The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, November 20, 2009

De vânzare la David Feldman

Casa de licitații David Feldman organizează în perioada 24-28 noiembrie a.c. o serie de licitații. Cele șase secțiuni în care se va desfășura acțiunea cuprinde: "rarități din lumea întreagă", "state vechi italienești", "finlanda clasică", "erori din Marea Britanie", "Jocurile Olimpice" și o secțiune generalistă - "lumea întreagă". Printre piesele scoase la vânzare la categorie "rarități din lumea întreagă" se numără câteva piese românești. Printre ele se află două mărci din prima emisiune din Moldova - Cap de bour. Marca de 27 de parale are ștampila BERLAD 11/8 MOLDOVA. Specialiștii de la David Feldman au menționat în catalogul licitației că sunt cunoscute doar cinci exemplare ștampilate în Bârlad a valorii de 27 parale. Prețul estimat este de 12.000-15.000 euro. O alte raritate românească este tot din prima emisiune a Moldovei, 54 parale, cu ștampilă FOKSANI/MOLDOVA. Prețul estimat - 5.000-8.000 euro. O a treia piese rare, dar și decorativă, este o scrisoare levant plecat din Galați spre Montpellier. În acest caz prețul estimat este chiar una modestă având în vedere francatura spectaculoasă, 1.000-2.000 euro.
Tot levantul este și lotul care este estimat la 16.000-24.000 de euro. Mai multe piese DBSR - din care două au fost prezentate în revista philatelica.ro, nr. 3 cu titlul Poșta locală feroviară Kustendje-Czernawoda sub semnătura Gildei Roșca - sunt scoase la mezat. Ele au mai fost puse în vânzare de casa de licitații David Feldman în luna octombrie anul trecut.
Noutatea acestei licitații constă în apariția cataloagelor în format electronic. Casa de licitații David Feldman pentru a reduce costurile, dar și pentru a ține pasul cu evoluția IT, a început să distribuie clienților săi catalogul licitațiilor în format electronic, înregistrate pe compact discuri.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics