The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, January 29, 2008

Comunicat de presă - FFR

La sediul Federației Filatelice Române din strada Boteanu nr. 6 - București, în data de 17 ianuarie 2008, a avut loc, la invitația președintelui Leonard Pașcanu o întâlnire între consultantul Federației Internaționale de Filatelie (FIP) pentru EFIRO 2008, domnul Fernando Aranaz și membrii Biroului Executiv al FFR.
Au participat din partea FFR: Leonard Pașcanu, președinte, Alexandru-Dan Bartoc, Victor Iordache - vicepreședinți și comisari naționali pentru EFIRO 2008, Marian Jianu, Șerban Drăgușanu - vicepreședinți și Sergiu Găbureac - secretar general interimar. Dl. Ioan Catană, vicepreședinte a transmis un mandat de reprezentare președintelui FFR.
După două ore de discuții privind pregătirea Expoziției Filatelice Mondiale EFIRO 2008 (20-28 iunie) s-au stabilit următoarele:
1) Lista expozanților români pentru EFIRO 2008 va fi înaintată de FFR Comitetului de Organizare în ședința din 18 ianuarie a.c.
2) Mesajul președintelui FFR adresat expoziției EFIRO 2008 va fi înserat în Catalogul expoziției.
3) Exponatele d-lui Dan Dobrescu și ale familiei sale au fost excluse din lista participanților.
4) Federația Filatelică Română l-a retras pe dl. Cristian Scăiceanu din calitatea de membru de juriu, urmând a fi înlocuit cu dl. Arman Arikan din Turcia.
5) Federația Filatelică Română va acorda asistență tehnică Comitetului de Organizare a EFIRO 2008, precum și sprijin prin membri săi care vor acționa sub coordonarea Comitetului de Organizare EFIRO 2008, contribuind în acest mod la reușita expoziției de la București.
Cu acordul părților, discuțiile purtate cu dl Fernando Aranaz au fost înregistrate.
6) Pe 18 ianuarie a.c., a avut loc la sediul CN Poșta Română SA ședința Comitetului de Organizare a EFIRO 2008 unde a fost aprobată solicitarea Federației Filatelice Române de a prezenta o listă finală a exponatelor filateliștilor români până pe data de 12 februarie a.c. S-au aprobat desenul machetei pentru medalia expoziției, machetă realizată de artistul plastic Octavian Penda, precum și machetele premiilor speciale realizate de designerul Alexandru Ghilduș.
7) În data de 21 ianuarie a.c. a avut loc la sediul Poștei Române o întâlnire între dl. Gabriel Mateescu - președintele Comitetului de Organizare a EFIRO 2008 și dl. Leonard Pașcanu - președintele FFR, la care s-au discutat modalitățile concrete de colaborare pentru pregătirea expoziției EFIRO 2008.
Sergiu GĂBUREAC
Purtător de cuvânt
gsm_as@yahoo.com

6 comments:

  1. Dragii mei,
    am gasit pe site-ul EFIRO 2008 o știre de senzație. Iată, redau integral aici:

    Noutăţi

    Averea din clasorul de timbre

    „Averea din clasorul de timbre” reprezintă o acţiune de evaluare-certificare a colecţiilor particulare româneşti, iniţiată de Compania Naţională Poşta Română, care se va desfăşura în cadrul Expoziţiei Mondiale Filatelice EFIRO 2008.

    Proiectul este coordonat de filatelistul român Dan N. Dobrescu, membru activ al Academiei Europene de Filatelie, membru în Comitetul Director al Federaţiei Filatelice Române. Experţi în filatelie vor estima valoarea unor colecţii particulare aparţinând unor filateliştii români sau moştenitorilor acestora. Proprietarii vor primi un atestat care certifică valoarea estimată a colecţiilor.

    Evaluarea va fi făcută pe baza catalogului Michel, iar atestatul nu constituie certificat de expertiză. Cei interesaţi de obţinerea certificatului de expertiză trebuie să se adreseze unui expert autorizat conform reglementărilor în vigoare.
    http://www.efiro2008.ro/?page=news&lang=ro&id=2

    Ce înseamnă asta? E o nouă trădare? Poate, „dar să știm și noi”!

    ReplyDelete
  2. Nu vad nimic interesant in aceasta stire. Este atat de greu sa intelegeti, Dan Dobrescu este o somitate in domaniu. Chiar daca dl. Pascanu il faca i n toate felurile, Dobrescu este recunoscut pe plan mondial.

    ReplyDelete
  3. Lasa-ne!
    Dl. Dobrescu s-a autoexclus din viata filatelica.

    ReplyDelete
  4. Dacă până şi Dobrescu e o somitate pe plan mondial, atunci mai că-mi vine să emigrez!!! Dacă-l întrebaţi pe individul ăsta ceva de timbre, în afară de ce-i scris prin cataloagele vechi şi ce mai ştie despre câteva ştampile (şi asta, luată de-a gata de la răposatul Şapira), e doar un neica-nimeni! Sunt chiar foarte curios însă de unde a avut banii pentru colecţia de clasice cu care se laudă pe pagina lui de net: mai mult ca sigur că o are din banii câştigaţi cinstit dintr-un salariu de director amărât (poate pe vreo douăzeci de ani - fără să mai mănânce! - aş fi tare curios să-i văd declaraţiile la fisc; şi fiind un neica-nimeni, uite că ne dă cu tifla, că nu trebuie să dea socoteală nimănui cu declaraţii de avere!...)
    Pupaţi-l în c...r pe Dobrescu, că aşa cum îi stă bine, om de caracter fiind, cum se va schimba stăpânul, nu o să vă mai cunoască, o să lingă pe altul... (alta?)

    ReplyDelete
  5. Noroc cu CNSAS-ul neconstitutional, ca cine stie...

    ReplyDelete
  6. Nu inteleg ce cauta aceste comentarii la adresa lui Dan Dobrescu in acest loc! Multi rai si natarai mai exista in lumea filatelistilor romani, atatia cati or ma fi existand! Acesta este poporul, sau mai bine zis aceasta este amestecatura tipica la intersectia drumurilor marilor imperii. Regele Carol I spunea bine ca suntem un popor imposibil de guvernat. Precum lumea politicienilor romani, tot asa si poporul condus de ei, dar si fiecare segment din orice domeniu de activitate. Iar in Filatelia romaneasca, dupa aparitia Securitatii comuniste chiar s-a dus totul de rapa. Fondul filatelic romanesc este subtire precum il stim, iar acum cand incercam sa-l mai revigoram (desi filatelia se pregateste sa dea in primire) apar aceiasi "Gica contra", niste semianalfabeti, mici "negustori" fara firma, dar cu taraba intinsa in orice loc posibil si care critica orice initiativa. Din acest motiv nici nu exista un numar rezonabil de filatelisti romani care sa faca dovada unor colectii cat de cat serioase!Prin extinderea numarului de panouri pentru expozantii romani la EFIRO 2008 vom asista la aceleasi premieri intre cumetri ale unor exponate care, daca ar iesi "afara" la vreo expozitie FIP, nu s-ar alege decat cel mult cu diplome de participare (daca s-ar acorda!).

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics