The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Friday, June 27, 2008

EFIRO 2008 a închis porţile

1 comment:

  1. Din pacate toate expozitiile importante organizate de România se desfasoara la Bucuresti.
    Interesul bucurestenilor pentru aceasta expozitie a fost aproape de zero. Am fost duminica, pentru a evita vizitele oficiale si festivitatile de deschidere care pentru un filatelist nu au nici o valoare, si m-am convins de dezinteresul general pentru acest hobby. Doar standurile cu vânzare au creat ceva forfota. Veniind cu noaptea-n cap din provincie, timpul de vizitare mi s-a dovedit insuficient. Totul a mers prost de la început (hibe de capitala):trenurile rapide întârzie cu ora, autobuzele nu vin la timp, trasee ocolitoare, noaptea la hotel e jaf la drumul mare... E clar ca mai trebuia sa vin o data!
    Colectionarii si filatelistii importanti sunt în provincie, iar acestia mai si muncesc de luni pâna vineri; singurele zile practic accesibile sunt numai cele de sfârsit de saptamâna. Regret ca organizatorii nu au tinut cont de acest lucru. Nota 4 organizatorilor pentru slaba inspiratie de a nu prelungi cu înca 2 zile aceasta expozitie. Nu cred ca era vorba de bani, ca doar presedintia are bani de la popor destui de cheltuiala!
    Sau chestia cu "sub înaltul patronaj al Presedintiei" era numai asa de fatada?
    La acesta expozitie am constatat ca:
    1) Pretul timbrelor românesti (chiar pentru emisiuni 2005-2006) e cu mult mai mic la negustorii straini (germani; multumesc lor) decât ce practica Romfilatelia si ceilalti negustori români.
    2) Celelalte poste/administratii filatelice straine nu sunt molipsite de boala "inflatiei de emisiuni" cu pret exagerat de mare si nici de tematici aberante.
    3) Filatelia devine un club exclusivist din cauza preturilor si a interesului fatza de acest hobby.
    4) Românismul se duce de râpa; la standurile expozitionale cu tematici istorice nationale nu era mai nimeni, la fel si la standul Moldovei. Pacat.
    Rog Asociatiile filatelice din teritoriu sa organizeze si ele Cercuri cu participare internationala pentru a facilita schimbul de materiale filatelice.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics