The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, November 1, 2009

... doar cel mai onest şi înţelept va sta sub acest acoperiş

The White House, în română, Casa Albă, este reşedinţa oficială şi principalul loc de muncă al preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Aflată la adresa oficială 1600 Pennsylvania Avenue NW în Washington, D.C., clădirea principală a fost construită în stil georgian, între 1792 şi 1800, din gresie vopsită în alb, fiind reşedinţa şefului executivului american pentru toţi preşedinţii începând cu John Adams. După ce Thomas Jefferson s-a mutat în Casa Albă, în 1801, împreună cu arhitectul Benjamin Henry Latrobe, au realizat planuri de extindere a clădirii pentru a crea facilităţi de stocare.
Concursul organizat pentru realizarea construcţiei [The] White House a fost câştigat de un arhitect irlandez care trăia în Charleston, South Carolina, James Hoban, care a rămas în istoria arhitecturii ca arhitectul care a proiectat Casa Albă originară. Acţiunea de construire a unei reşedinţe oficiale a executivului a fost iniţiată de primul preşedinte american, George Washington, care împreună cu proiectantul oraşului, Pierre Charles L'Enfant, au ales locul construcţiei.
Clădirea oficial a primit numele de Palatul Prezidenţial, sediul executivului, până când preşedintele Theodore Roosevelt a numit-o "Casa Albă".
Construirea a început cu punerea pietrei de temelie pe 13 octombrie 1792. Într-un jurnal păstrat de către comisarul pentru construcţii din Districtul Columbia scrie că fundaţiile au fost săpate chiar de sclavi. Fundaţiile au fost construite de lucrători sclavi. Majoritatea celorlalte lucrări au fost făcute de către imigranţi, mulţi încă fără cetăţenie. Cele mai multe dintre lucrările de construcţie şi tencuială au fost efectuate de către imigranţii irlandezi şi italieni. Perioada iniţială de construcţie a fost de opt ani, cu un cost estimat de 232,371.83 $ USD (2,4 milioane $ USD în 2005). Deşi încă neterminată, Casa Albă a fost gata de ocupare în 1 noiembrie 1800. Când a finalizată construcţia, pereţii de gresie au fost acoperite cu un amestec de var şi orez lipici, oferind casei o culoare familiară.
John Adams a fost primul presedinte ce şi-a stabilit reşedinţa în Casa Albă pe 1 noiembrie 1800. În timpul celei de-a doua zi de ce a scris o scrisoare către soţia sa, Abigail, care conţinea o rugăciune pentru casă. Adams a scris: "Mă rog la Dumnezeu să ofere cele mai bune binecuvântări pentru această casă şi toţi cei care locuiesc acum în ea. Din fericire, doar cel mai onest şi înţelept va sta sub acest acoperiş."

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics