The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, November 22, 2009

Cărţi poştale multimedia

Produsele multimedia ne au invadat în ultimele două-trei decenii. Au apărut mărci poştale vorbitoare - chiar în acest an Poşta chineză a emis o serie de timbre pe ele fiind înregistrate 300 de poeme de pe vremea Dinaistiei Tang -, dar şi cărţi poştale care conţin mini compact discuri cu muzică, film ori imagini fixe. Primele felicitări multimedia au apărut cu peste două decenii în urmă, conţinând un microcip - circuit integrat -, un difuzor şi o baterie minusculă. În momentul în care deschideai felicitarea se închidea circuitul electric şi se auzea o melodie, de regulă Happy birthday ori Jingle Bells.
O noutate "editorială" în acest domeniu aparţine firmei Banat Media, care în ultimul an a scos pe piaţă o serie de cărţi poştale multimedia, sau mai exact "cărţi poştale cu compact disc integrat". Sunt produse de calitate, şi au un rol educativ extraordinar. Temele abordate de editorii de la Banat Media sunt: Timişoara de altădată, Biserici istorice din Timişoara, Muzeul de artă Timişoara, Arta religioasă în Banat, şi Pictura bănăţeană interbelică. Din câte am aflat de la "părintele" acestei inţiative, Emil Banciu, în curând apare o carte poştală multimedia care evocă cele întâmplate în urmă cu două decenii, cunoscute drept evenimentele din Decembrie '89 sau Revoluţia română.
Produsele Banat Media pot fi descrise drept inedite ca suport de informaţie şi reclamă, care sunt totodată şi suvenir turistic, obiect de colecţie sau cadou. Cărţile poştale multimedia pot fi un produs ideal de marketing pentru oraşe, locaţii turistice, muzee, instituţii culturale. Mini compact discul are un diametru de opt cm şi o capacitate de maxim 200 MB (spaţiu suficient pentru câteva sute de fotografii de calitate, 20 minunte vidoclip sau muzica, 50-60 panorame de 360°, etc.). Cărţile poştale au format B6 (176 mmX125 mm), corespunzător normelor Poştei Române. Tipărirea cărţii poştale şi a labelului CD-ului se face după standardele Euroscala Offset astfel încât vederea şi CD-ul să aibă un design uniform.
În curînd voi prezenta şi celelalte cărţi poştale multimedia - printre care Timişoara de altădată, Biserici istorice din Timişoara, Muzeul de artă Timişoara, Arta religioasă în Banat, şi Pictura bănăţeană interbelică - editate de Banat Media şi care mi-au parvenit prin amabilitatea lui Emil Banciu.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics