The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Tuesday, November 24, 2009

La Romfilatelia a sosit Crăciunul

Emisiunea de mărci poştale Crăciun 2009 are ilustrată imaginea icoanei Naşterea Domnului din Biserica Buna Vestire – Sfântul Antonie cel Mare - "Curtea Veche" - Bucureşti.
Aflată în fosta incintă a vechii Curţi Domneşti, Biserica Buna Vestire - Sfântul Antonie cel Mare - "Curtea Veche" - este cel mai vechi edificiu de cult al Bucureştiului păstrat până în prezent. A fost construită la sfârşitul celei de a doua domnii a lui Mircea Ciobanu în jurul anului 1559, după cum se spune în pisania, pusă în 1715 de Ștefan Cantacuzino, deasupra uşii de intrare că "din temelia ei iaste zidită de bătrânul Mircea vodă". Ctitorul lăcaşului de cult a fost îngropat în această biserică. Distrusă parţial de un incendiu în 1847, biserica începe a fi reparată doi ani mai târziu după proiectul arhitectului austriac I. Schlatter, aspectul exterior al monumentului luând o înfăţişare neogotică. Se reface turla, se adaugă un mic pridvor, se demolează capelele laterale. Pictura a fost refăcută în ulei, în 1852, de Constantin Lecca. Pri0ma restaurare are loc în 1914, iar cea de-a doua, între anii 1928-1935, coordonată de arhitectul Horia Teodoru care a redat monumentului întru totul înfăţişarea şi strălucirea originală, rămasă până în prezent.
Hramul Bisericii, Buna Vestire, a fost dat de Mircea Ciobanu, iar după incendiul din 1847, Biserica a primit şi cel de-al doilea hram, Sfântul Antonie cel Mare. (după Romfilatelia)

3 comments:

  1. Emisiunea Craciun e frumos realizata,din pacate
    Cartea Macxima e un nou fiasco,cu care n-ea
    obisnuit Romfilatelia.
    Ilustrata are doua imagini,Buna Vestire care nu are ce cauta si Nasterea care corespunde cu
    timbrul.
    Dece nu este consultat DL.Dr.Danieliuc,care este
    expert ??? si se lasa la initiativa unor ne-aveniti in macximafilie !

    ReplyDelete
  2. Thanks for this great image of the Christmas stamp. I usually take my images from www.wnsstamps.ch, but I'm in a hurry to finish designing my stamp album in 2009. I just need images for the last four issues and I'm finished!

    ReplyDelete
  3. Imi pare rau ca am citit tarziu comentariul anonimului din 24 nov si desi nu vreau sa fac polemicã cu D.lui imi permit sa fac o corectura de dragul adevãrului. Mai are Romfilatelia si "bube" uneori dar, de aceastã datã consider comentariul rãutãcios. Stimabilul Anonim a lipsit la unele lectii de MAXIMAFILIE (incorect maCximafilie folosit repetat); maxima Crãciun 2009 este corectã deoarece cartea postalã suport ilustreazã o portiune realã a iconostasului bisericii, este deci o reproducere partialã a ansamblului de icoane si NU este un colaj de imagini. Timbrul reproduce un detaliu al iconostasului (Nasterea Domnului) iar stampila respectã de aceastã datã si conditia de concordantã de loc, biserica aflându-se in Bucuresti. Dacã lansarea seriei de timbre se fãcea la data Nasterii Domnului, maxima era perfectã, asigurând si o impecabilã concordantã de timp. Fãrã a afecta calitatea de expert al domnului dr. DANILIUC Ioan (incorect DaniEliuc)vreau sã-l informez pe Anonim cã in România existã Societatea Românã de Maximafilie "Dr. Valeriu Neaga" (al cãrui vice-presedinte este domnul Dr. Daniliuc) asociatie care reuneste majoritatea maximafilistilor din tarã, toti putând fi considerati experti in domeniu. Multumesc domnului Kallai L pentru amabilitatea de a fi permis linkul cãtre blogul SRMDVN.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics