The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, July 6, 2008

La Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008

Medalii de argint şi bronz pentru Asociaţia Filateliştilor „Tomis“
de Mirela STÎNGĂ
Timp de o săptămână, în perioada 20-26 iunie, capitala a fost gazda Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2008, considerată a fi cea de-a doua manifestare, ca mărime, din istoria expoziţiilor mondiale de filatelie. În aceste zile, mii de iubitori ai mărcii poştale au venit la complexul expoziţional Romexpo, pentru a admira colecţii filatelice valoroase, printre care şi celebra emisiune românească „Cap de bour“, în numele căreia a fost organizată această manifestare. De la emiterea primei mărci româneşti, celebrul „Cap de bour“, una dintre cele mai bine cotate mărci în filatelia mondială, s-au împlinit, în 2008, 150 de ani.
Printre participanţii la această manifestare de anvergură s-a numărat şi Asociaţia Filateliştilor „Tomis“, Constanţa. Aceasta a participat la clasele Filatelie şi Literatură Filatelică, reuşind să se ridice la valoarea competiţiei mondiale. Atât colecţionarul Victor Codreanu, cât şi revista „Magazinul de Filatelie, Cartofilie şi Numismatică“ au făcut faţă exigenţelor organizatorilor expoziţiei mondiale.
Colecţionarul Victor Codreanu a fost distins cu medalia „Argint Mare“ pentru valorosul său exponat „Cenzura corespondenţei prizonierilor de război din Rusia. 1914-1920“. La clasa Literatură, „Magazinului de Filatelie, Cartofilie şi Numismatică“ i s-a conferit medalia de bronz. Publicaţia a fost fondată în 1995, de către Simion Tavitian, al cărei redactor-şef este de la înfiinţare până în prezent. Revista se difuzează în 27 de state de pe patru continente, beneficiind de colaboratori, atât din ţară, cât şi din străinătate. Medalia de bronz primită la EFIRO 2008 se adaugă altor distincţii obţinute, pe parcursul anilor, la expoziţiile naţionale şi internaţionale. „Distincţiile pe care le-am primit la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008, la care au participat peste 80 de state, este o apreciere excepţională pentru noi şi un stimulent extraordinar“, a menţionat Simion Tavitian, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis“, Constanţa.
În timpul desfăşurării EFIRO 2008, în perioada 19-29 iunie, o altă manifestare de acest gen, organizată de Carto Clubul Român, a fost găzduită de către Muzeul de Istorie a Municipiului Bucureşti. Expoziţia Naţională de Cartofilie - Salonul carto-filatelic Bucureşti 2008“ a fost dedicată aniversării a 150 de ani de la apariţia primelor mărci poştale româneşti „Cap de bour“. Cu acest prilej a fost realizată o medalie jubiliară. Această înaltă distincţie i-a fost conferită preşedintelui Asociaţiei Filateliştilor „Tomis“, Constanţa, Simion Tavitian, ca un semn al recunoaşterii activităţii pe care a desfăşurat-o de-a lungul timpului, în numele filateliei.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics