Filatelia, nu este doar un hobby,
ci un mijloc de educație, de cunoaștere,
de dialog între popoare...
Înseamnă cultură.
ci un mijloc de educație, de cunoaștere,
de dialog între popoare...
Înseamnă cultură.
Stimate d-le Kállai László,
Mă numesc Simona Farcaș, sunt președintele Asociației "Italia România Futuro Insieme" (Italia România un Viitor Împreună) din Roma și doresc să vă aduc la cunoștință un proiect important pentru raporturile dintre Italia și România, sper și pentru Jurnalul dvs., pe care-l vom realiza la Roma în prima parte a anului 2009 (aprilie). Nu am stabilit încă condițiile de participare. Ne-ar interesa articole, colecții cu elemente filatelice românești despre Roma, despre personalitățile latine, arheologia, religiile etc.Este vorba, deci, despre o expoziție filatelică româneasca dedicată Romei și va fi organizată la Roma în preajma Columnei lui Traian. Foarte mulți italieni, colecționari de mărci poștale românești iubesc România și sunt alături de români... unii dintre ei își amintesc de mari personalități românești în lume, alții povestesc că l-au cunoscut pe dl. prof. Valeriu Neaga (Societatea Română de Maximafilie), sau alți filateliști români.
Expoziția filatelică de prietenie Italia-România, va fi organizată împreună cu asociații de filateliști profesioniști italieni, Poste Italiane, societăți pe acțiuni și comerciale active în sectorul filateliei și se va concentra excluziv pe mărcile poștale românești care reproduc civilizația Romei (spre ex. Columna lui Traian, Horațiu, Împaratul Traian etc.) și istoria religiilor comună ambelor țări.
România a aniversat anul acesta 150 de la ani de la emiterea primului timbru poștal românesc Cap de Bour și a organizat prima și reușita Expoziţie Filatelică Mondială (EFIRO 2008). Anul viitor, în perioada 21-25 octombrie 2009, Italia va organiza în Roma FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILATELIE (http://www.italia2009.it).
Scopul Asociației pe care o reprezint este acela de contribui, prin intermediul acțiunilor culturale, la cunoașterea țării noastre la nivel internațional, la îmbunatățirea imaginii României în Italia și în lume, la promovarea dilogului între români și italieni, între evrei, creștini și musulmani. În cazul evenimentului de față, toți noi, indiferent de naționalitate sau de religie, pasionați și colecționari de timbre vom îndeplini un rol important în acest sens.
În speranța că veți privi cu interes aceasta inițiativă și că ne veți onora cu sprijinul și cu prezența dvs., rămânem în așteptarea unui răspuns cu propuneri și sugestii din partea dvs. (suntem deschiși) și vă dorim în continuare mult succes,
Simona C. Farcaș
Asociația "Italia România Futuro Insieme"
Piazza di Campitelli, 9
00186 Roma
www.irfionlus.org
+39-3201161307
skype: românidepretutindeni
Asociația "Italia România Futuro Insieme"
Piazza di Campitelli, 9
00186 Roma
www.irfionlus.org
+39-3201161307
skype: românidepretutindeni
Va aduc la cunostinta ca avem deja la activ expozitii filatelice realizate in Italia pe tema originii religiilor, a civilizatiei Romei, a arhitecturii unde filatelia romaneasca ocupa un loc foarte important, insa valoarea ROMANIEI nu a fost scoasa inca in evidenta, nu suntem cunoscuti ca natiune (majoritatea cred ca suntem un popor de nomazi sau mai bine rromi), deci, pentru ca reala contributie a tarii noastre in cultura filatelica, in cultura in general sa fie cunoscuta si apreciata, pentru ca raporturile de prietenie intre Italia si Romania sa fie accentuate, trebuie sa facem mai mult...impreuna.
ReplyDeleteRevistele filatelice precum TERRASANTA au publicat articolele d-lui Ing. Constantin Dumitru jr. (Dumnezeu sa-l ierte), filatelist convins (a fost responsabilul grupului Arheologie română, profund cunoscător al arheologiei si al picturii româneşti), care a adus contributii pretioase, a scris despre filatelie si Abel (Victor) Braumer - pictorul dubiului, de asemenea, Barbu Iscovescu si Revolutia din 1848, Avram Iancu, George Enescu, Tristan Tzara, Constantin Daniel (David) Rosenthal, un alt patriot roman, pe care Posta Romana il comemoreaza cu emisiuni in care nu apare figura lui, ci simbolul feminin, pe care el l-a facut celebru.
link:
- http://www.annopaolino.org/interno.asp?id_dettaglio=194418&id=13
- http://www.vaccari.it/vnews/index.php?_id=5748&_print=1
- http://www.cartantica.it/pages/aicis28.asp
O NOUĂ CORESPONDENTĂ DE POSTĂ MILITARĂ ITALIANĂ DIN ROMÂNIA...
- http://membres.lycos.fr/dgrecu/italPM.Htm
The Italian Fieldpost in Romania, 1941-1943
- http://membres.lycos.fr/dgrecu/bibItal.html