The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, November 16, 2009

Emisiune Romfilatelia

Cu ocazia împlinirii unui secol şi jumătate de la semnarea, la 12 noiembrie 1859, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a Înaltului Ordin de Zi nr. 83 de înfiinţare a Statului Major General, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale "Statul Major General al Armatei Române - 150 de ani".
După Unirea din 1859, domnitorul a luat hotărârea de a constitui un Corp de Stat Major General al Armatei Principatelor Unite, dependent în atribuţiile sale de ministerele de război din cele două principate. Primul şef al Statului Major General a fost colonelul Grigore Gărdescu. Înaltul Decret nr. 410/1867 a stabilit, ca semn distinctiv pentru ofiţerii din Corpul de Stat Major, "fulgerul de aur aplicat pe gulerul tunicii de mică şi mare ţinută".
De-a lungul celor 150 de ani de existenţă, Statul Major General a fost structura de conducere care a luat toate deciziile cu impact major asupra organismului militar românesc şi, implicit, asupra politicii de apărare a ţării.
După 1990, Marele Stat Major (devenit, în 1994, Statul Major General) a contribuit la transformarea Armatei României într-o structură modernă, bine instruită, echipată la standardele cerute de NATO, capabilă atât să asigure securitatea teritorială, cât şi să execute misiuni în afara graniţelor ţării.
Astăzi, Statul Major General asigură conducerea, organizarea, planificarea şi operaţionalizarea celor trei categorii de forţe din compunerea Armatei României: Forţele Terestre, Forţele Aeriene şi Forţele Navale.
Începând cu 12 noiembrie 2009, emisiunea filatelică "Statul Major General al Armatei Române - 150 de ani", va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. (Romfilatelia)

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics