The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Monday, June 23, 2008

Băsescu la EFIRO 2008

Prezent la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008, cu prilejul lansării emisiunii filatelice comune România-Federaţia Rusă; 130 de ani de relaţii diplomatice - monumente ce apartin Patrimoniului Mondial UNESCO, preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări că relaţia româno-rusă va evolua pozitiv, relatează NewsIn. Potrivit şefului statului, discuţiile avute cu fostul preşedinte Vladimir Putin în 2005 şi 2008 arată voinţa ambelor părţi ca relaţia româno-rusă să devină una solidă, pragmatică, bazată pe interesul reciproc şi pe găsirea soluţiilor în regiunea Mării Negre. Avem 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Federaţia Rusă, 130 de ani în care relaţiile au fost adesea complicate. Evoluţiile din ultimii trei ani au arătat însă că ambele ţări doresc să clarifice nu relaţiile trecutului, ci viitorul, a spus Traian Băsescu la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008. Băsescu a adăugat că tema emisiunii de timbre care marchează 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Rusia a fost excelent aleasă pentru că subliniază ceea ce uneşte puternic cele două state - ortodoxia, dar şi capacitatea celor două popoare de a da patrimoniului mondial monumente de o excepţională valoare. Tema aleasă „mai subliniază faptul că suntem capabili să cooperam în domenii sensibile a mai spus şeful statului. Timbrele, ca şi banii, au un puternic caracter naţional. Faptul că autorităţile din cele două state au decis să emită o serie comună de timbre arată capacitatea şi deschiderea de a coopera, a subliniat Traian Băsescu. (Alina OLTEANU)
---------------------------------------------------------------------------------
De la eveniment Realitatea TV a transmis în direct. Mai jos regăsiţi transcriptul transmisiunii respective şi materialul video.

Băsescu şi timbrele



Şeful statului a participat astăzi la lansarea unei emisiuni filatelice care marchează 130 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Rusia. Traian Băsescu a profitat de ocazie ca să admire timbrele, ziarele şi scrisorile de la Expoziţia Filatelică de la Romexpo. Toate exponatele valorează 400 de milioane de euro.Forfotă mare la Expoziţia Filatelică Mondială de la Bucureşti. O sumedienie de domnişoare îmbrăcate în port tradiţional românesc ori rusesc stau nemişcate în aşteptarea lui Traian Băsescu. În cele din urmă, şeful statului păşeşte pentru a lansa o emisiune filatelică la 130 de ani de la stabilirea primelor relaţii diplomatice cu Rusia.
AMBIANŢE CAS 2706 TC 3.47 lansare marcă poştală MUSCĂ 4.03 semnează Ce zi e azi?
După un discurs scurt, şeful statului merge să semneze în cartea de onoare. Surpriză însă... pixul îi joacă feste.
18.27 ...semnează dar nu scrie...
Traian Băsescu se vede nevoit să caute alt pix... în cele din urmă reuşeşte să iscălească pentru eternitate...
18.33 ambianţă scoate pixul semnează.
Traian Băsescu a fost apoi asaltat de vizitatori. Au lăsat de-o parte timbrele pentru a se fotografia cu şeful statului...
AMBIANŢE 21.15 autografe ... până la 21.19 MUSCĂ 19.38 poză 19.48 autograf ... şi spune cu mare plăcere...
După sesiunea de autografe şeful statului a avut un singur gând.
22.18 Unde-i matriţa...numai puţin să văd matriţa MUSCĂ 23.30-23.34 se uita cu lupa la matriţe
Şeful statului a zăbovit cel mai mult la regele colecţiei filatelice- Ziarul „Zimbrulu şi Vulturulu”, care are opt timbre „Cap de Bour”, emise în urmă cu un secol şi jumătate.
AMBIANŢĂ 25.51 Dă-mi ochelarii să mă uit mai bine...
În lume există doar 800 de timbre „Cap de Bour”. Aşa că sunt extrem de scumpe - costă între 20.000 şi 110.000 de euro.
Traian Băsescu a mers apoi în sala specială, numită şi „Curtea de Onoare”, unde sunt cele mai preţioase dintre exponate. Printre acestea şi timbre din colecţia reginei Angliei, inclusiv celebrul Penny Black - primul timbru tipărit în lume.
---------------------------------------------------------------------------------
Discursul preşedintelui României, Traian Băsescu, cu prilejul lansării emisiunii filatelice comune „România – Federaţia Rusă; 130 de ani de relaţii diplomatice – monumente ce aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO” (23 iunie 2008, Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008)

„Bună ziua,
Aş vrea să spun câteva cuvinte despre manifestarea în interiorul căreia se produce lansarea acestor două timbre. EFIRO 2008 este una din expoziţiile filatelice care dobândesc tot mai mult prestigiu. Faptul că la Bucureşti sunt prezente colecţii din 74 de ţări, circa 800 de colecţii, arată nu numai interes, dar şi respect pentru această latură a activităţii unui stat, emisunile de timbre. Îi felicit pe organizatori pentru efortul de a aduce colecţii de excepţională importanţă la această expoziţie.
Cu privire la emisunea de timbre româno-rusă, cred că este unul din elementele care marchează un alt tip de relaţii între cele două ţări. Avem 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Federaţia Rusă, 130 de ani în care relaţiile au fost adesea complicate. Evoluţiile din ultimii trei ani arată însă că ambele ţări doresc să clarifice nu relaţiile trecutului, ci viitorului. Discuţiile pe care le-am avut cu preşedintele Putin şi în 2005, şi anul acesta, arată voinţa ambelor părţi ca relaţia româno-rusă să devină o relaţie solidă, pragmatică, bazată pe interesul reciproc şi pe găsirea de soluţii în regiunea noastră, în regiunea Mării Negre.
Emisunea de timbre de astăzi cred că a fost excelent aleasă. A sublinit ceea ce ne uneşte cel mai puternic: ortodoxia. Suntem două popoare ortodoxe. A mai subliniat un lucru deosebit, faptul că ambele popoare sunt capabile să dea lumii, patrimoniului mondial, lucruri de excepţională valoare, fie că vorbim de biserica Sfântul Gheorghe de la Voroneţ, fie că vorbim de biserica Sfântul Dimitrie de la Vladimiri. Şi mai subliniază un lucru, faptul că suntem capabili să cooperăm în domenii sensibile. Timbrele, ca şi banii, au un puternic caracter naţional, faptul că autorităţile din cele două state au decis să emită o serie comună de timbre arată capacitatea şi deschiderea, capacitatea de a coopera pe de-o parte şi pe de altă parte dechiderea celor două state pentru cooperare.
Eu vă asigur că lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă. Evenimentul de astăzi este un eveniment dintr-o serie largă de manistări dedicate celor 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Rusia. Ţin să mulţumesc domnului Adibekov Artiom Valerievici, director general al Companiei Marka din Federaţia Rusă şi doamnei Cristina Popescu, preşedinte director general al Romfilatelia pentru succesul acestei emisuni filatelice.
Vă mulţumesc mult.”

Departamentul de Comunicare Publică 23 Iunie 2008
---------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics