The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, February 22, 2009

The Crocodile Hunter

Stephen Robert Irwin (n. 22 februarie 1962 – d. 4 septembrie 2006) a devenit cunoscut datorită documentarelor sale de pe Discovery ("The Crocodile Hunter") şi a filmelor artistice în care a jucat. Acesta încetat din viaţă în nordul Australiei, într-un accident subacvatic. În dimineaţa de luni, 4 septembrie 2006, a fost înţepat în piept de o pisică de mare; Stephen Irwin se afla în largul portului Douglas, la nord de Cairns Australia, unde lucra la un documentar despre lumea submarină. Steven Irwin este cunoscut drept un entuziast al faunei sălbatice.
Sursa sa de inspiraţie a fost tatăl său Bob, un expert în animale salbatice specializat în herpetologie. Mama sa, Lyn Irwin, a lucrat toată viaţa pentru reintegrarea animalelor în natură. După ce s-au mutat în Qweensland, Bob şi Lyn au fondat "Reptile and Fauna Park", unde spre deosebire de alţi copii, Steve a trăit fericit printre şerpi, crocodili şi varani. La vârsta de doar şase ani, când alţi puşti mergeau la şcoală, Steve primea cadou un piton de trei metri lungime - şi a fost dragoste la prima vedere. Când a împlinit nouă ani, a prins primul crocodil, sub supravegherea strictă a tatălui său. Imediat după ce a absolvit liceul, a purces la salvarea şi strămutarea crocodililor din provincia North Queensland, unde erau prost văzuţi de localnici şi în consecinţă exterminaţi fără milă. După cinci ani de muncă dedicată şi asiduă, Steve a devenit voluntar pentru programul guvernamental "East Coast's Crocodile Management".
Parcul a continuat să fie o afacere de familie până în anul 1992, când Steve îl preia integral, rebotezându-l "Australia Zoo", transformatând afacerea într-o mişcare pentru salvarea faunei sălbatice din Australia. În acelaşi an, apare în primul său show de televiziune,înconjurat de şerpi, păienjeni şi scorpioni. Steve şi soţia sa, Terri Irwin (Raines) , de origine americană, au devenit cunoscuţi în toată lumea cu emisiuni despre viaţa animalelor sălbatice şi în special a crocodililor. Montajul scenelor în care Steve şi soţia sa prind crocodili în luna de miere devine primul episod din serialul "Crocodile Hunter", difuzat până în prezent, în 122 de ţări şi vizionat de peste 200 de milioane de telespecatori. Sub conducerea exuberantă a lui Steve,iau naştere şi activează fundaţia "Wildlife Warriors" şi "International Crocodile Rescue", iar în cadrul Australia Zoo se deschid Animal Planet Crocoseum, aviarul Rainforest şi Templul Tigrilor.
În 2001, Steve apare pentru prima oară într-un film, fiind invitat de Eddie Murphy personal să se joace pe sine însuşi, în Doctor Doolittle 2, pentru ca un an mai târziu să apară într-o producţie inspirată în totalitate din viaţa sa: The Crocodile Hunter:Collision Course. Popularitatea lui Steve o întrece pe cea a oricărui australian. El a devenit o adevărată legendă a curajului, îmbinând curiozitatea ştiinţifică cu spiritul de aventură. Steve Irwin a devenit foarte repede o vedetă în Australia, unde îşi avea chiar propria grădină zoologică. Revista People l-a declarat pe Steve cea mai iubită personalitate a lumii.
Mai ales după ce a apărut în filmul lui John Stainon, "Vânătorul de crocodili", în anul 2002, naturalistul atipic a ajuns o stea internaţională. Cu atât mai mult, cu cât în peliculă juca în propriul său rol.
Emisiunile sale televizate au fost urmărite de zeci de milioane de telespectatori, cuceriţi atât de neprevăzutul situaţiilor în care se punea, cât şi de umorul care îi însoţea permament aventurile în rândul celor care nu cuvântă.
Irwin a filmat 46 de documentare care au fost difuzate de postul TV Animal Planet, precum şi peste 20 de episoade din "The Crocodile Hunter Diaries".
Steve a fost poate singurul om admirat în egală măsură de bătrâni şi copii, de muncitori şi directori, de bogaţi şi săraci, de preoţi şi infractori, de creştini, evrei şi musulmani.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics