The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, July 5, 2008

Gopo şi celebrul său "Omuleţ" au devenit imaginea unei noi mărci poştale

Gopo şi celebrul “omuleţ” de desene animate au devenit imaginea unei noi mărci poştale. Anunţul a fost făcut la Expoziţia Filatelică din Bucureşti, primul astfel de eveniment de anvergură mondială din România, unde noua emisiune filatelică a şi fost lansată oficial. Noua marcă poştală - “Gopo - 7 Arte, Grand Prix Tours (Franţa) 1958” - este dedicată împlinirii a 50 de ani de când filmul de animaţie “7 Arte”, realizat de Ion Popescu Gopo a câştigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Tours, din Franţa.
Mai exact, emisiunea filatelică reprezintă un bloc de două timbre, înfăţişând imaginea cineastului român şi a personajului său, cu o hologramă de argint, scrie Rompres. Invitaţi la această lansare au fost actorii Iurie Darie şi Anca Pandrea, directorul agenţiei Babel Communications, Călin Diaconu, cel care a pus la dispoziţie imaginile pentru timbre, precum şi compozitorul Dumitru Capoianu, cel care a realizat muzica peliculei “7 Arte”.
Ion Popescu Gopo este primul mare cineast român care a câştigat Palme D'Or-ul. Se întâmpla în 1957, când filmul de animaţie „Scurtă istorie”deschidea istoria filmului românesc la Cannes. Un an mai târziu, “7 arte” obţinea Marele Premiu pentru cel mai bun film de animaţie, la Tours.
EFIRO 2008 s-a deschis vineri, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la emiterea primului primului timbru românesc „Cap de Bour”. 650 de colecţionari prezintă cele mai valoroase colecţii de timbre internaţionale la evenimentul care are loc la Romexpo şi care va fi deschis până pe 27 iunie. Vor putea fi admirate matriţele originale ale primelor mărci româneşti, celebrele Cap de Bour, primul timbru poştal din lume, dar şi timbre din colecţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Sărbatoarea naţională a timbrului românesc este prima expoziţie de acest gen organizată vreodată de România.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics