The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, July 5, 2008

EFIRO 2008 la NewsIn.ro

Colecţia "Classical Romania" a obţinut Marele Premiu Naţional la EFIRO 2008

Colecţia "Classical Romania", a lui Joseph Hackmey, care include un exemplar din ziarul "Zimbrulu şi Vulturulu", francat cu opt mărci Cap de Bour şi omologat drept cea mai scumpă copie a unui ziar de World Records Academy, a obţinut Marele Premiu Naţional la Expoziţia Filatelică Mondială 2008.
Marele Premiu Naţional EFIRO 2008 a revenit colecţiei britanicului Joseph Hackmey, care a cumpărat, în cadrul unei licitaţii la Geneva, copia din "Zimbrulu şi Vulturulu" francată cu opt mărci Cap de Bour, contra sumei de 829.500 euro. Americanul Mark Lorentzen a primit Marele Premiu Internaţional, pentru colecţia "Across the Danish Border", iar Marele Premiu EFIRO 2008 i-a fost acordat lui Mahommed Sayeed pentru colecţia "India, 1852-1855 The Scinde District Dawk, Litograpf Issues & Usages".
Expoziţia Filatelică Mondială 2008, organizată pentru prima dată în România, a atras peste 830 de colecţii care au fost înscrise în cele 14 clase competiţionale. În urma încheierii competiţiei, juriul a decis acordarea a peste 750 de medalii exponatelor participante, dintre care România şi-a adjudecat 80.
La clasa competiţională dedicată administraţiilor poştale/companiilor emitente de timbre din cadrul ţărilor membre ale Uniunii Poştale Universale au fost acordate următoarele distincţii: medalia de bronz pentru Romfilatelia, România, medalia de argint pentru Australia Post, Australia şi medalia de aur pentru Philapost, Franţa.
"Considerăm că acest eveniment de importanţă mondială a recunoscut valoarea exponatelor filatelice naţionale şi internaţionale, care reprezintă adevărate simboluri ale unei ţări. Suntem foarte onoraţi de faptul că Expoziţia Filatelică Mondială, organizată în România, a atras şi premiat cele mai importante şi valoroase exponate din lume, oferind, totodată, prilejul invitaţilor străini şi vizitatorilor de a admira piesele filatelice româneşti deosebit de rare", declară Gabriel Mateescu, Preşedintele Comitetului de Organizare a EFIRO 2008, citat într-un comunicat de presă.
În afara claselor de concurs, Poşta Română, în calitate de organizator, a oferit medalii comemorative EFIRO 2008 Colecţiei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Muzeului Naţional Filatelic, Federaţiei Societăţilor Filatelice din Germania, lui Joseph Hackmey, Saverio Imperato şi Luis Alemany Andarte, care au participat la expoziţie în cadrul Curţii de Onoare, precum şi Academiei Române, Arhivelor Statului Iaşi, Muzeului Naţional Filatelic, care au fost invitaţi speciali ai expoziţiei. Medalii comemorative au mai primit şi filateliştilor Cristian Scăiceanu, directorul adjunct al Muzeului Naţional Filatelic, şi Titus Orădean, membru fondator al Federaţiei Filatelice Române, invitaţi să prezinte colecţii în afara claselor de concurs.
EFIRO 2008 s-a desfăşurat în perioada 20-28 iunie, la Romexpo, şi a reunit colecţii din peste 70 de ţări, iar evenimentul a marcat, totodată, 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti - Cap de Bour.
30 iunie 2008 16:46

"Zimbrulu şi Vulturulu" este cel mai scump exemplar de ziar din lume

"Zimbrulu şi Vulturulu", cumpărat pentru 830.000 euro de Joseph Hackmey, este cel mai scump exemplar din lume al unui ziar şi se află expus la Expoziţia Mondială Filatelică Efiro 2008 de la Bucureşti, informează site-ul World Records Academy.
În cadrul ultimei licitaţii, care a avut loc la Geneva de casa de licitaţii "David Feldman", exemplarul a avut un preţ iniţial de 500.000 euro, dar a fost vândut pentru 700.000 euro lui Joseph Hackmey. Încluzând taxele şi comisioanele, preţul final a ajuns la 829.500 euro.
Această sumă a făcut ca "Zimbrulu şi Vulturulu" să devină cel mai scump exemplar din lume al unui ziar.
Hakmey, care locuieşte în cea mai mare parte a timpului în Marea Britanie, şi-a creat un nume din afacerile cu proprietăţi şi din pasiunea sa pentru colecţionat obiecte de artă.
"Zimbrulu şi Vulturulu" a devenit cea mai valoroasă copie a unui ziar şi cea mai preţioasă piesă filatelică (este de asemenea şi o colecţie de mărci poştale) dintr-o întâmplare - potrivit reprezentanţilor Poştei Române.
Copia faimoasă a fost trimisă în noiembrie 1858 la Galaţi. Pentru că pachetul era prea greu, pe copie au fost aplicate opt mărci poştale "Cap de Bour", unul din cele mai rare şi apreciate timbre. La Galaţi a fost vândută unui librar care era colecţionar de timbre.
Acesta este cel mai celebru set de timbre şi mărci poştale aplicat pe corespondenţă.
Ziarul, estimat la valoarea de 830.000 euro, a revenit în România după ce a fost ţinut doi ani în Londra, ca parte a unei colecţii britanice, şi alţi doisprezece ani într-o bancă din Elveţia.
În aceste zile ziarul "Zimbrulu şi Vulturulu" se află expus la Expoziţia Mondială Filatelică Efiro 2008, la Romexpo, în Bucureşti.
26 iunie 2008 19:03

Băsescu afirmă că relaţia dintre România şi Federaţia Rusă va evolua pozitiv

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că lansarea emisiunii filatelice comune România – Federaţia Rusă demonstrează că cele două state sunt capabile să coopereze în domenii sensibile şi a asigurat că relaţia româno-rusă va evolua pozitiv.
Traian Băsescu a afirmat că tema emisiunii de timbre care marchează 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Rusia a fost "excelent aleasă" pentru că subliniază ceea ce uneşte puternic cele două state - ortodoxia, dar şi capacitatea celor două popoare de a da patrimoniului mondial monumente de o excepţională valoare: Biserica Sf Gheorghe de la Voroneţ şi Biserica Sf. Dimitrie de la Vladimiri (n.r. - lucrări arhitectonice inculse în emisiunea comună de timbre).
"Mai subliniază faptul că suntem capabili să cooperăm în domenii sensibile. Timbrele ca si banii au un puternic caracter naţional. Faptul că autorităţile din cele două state au decis să emită o serie comună de timbre arată capacitatea şi deschiderea de a coopera. Vă asigur că lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă", a declarat Traian Băsescu.
Preşedintele României a remarcat că emisiunea de timbre româno-rusă este unul din elementele care marchează un alt tip de relaţii între cele două ţări. "Avem 130 de ani de relaţii diplomatice între Români şi Federaţia Rusă, 130 de ani în care relaţiile au fost adesea complicate. Evoluţiile din ultimii trei ani au arătat însă că ambele ţări doresc să clarifice nu relaţiile trecutului, ci viitorul", a spus Traian Băsescu. Şeful statului a arătat că discuţiile avute cu fostul preşedinte Vladimir Putin în 2005 şi 2008 arată voinţa ambelor părţi ca relaţia romăno-rusă să devină o una solidă, pragmatică, bazată pe interesul reciproc şi pe găsirea soluţiilor în regiunea Mării Negre.
Traian Băsescu a participat luni la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008, cu prilejul lansării emisiunii filatelice comune „România – Federaţia Rusă; 130 de ani de relaţii diplomatice – monumente ce aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO”.
Şeful statului a vizitat expoziţia însoţit de organizatori, s-a fotografiat şi a împărţit autografe. Traian Băsescu le-a spus celor care îl însoţeau că a colecţionat în tinereţe timbre. "Ciadul avea timbre foarte frumoase. Pur şi simplu îmi plăcea. A fost o perioadă scurtă în care le-am colecţionat. Se cumpărau plicuri cu timbre", a spus Băsescu.
23 iunie 2008 13:09

La Romexpo a avut loc vineri deschiderea expoziţii filatelice EFIRO 2008

Expoziţia filatelică EFIRO 2008, prima expoziţie mondială de filatelie care se organizează în România, şi-a deschis vineri, 20 iunie, porţile pentru vizitatori în prezenţa principelui Radu, a colecţionarilor şi a comitetului organizaţional al evenimentului.
În cadrul ceremoniei de deschidere, comitetul organizaţional a acordat Regelui Mihai Medalia de Onoare, iar principele Radu a fost cel căruia i s-a înmânat această distincţie pentru că regele nu a fost prezent la acest eveniment.
Prima zi a adus la expoziţie foarte multă lume, iar la standul la care erau expuse mărcile Cap de Bour "s-a format efectiv o coadă pentru a fi văzute" a spus directorul adjunct al Muzeului Naţional Filatelic din Bucureşti, Cristian Scăiceanu.
Expoziţia marchează împlinirea a 150 de ani de la emiterea celebrelor timbre "Cap de Bour-1858" de către serviciile poştale din Moldova, la numai 18 ani de la punerea în circulaţie a primelor mărci poştale din lume, în Marea Britanie.
Printre piesele de rezistenţă ale expoziţiei, se află un număr din ziarul "Zimbrulu – Vulturulu", tipărit la Iaşi, care a fost expediat în 1858 la Galaţi, cu opt mărci "Cap de Bour", din ediţia specială pentru trimiterea ziarelor. Ziarul a fost vândut la o licitaţia la Geneva contra sumei de 1 milion de dolari.
Colecţii din Paraguay până în Hong Kong, inclusiv colecţia Casei Regale Britanice, au fost expuse la EFIRO 2008.
Expoziţia este deschisă publicului între orele 11.30 şi 18.00 în pavilioanele 14-18, iar vizitatori pot asista pe parcursul zilei şi la prezentările site-urilor filatelice din pavilionul 16.
În toate zilele expoziţiei vor exista programe pentru copii în cadrul cărora cei mici vor fi incitaţi să ia parte în cadrul unor mini evenimente speciale cum ar fi "Profesorul Trăsnit", ateliere filatelice pentru copii, pictură pe faţă sau sesiune de autografe si fotografii cu personaje Jeti.
De asemenea, fiecare din cele opt zile ale acestui eveniment se va încheia cu câte un concert la care intrarea va fi liberă publicului prezent la Romexpo.
20 iunie 2008 15:53

România la Efiro 2008 - emisiuni filatelice, concursuri, tombole şi magazin filatelic

Romexpo găzduieşte în perioada 20-27 iunie 2008 prima expoziţie mondială de filatelie care se organizează în România, prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti "Cap de Bour", în cadrul căreia vor fi expuse colecţii din peste 70 de state.
Romfilatelia a pregătit publicului care va fi prezent la Romexpo un program zilnic de emisiuni filatelice, concursuri, tombole şi un magazin filatelic, iar copii vor beneficia de un spaţiu de joacă pe toată durata expoziţiei.
În pavilionul 15 al complexului Romexpo, vineri 20 iunie, începând cu ora 10.15 va avea loc prezentarea unei emisiuni filatelice sub numele de Efiro 2008 - 150 de ani de la apariţia primelor mărci poştale româneşti, organizată de Romfilatelia. Acesta va fi singurul eveniment al românilor de pe tot parcursul expoziţiei care va fi ţinut în pavilionul 15. Restul prezentărilor de emisiuni filatelice vor avea loc la standul Romfilateliei din pavilionul 14.
Pe 21 iunie, într-o atmosferă asigurată de cvartetul de coarde Sonart de la 11.30, va avea loc prezentarea emisiunii filatelice comune România -Kuwait - 45 de ani de relaţii diplomatice.
Pentru a treia zi de expoziţie, Romfilatelia a pregătit publicului "Gopo - 7 arte" Grand Prix Tour Franţa 1958.
Preşedintele Traian Băsescu va fi prezent luni, 23 iunie, la standul Romfilateliei pentru a asista la emisiunea comună România - Federaţia Rusă - 140 de ani de relaţii diplomatice, care va fi urmată de un concert de muzică clasică susţinut de grupul instrumental Traffic Strings.
Marţi, miercuri şi joi de la 11.30 vor avea loc evenimentele intitulate "Castele din România, 500 de ani de la tipărirea primei cărţi pe teritoriul României" şi "Iaşi - 600 de ani de atestare documentară".
19 iunie 2008 13:04

EFIRO 2008, prima expoziţie mondială de filatelie organizată în România se deschide pe 20 iunie

Expoziţia EFIRO 2008, prima expoziţie mondială de filatelie care se organizează în România, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti “Cap de Bour” şi prezintă colecţii din peste 70 de ţări, va avea loc în perioada 20-27 iunie 2008 la Romexpo.
Ceremonia de deschidere a expoziţiei va avea loc vineri, 20 iunie, începând cu ora 10.00 la pavilionul 15 al complexului expoziţional Romexpo.
Expoziţia va fi deschisă vineri publicului între orele 11.30 şi 18.00 în pavilioanele 14-18, iar vizitatori vor putea asista pe parcursul zilei şi la prezentările site-urilor filatelice din pavilionul 16.
În toate zilele expoziţie vor exista programe pentru copii în cadrul cărora cei mici vor fi incitaţi să ia parte în cadrul unor mini evenimente speciale cum ar fi "Profesorul Trăsnit", ateliere filatelice pentru copii, pictură pe faţă sau sesiune de autografe si fotografii cu personaje Jeti.
De asemenea, fiecare din cele opt zile ale acestui eveniment se va încheia cu câte un concert la care intrarea va fi liberă publicului prezent la Romexpo.
Sâmbătă, pe 21 iunie, programul de vizitare şi de prezentări ale site-urilor filatelice va fi prelungit, între orele 10.00 şi 20.00, iar ziua se va încheia cu un concert "Simplu" cu intrare liberă care va începe la ora 19.00.
Cea de a treia zi a expoziţiei va va aduce publicului un concert al formaţiei Directia 5, începând cu ora 19.00 în pavilionul 15.
Pe rând, în următoarele zile, vor mai evolua pe scena organizată în acest pavilion Fly Project, Andra, Morandi şi Mandinga.
Pe lângă evenimentele zilnice, miercuri, 25 iunie va avea loc şi a o licitaţie publică organizată de casa de Licitaţii Yaman când vizitatorii vor putea să vizioneze loturile în pavilionul 16 începând cu ora 10.00. Un program similar va avea loc joi, 26 iunie, de la aceeaşi oră.
EFIRO 2008 sărbătoreşte 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti “Cap de Bour” şi prezintă colecţii din peste 70 de ţări. EFIRO 2008 este prima Expoziţie Mondială Filatelică organizată în ţara noastră, la care vor participa peste 1.000 de colecţionari şi colecţii din 70 de state.
Printre piesele de rezistenţă ale expoziţiei, se află un număr din ziarul “Zimbrulu – Vulturulu”, tipărit la Iaşi, care a fost expediat în 1858 la Galaţi, cu opt mărci “Cap de Bour”, din ediţia specială pentru trimterea ziarelor. Ziarul a fost vândut la o licitaţia la Geneva contra sumei de 1 milion de dolari.
De asemenea, vor fi expuse la EFIRO 2008 matricele de imprimare ale mărcii “Cap de Bour”, a căror valoare este, potrivit directorului adjunct al Muzeului Naţional Filatelic din Bucureşti, Cristian Scăiceanu, “inestimabilă”.
Colecţii din Paraguay până în Hong Kong, inclusiv colecţia Casei Regale Britanice, vor fi aduse la EFIRO 2008.
Expozitia EFIRO 2008 este prima expoziţie mondială de filatelie care se organizeaza in Romania. Au mai fost expozitii mari organizate la noi în ţară, precum cea din 1932, EFIRO 32 cu ocazia implinirii a 75 de ani de la emiterea primelor timbre romanesti, apoi Expoziţia Centenarul Mărcii Poştale Româneşti din 1958, când s-au împlinit 100 de ani de la apariţia Capetelor de Bour, şi EFIRO din 1998 şi 2004. Toate au fost expoziţii mari, cu participare internaţională, însă în niciuna nu a fost organizată sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Filatelie ( FIP).
Federaţia Internaţională de Filatelie a fost înfiinţată în 1926, iar Romania a devenit membru în 1958, dupa expoziţia "Centenarul mărcii poştale".
10 iunie 2008 16:10

Peste 70 de ţări participă la Expoziţia Mondială Filatelică de la Bucureşti

Expoziţia Filatelică Română, EFIRO 2008, care se va desfăşura în perioada 20-28 iunie la Romexpo, sărbătoreşte 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale româneşti “Cap de Bour” şi prezintă colecţii din peste 70 de ţări.
EFIRO 2008 este prima Expoziţie Mondială Filatelică organizată în ţara noastră, la care vor participa peste 1.000 de colecţionari şi colecţii din 70 de state.
Expoziţia marchează împlinirea a 150 de ani de la emiterea celebrelor timbre "Cap de Bour-1858" de către serviciile poştale din Moldova, la numai 18 ani de la punerea în circulaţie a primelor mărci poştale din lume, în Marea Britanie.
Printre piesele de rezistenţă ale expoziţiei, se află un număr din ziarul “Zimbrulu – Vulturulu”, tipărit la Iaşi, care a fost expediat în 1858 la Galaţi, cu opt mărci “Cap de Bour”, din ediţia specială pentru trimterea ziarelor. Ziarul a fost vândut la o licitaţia la Geneva contra sumei de 1 milion de dolari.
Valoarea unei mărci “Cap de Bour” poate ajunge la peste 100.000 de euro, potrivit directorului adjunct al Muzeului Naţional Filatelic de la Bucureşti, Cristian Scăiceanu.
De asemenea, vor fi expuse la EFIRO 2008 matricele de imprimare ale mărcii “Cap de Bour”, a căror valoare este, potrivit lui Scăiceanu, “inestimabilă”.
Colecţii din Paraguay până în Hong Kong, inclusiv colecţia Casei Regale Britanice, vor fi aduse la EFIRO 2008.
Manifestarea filatelică din acest an va fi cea de-a patra expoziţie EFIRO organizată în ţara noastră, după expoziţia naţională cu participare internaţională din 1932, organizată sub patronajul Regelui Carol al II-lea, şi cele din 1998 şi 2004, organizate la Palatul Parlamentului.
Expoziţia cu principalele sale evenimente va fi prezentată joi, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute de Comitetul de Organizare EFIRO 2008, care va avea loc la sediul Companiei Naţionale Poşta Română, de pe Bd. Dacia, nr. 140, de la ora 11.00.
04 iunie 2008 15:33

O scrisoare cu urme de radiaţii de la Hiroshima va fi expusă în România

Federaţia Filateliştilor Germani va prezenta la Expoziţia Mondială Filatelică EFIRO 2008 organizată în România o scrisoarea recomandată descoperită, după explozia bombei nucleare de la Hiroshima din timpul celui de-al II-lea Război Mondial, care încă mai păstrează urme de radiaţii.
Scrisoarea, ce urmează să fie expusă în cadrul Curţii de Onoare din cadrul EFIRO 2008, a fost găsită în timpul lucrărilor de curăţare a ruinelor unei bănci din Hiroshima, la aproximativ doi kilometri distanţă de epicentrul detonării. Aceasta nu prezintă deteriorări exterioare, dar a fost iradiată. Din motive de securitate, a fost pusă într-o manşetă de plumb şi acoperită cu sticlă blindată.
Ulterior, scrisoarea a ajuns un obiect apreciat de colecţionari, trecând prin SUA şi ajungând în Germania, acolo unde, după moartea posesorului ei, a fost achiziţionată de Federaţia Filateliştilor Germani ca o mărturie importantă a timpului. Scrisoarea va fi prezentata la EFIRO 2008 ca un mesaj pentru pace şi împotriva utilizării armelor de război.
EFIRO 2008 este prima Expoziţie Mondială Filatelică organizata în România de către Poşta Română şi Federaţia Filatelică Română, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Filateliei şi al Asociaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor Filatelici, urmând să se desfăşoare la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, în perioada 20-28 iunie 2008.
Colecţiile prezentate la clasa competiţională vor fi analizate de un juriu de specialitate, urmând a fi expuse în clasele de filatelie tradiţională, istorie poştală, aerofilatelie, astrofilatelie, filatelie tematică, întreguri poştale, maximafilie etc. Pe lângă exponatele prezentate la clasa competiţională, la EFIRO 2008 vor fi prezente, în afara concursului, în cadrul Curţii de Onoare, colecţii valoroase, care vor constitui atracţia expoziţiei.
Expoziţia marchează împlinirea a 150 de ani de la emiterea celebrelor timbre "Cap de Bour-1858" de către serviciile poştale din Moldova, la numai 18 ani de la punerea în circulaţie a primelor mărci poştale din lume, în Marea Britanie.
Manifestarea filatelică din 2008 va fi cea de-a patra expoziţie EFIRO din România, după expoziţia naţională cu participare internaţională din 1932, organizată sub patronajul Regelui Carol II, şi cele din 1998 şi 2004, organizate la Palatul Parlamentului.
05 aprilie 2007 12:23

Prima marcă poştală românească, aniversată într-o expoziţie organizată în 2008

Prima Expoziţie Filatelică Mondială organizată în România, se va desfăşura în 2008, la Romexpo, şi va aniversa împlinirea a 150 de ani de la emiterea primei mărci poştale autohtone, "Capul de Bour". româneşti, "Cap de bour".
Vedeta Expoziţiei Mondiale Filatelice va fi "Penny Black", primul timbru din lume, emis în anul 1840. Vor fi expuse şi timbre ce aparţin unora dintre cele mai valoroase colecţii din lume, cum ar fi cea a Reginei Elisabeta a Marii Britanii şi cea a prinţului Albert de Monaco, alături de câteva exemplare din prima marcă poştală românească, "Cap de Bour", emisă pe 15 iulie 1858. Vizitatorii expoziţiei vor putea admira şi o altă raritate din lumea filatelică, o scrisoare din al Doilea Război Mondial, care încă mai păstrează urmele radiaţiilor bombei de la Hiroshima.
Organizatorii, Romfilatelia şi Compania Naţională Poşta Română, aşteaptă peste 1.000 de participanţi, colecţionari din peste 70 de ţări. Pentru a promova evenimentul, Romfilatelia şi Compania Naţională Poşta Română, introduc în circulaţie, începând de miercuri, timbrul Expoziţia Mondială Filatelică EFIRO 2008.
Compania Naţională Poşta Română este operatorul naţional în domeniul serviciilor poştale, cu o reţea formată din peste 7.100 de subunităţi poştale. Romfilatelia este organizaţia specializată în realizarea şi comercializarea produselor filatelice româneşti.
29 aug 2006 19:15

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics