The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, June 22, 2008

Presa despre EFIRO 2008 (1)

Timbre de milioane de euro la Expoziţia Filatelică Mondială

Pare neobişnuit, dar aflaţi că 400 de milioane de euro pot încăpea foarte uşor într-o banală sacoşă. Da, dar numai dacă sunt sub forma unor timbre, ziare şi scrisori.
Astfel de lucruri, extrem de preţioase, pot fi admirate la Expoziţia Filatelică Mondială, deschisă la Bucureşti. Regele colecţiei este ziarul Zimbrulu şi Vulturulu, care poartă opt timbre Cap de Bour, emise în urmă cu 150 de ani. În lume există doar 800 de timbre Cap de Bour. Aşa că sunt extrem de scumpe - costă între 20.000 şi 110.000 de euro. În sala specială, numită şi Curtea de Onoare, sunt cele mai preţioase dintre exponate. Printre acestea şi timbre din colecţia reginei Angliei, inclusiv celebrul Penny Black - primul timbru tipărit în lume.


Aniversare filatelică


Astăzi se împlinesc 150 de ani de la emiterea primului timbru românesc - „Cap de Bour”. 650 de colecţionari vor prezenta cele mai valoroase colecţii de timbre internaţionale la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008, care are loc la Romexpo începând de azi şi până pe 27 iunie. Vor putea fi admirate matriţele originale ale primelor mărci româneşti, celebrele „Cap de Bour”, primul timbru poştal din lume, dar şi timbre din colecţia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.



Cel mai scump ziar din lume, expus la Romexpo

S-a deschis Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008. La Romexpo sunt expuse, timp de o săptămână, primul timbru poştal din lume, timbre din colecţia personală a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar şi cel mai valoros ziar din lume.„Zimbrulu şi Vulturulu” este cel mai scump ziar din lume, valoarea lui fiind dată de timbrele „Cap de bour” aplicate pe el din greşeală. Ziarul a apărut acum 150 de ani la Iaşi. Ultima oară ziarul a fost vândut cu 800.000 de euro. Matriţele „Cap de bour” au fost şi ele expuse. Printre exponate se găseşte şi o scrisoare găsită după bombardamentul din Hiroshima, care mai păstrează şi acum urme de radiaţii.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics