The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Thursday, November 27, 2008

Invitație la Cluj

Suntem onorați să vă invităm la expoziția filatelică națională "50 ANI DE LA UNIREA TRANSILVANIEI" Cluj-Napoca.
Dacă este cineva dintre dumneavoastră interesat de asistență pentru cazare sau orice alt suport în ce privește evenimentul, vă rugăm să luați legătura cu organizatorii la una dinte adresele sau numerele de telefon de mai jos.
Vă mulțumim și vă așteptăm!
Asociația Filateliștilor din Cluj, Piața Avram Iancu nr. 8, Cluj-Napoca, sau pe e-mail: asofilcluj@yahoo.com sau asociatiafilatelistilorcluj@yahoo.com
Persoane de contact:
Ec. Mircea Mureșan – tel.: 0728882791
Ing. Mihai Domșa – tel.: 0722919130
Dr. Mircea Dragoteanu: tel.: 0722381851
Președintele Comitetului de Organizare:
Ec. Mircea Mureșan, Președinte al Asociației Filateliștilor din Cluj

Ziua Naţională a României

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, potrivit Constituţiei din 2003, articolul 12, alineatul 2. Această zi a fost adoptată anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, fiind o sărbătoare publică a României.
La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
Ziua de 1 Decembrie 1918 marchează bilanţul luptei românilor pentru întregire statală, care vine să încununeze precedentele acţiuni ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918). Poporul român a valorificat conjunctura internaţională creată în urma primului război mondial şi a ştiut să se afirme în contextul mişcării de eliberare a popoarelor şi al victoriei principiului naţionalităţilor în Europa.
Rezoluţia votată de Marea Adunare Naţională, proclama:
Rezoluţia Marii Adunări
1. Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
2. Egală îndreptăţire şi deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.
3. Înfăptuirea desăvârşită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieţii publice. Votul obştesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporţional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, judeţe ori parlament.
4. Desăvârşită libertate de presă, asociere şi întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omeneşti.
5. Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăţilor, în special a proprietăţilor mari. În baza acestei conscrieri, desfiinţând fidei-comisele şi în temeiul dreptului de a micşora după trebuinţă latifundiile, i se va face posibil ţăranului să-şi creeze o proprietate (arător, păşune, pădure) cel puţin atât cât o să poată munci el şi familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potenţarea producţiunii.
6. Muncitorimei industriale i se asigură aceleaşi drepturi şi avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.
Legea Unirii a fost ratificată prin Decretul-Lege No. 3631 din 11 decembrie 1918 de către regele Ferdinand I şi votată de Adunarea Deputaţilor în şedinţa din 29 decembrie 1919, în unanimitate. (Wikipedia.org)

5 comments:

  1. Imi cer initial iertare, sa nu ma intelegeti gresit pentru ca postez aici, dar veti vedea ca textul meu are legatura cu Expozitia de la Cluj si cu clujenii "buni" si "rai", impartiti astfel de un veritabil sef de banda.
    Asa cum am mirosit, estimat, preconizat (spuneti cum vreti!), iata ca Leonard Pascanu, dupa ce ne-a ...batut si ne-a luat...banii (adica dupa ce si-a batut joc de noi si ne-a luat dreptul de a practica in liniste o filatelie activa, crezand ca ii va merge indefinit!) ne trimite um mesaj de armistitiu de la Cluj-Napoca, invitandu-ne acum la ...UNIRE!!! (sic!). Si priviti in ce calitate semneaza mesajul ...pacifist si unilateral (adica doar pentru EI sa fie liniste, acea liniste de care vorbea mereu si Ion Iliescu dupa ce acapara puterea la diversele alegeri din ultimii 19 ani!): semneaza cu acelasi titlu de vesnic presedinte L.Pascanu...desi EI l-au ales la congresul LOR, ca presedinte AL LOR pe Sorin Pantis! Sau inca nu l-au...confirmat COMPLET? Ori, asa cum a condus FFR ca papusar sef in timpul mandatului presedintelui Stanculescu, acum Pascanu are tupeul sa arate sforile la vedere in cazul lui Pantis pe care il vrea doar pe post de simpla marioneta? De aceea vor pace, pacea LOR, cu bocancii pe grumazurile noastre?
    Mesajul de la Cluj din partea lui Pascanu (mesaj pe care regret sa nu il vad postat pe blog), in care profita la modul subliminal de simbolul tematic al Expozitiei aniversare a Unirii, este proba de smecherie ordinara a aceluiasi securist semianalfabet , care crede ca ii mai poate merge la nesfarsit cu manipularile si incercarile de divizare a vietii filatelice romanesti, impartindu-ne in "buni" si "rai" dupa niste criterii doar de el cunoscute si aplicate in folos strict personal. "Feriti-va de magarus!" era o emisiune la TVR. Eu spun "feriti-va de magaroi!", stimati colegi in ale filateliei, pentru ca Pascanu, in continuare, aplica principiul machiavelic "divide et impera!".

    ReplyDelete
  2. Despre ce mesaj e vorba? Daca aveti textul respectiv de ce nu postati pe blog?

    ReplyDelete
  3. Mai jos aveti textul mesajului solicitat, transmis de Leonard Pascanu de la Cluj. Pentru formatul complet, inclusiv semnatura lui Pascanu si stampila oficiala a FFR, rugati-l pe Dl. Kallai sa il posteze pe pagina principala a blog-ului.

    UNIRE si Filatelie


    Anul 2008 ne ofera prilejul sa aniversam un important eveniment din istoria ROMANIEI si anume 90 de ani de la Unirea Transilvaniei. Acest moment istoric a devenit prin stradania filatelistilor clujeni si titlul Expozitiei Filatelice Nationale pe care o vernisam astazi. Dorinta de UNIRE a tuturor romanilor a animat de-a lungul vremurilor lupta acestui brav popor asezat de Dumnezeu la rascrucea drumurilor dintre orient si occident. Anul 1918 va ramane de-a pururi simbolul existentei noastre nationale, iar peste 10 ani cei care vor fi martori vor avea ocazia sa sarbatoreasca Centenarul Unirii Transilvaniei cu patria mama ROMANIA.
    Legatura directa a filatelistilor romani cu aspiratiile nationale din Transilvania incep inca din anul 1912, cand la 1 aprilie Dimitrie C. Butculescu - Presedintele fondator al Societatii Filatelice Romane, marele nostru patriot pe care Regele Carol I il caracteriza cu elogioasele cuvinte: „Romanul cel mai popular, apostol al patriotismului” organiza pe strazile Bucurestiului o manifestare populara in sprijinul gestului eroic al celor 16 studenti de la Seminarul Teologic de Stat din Oradia Mare, care nu au ezitat niciun moment sa-si sacrifice viitorul pentru a-si pastra demnitatea nationala pentru apararea celui mai scump tezaur national, a dulcei si armonioasei noastre limbi stramosesti.
    Astazi filatelistii din Romania aniverseaza prin metode specifice acest eveniment istoric datorita eforturilor organizatorice ale filatelistilor clujeni, care merita respectul nostru al tuturor. Numai cei care nu au organizat niciodata o Expozitie Filatelica Nationala pot crede ca acest eveniment este la indemana oricui. Cu toata perioada dificila, de permanenta tranzitie, Federatia Filatelica Romana se poate mandri cu cateva filiale fanion, in cazul de fata Asociatia Filatelistilor din judetul Cluj, care prin activitatea lor mentin filatelia romaneasca in stare de functionare la un nivel acceptabil. Am ramas din diferite cauze foarte putini cei care prin pasiunea lor duc steagul filateliei romanesti mai departe. Trebuie sa fim mandri ca noi toti suntem generatia Expozitiei Filatelice Mondiale EFIRO 2008. Orgoliile personale reflectate la Cluj din partea unor filatelisti din Bucuresti nu sunt benefice nici pentru filatelistii clujeni, nici pentru cei care le-au generat, nici pentru miscarea filatelica din Romania. Am ramas foarte putini si este loc sub soare pentru toti cei pasionati cu adevarat de acest minunat hobby. Sa lasam galceava la o parte si sa ne intorcem la filatelie .
    Filatelistii romani vor trebui sa organizeze in anul 2010 o expozitie filatelica specializata la nivel european pentru a-si mentine respectul si nivelul atins la EFIRO 2008. Aceasta expozitie va fi poate la Cluj, la Bucuresti, la Brasov sau in alt oras, unde Federatia Filatelica Romana are filiale puternice. Vom hotari impreuna acest viitor. Sunt convins ca expozitia filatelica nationala 90 de ani de la Unirea Transilvaniei, desfasurata sub patronajul Federatiei Filatelice Romane va fi o reusita.
    Salut cu prietenie pe toti filatelistii prezenti la deschiderea expozitiei si multumesc, in numele Comitetului Director al Federatiei Filatelice Romane, Asociatiei Filatelistilor din judetul Cluj pentru deosebitul efort organizatoric care ne ofera astazi posibilitatea expunerii unor valoroase colectii filatelice din intreaga tara.
    Urez succes deplin expozantilor si multa competenta si seriozitate juriului expozitiei, de care depinde o apreciere cat mai obiectiva a muncii celor care isi prezinta astazi cu speranta colectiile.
    In incheiere aduc multumirile mele tuturor sponsorilor care prin generozitatea sustinerii acestui act de cultura istorica au facut posibila vernisarea Expozitiei Filatelice Nationale - 90 de ani de la Unirea Transilvaniei.

    Leonard Pascanu

    Presedinte

    ReplyDelete
  4. Pe Anonimul care a postat textul UNIRE si filatelie il rog sa-mi trimita materialul in word (in attach) la adresa laszlo@ziua.ro
    In formatul acesta nu am siguranta ca este autentic si ii apartine lui Leonard Pascanu.
    Va multumesc,
    Laszlo KALLAI

    ReplyDelete
  5. Acest mesaj se gaseste in catalogul expozitiei CLUJ 2008, vernisata in aceasta seara. Asa ca este autentic.

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics