The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, June 15, 2008

Filatelistul constănţean Victor Codreanu va expune la EFIRO 2008

"Vom încerca să atragem de partea noastră cât mai mulţi tineri colecţionari"
de Alina CIUFU
Membrii Asociaţiei Filateliştilor „Tomis” au participat, în 2007, la o serie de concursuri de specialitate, atât în ţară, cât şi peste hotare, unde au obţinut diplome de excelenţă şi medalii de argint. Cea mai recentă manifestare de acest gen la care au fost prezenţi mai mulţi tineri din cadrul asociaţiei a avut loc la finele anului trecut, în perioada noiembrie-decembrie, la Cluj, unde elevii Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” şi ai Şcolii nr. 6 din Constanţa au participat cu timbre care ilustrează istoria României, dar şi personalităţi ale sportului românesc. De asemenea, în 2007, vicepreşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis”, Gabriel Nicolae, a participat la Expoziţia Balcanică de Cartofilie, organizată la Istanbul, cu o colecţie de cărţi poştale ilustrate având ca temă „Tătarii din Dobrogea”. „2007 a fost un an foarte bun, bogat în evenimente. Am participat la expoziţii naţionale şi internaţionale, am organizat şi noi manifestări de acest gen pe plan local, care s-au bucurat de succes. Cel mai important eveniment a fost Târgul Colecţionarilor, care a avut participare internaţională şi care s-a bucurat de un număr mare de vizitatori şi participanţi”, a declarat preşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis”, Simion Tavitian.
În 2008, cea mai importantă manifestare pentru filateliştii din întreaga ţară este reprezentată de EFIRO 2008 – Expoziţia Filatelică Română, care va fi organizată în luna iunie, de Federaţia Internaţională de Filatelie. Evenimentul va reuni, în capitală, filatelişti din 180 de state ale lumii şi va marca împlinirea a 150 de ani de la apariţia primelor mărci româneşti, celebrele „Cap de bour”. Constanţa va fi reprezentată la această expoziţie de colecţionarul Victor Codreanu, care va prezenta timbre care au ca temă cenzura rusească din primul război mondial.
Până atunci, însă, Asociaţia Filateliştilor „Tomis” intenţionează, pentru luna ianuarie, organizarea unei expoziţii de cartofilie, care va aduce în centrul atenţiei imagini din Dobrogea, dar şi cu minorităţile din spaţiul cuprins între Dunăre şi Marea Neagră. Tot în acest an, Magazinul de Filatelie, Cartofilie şi Numismatică editat de asociaţie împlineşte 14 de ani de la înfiinţare, ajungând la numărul 104. „Vom continua manifestările specifice asociaţiei noastre şi vom încerca să atragem de partea noastră cât mai mulţi tineri colecţionari”, a concluzionat preşedintele Asociaţiei Filateliştilor „Tomis”, Simion Tavitian.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics