor. Rămâne de văzut, odată declarate ilegale, cine suportă cheltuielile făcute cu tipărirea lor.
    Altept comentariile cititorilor.

    ReplyDelete
  9. buna ziua am de vanzare timbrul 25 de ani de la primul zbor în cosmos al unui român" - 2006 si multe alte timbre din 2000 pana in prezent cine e interesat va rog s-a ma contactati la id criptatu_2peu@yahoo.com

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics