The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Saturday, November 29, 2008

Recenzie - Carte despre "fiica cea tânără a filateliei"

Omul, medicul și filatelistul dr. Ioan Daniliuc, recent, a făcut cadou literaturii de specialitate încă o lucrare de excepție - Maximafilia în România - monografie. Autorul susține că lucrarea sa este doar un "modest omagiu tutror celor ce au dat pasiunii de colecționar frumoasa strălucire a artei și eleganta sobrietate a științei". Pe cele 80 de pagini cu ilustrație bogată în policrimie apar cele mai importante momente ale maximafiliei românești și nu numai. Sunt prezentate piese unicate, printre care TCV-uri din colecția pioniereului maximafiliei din România, Grigore Scărlătescu, ori facsimilele documentelor de epocă despre "fiica cea tânără și frumoasă a filateliei". Lucrarea doctorului Daniliuc este prefațată de președintele Comisiei de Maximafilie a Federației Internaționale de Filatelie (FIP), Nicos Rangos, care îl felicită pe autor pentru modul în care prezintă "mărturii detaliate și aprofundate a evenimentelor istorice, cu ajutorul ilustratelor maxime, însoțite de fotografii și documente". Anny Boyard, președintele Maximafiliștilor din Franța și secretarul Comisiei de Maximafilie a FIP, a ținut să precizeze: despre maximafilie s-au scris multe cărți, dar niciuna nu a fost concepută ca un omagiu adus celor care au contribuit la transformarea acestei specializări filatelice, într-una din cele mai cunoscute ramuri ale sale. Lucrarea dr. Ioan Daniliuc acoperă această lacună, evocând marile nume ale filateliei internaționale care și-au pus amprenta pe istoria maximafiliei.
Numele doctorului Daniliuc se regăsește în cataloagele și documentele majorității manifestărilor filatelice din ultimii 30 de ani - spune editorul despre (maxima)filatelistul Ioan Daniliuc.
Lucrarea a apărut la Editura AXA din Botoșani.

4 comments:

  1. O carte de exceptie care demonstreazã pasiunea pentru maximafilie dar, si pentru documentare a stimatului domn dr. Ioan Daniliuc. Incã o datã felicitãri autorului si colaboratorilor impreunã cu urarea de sãnãtate si putere de muncã pentru realizarea tuturor proiectelor utile maximafiliei si "mamei" filatelia.

    ReplyDelete
  2. O carte pe care daca nu ar fi scris-o Dl dr Ioan Daniliuc nu ar fi scris-o nimeni. O consemnare a unei istorii in care Romania, prin maximafilistii ei, a jucat un rol important.
    Felicitari!

    ReplyDelete
  3. Dl. Daniliuc este un om deosebit, la care pasiunea a primat intotdeauna. Doresc insa sa ii recomand sa nu se bage in balamucul asta, de nici o parte!

    ReplyDelete
  4. Dr.Ioan Daniliuc este un om deosebit si a fost un prieten apropiat al Dr.Neaga Valeriu cu care am colaborat.
    Ca om pasionat de maximofilie am reusit sa am tematica Pictura franceza in sec XIX.
    O tematica extrem de grea dar am reusit sa string peste 80 de exponate obtinind medali si diplome interne si internationale.
    Va multumesc pentru existenta acestui blog extrem de interesant si de actualitate.
    Cu deosebit respect va invit sa vizitati blogurile:
    http://pacev.blogspot.com
    http://pasiune-cultura.blogspot.com
    http://pacevfilatelie.blogspot.com
    http://pacevfilateliesannicolau-mare.blogspot.com
    Va doresc mult noroc si sanatate!
    La Multi Ani !

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics