The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, July 19, 2008

Filatelia, un mijloc de evanghelizare

Un preot misionar din ordinul Oblaţilor Neprihănitei Fecioare Maria, preotul Thiagarajan, din Bangalore, este convins că şi prin filatelie - o pasiune pe care preotul o cultivă de 27 de ani - se poate răspândi Cuvântul lui Dumnezeu, valorile Evangheliei, armonia interreligioasă, informează agenţia Fides, preluat de catholica.ro.
"Chiar şi unii membrii ai mişcării radicale hindu au văzut colecţia mea şi au rămas profund impresionaţi", povesteşte misionarul agenţiei indiene "Sarnews". Conform experţilor, colecţia sa filatelică şi numismatică, cu peste 4.000 de monede şi 100.000 de timbre din 130 de ţări, valorează mai mult de un milion de dolari, şi totuşi nu este păstrată într-un loc sigur.
Legat de valoarea colecţiei sale, preotul afirmă: "Pentru mine nu are preţ, este un instrument de evanghelizare". De fapt, prin timbre, misionarul a creat o adevărată călătorie prin Biblie, care relatează povestea creaţiei, Bunavestire, Vizita Elisabetei, Fuga în Egipt, Naşterea lui Isus, Învierea, până la Rusalii.
"Credinţa şi valorile evanghelice se pot comunica cu uşurinţă prin timbre", afirmă preotul Thiagarajan. "Şi apoi - explică el în continuare - fiecare pasiune edifică persoana, canalizând energiile personale spre ceva creativ şi constructiv. Prin filatelie se pot cunoaşte popoare, culturi, naţiuni şi religii pentru că timbrul povesteşte viaţa şi istoria ţării în care a fost tipărit".
Misionarul a organizat cu colecţia sa expoziţii speciale pentru tineri: "Filatelia ajută la îndepărtarea agresivităţii din individ. În plus, copiii, privind timbrele, cunosc valorile creştine şi învaţă că Dumnezeu poate vorbi omului în diferite feluri".

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics