The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, June 7, 2008

Premieră mondială - marca poștală animată

Nu sunt un pasionat al fotbalului. Nu urmăresc campionatul englez, german, sau francez. Din campionatul românesc am reținut doar câteva vizite la Departamentul Național Anticorupție (DNA) ale unor „investitori” în acest sport. Dar, să trecem peste asta. Anul acesta are loc Campionatul European de Fotbal 2008. După ceva pauze, echipa României s-a calificat și ea, lucru ce m-a făcut să dau o importanță mai mare acestui eveniment. „Suntem o echipa considerată fără șanse. Nu ne deranjează acest statut. Dimpotrivă, îi sfătuiesc pe cei care pariază, să mizeze pe România. Vor avea de câștigat”, a spus Adrian Mutu, atacantul tricolorilor. Baftă!

Evenimentul fotbalistic al anului este marcat de mai multe administrații poștale naționale din Europa și nu numai. În ultimele săptămâni au fost puse în circulație zeci de mărci poștale și produse filatelice. O premieră mondială a realizat poșta austrică care pentru prima dată în istoria mărcii poștale a emis un timbru animat (film). Marca este o realizarea revoluționară – scrie editorul portalului International Stamp News. A fost pusă în circulație pe 5 mai a.c. și este în forma unei lentile. (strat mai gros la centru decât la margini). Cele 48 de secvențe reproduc o scenă animată dintr-o înregistrare TV.

Filmul redă golul legendarului fotbalist austriac Andreas Herzog marcat în meciul Austria-Suedia (1997). Golul respectiv a asigurat calificarea Austriei la Campionatele Mondiale de Fotbal din Franța din 1998. Dimensiunile mărcii: 65 mm*47 mm. Valoarea nominală: 5,45 euro.
România, deși Romfilatelia a avut în plan, nu va emite mărci poștale cu ocazia Euro 2008. Din surse apropiate conducerii Romfilatelia am aflat că motivul renunțării la emisiune este una de ordin financiar – Federația Română de Fotbal ar fi cerut prea mulți bani.


No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics