The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Sunday, February 15, 2009

In memoriam Grigore Scărlătescu

Precursori ai maximafiliei
(recenzie)

Lucrarea bilingvă (română-engleză) a avocatei maximfiliste, Antoaneta Scărlătescu, este un motiv de interes nu numai pentru maximafiliștii români ci și pentru cei din întreaga lume. Este o carte pe care dacă nu ar fi fost scrisă de distinsa maximafilistă, Antoaneta Scărlătescu, nu ar fi fost scrisă de nimeni și nu pentru că este dedicată memoriei părintelui său ci pentru că prezintă piese selecționate din perioada de început a TCV-urilor (sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20) și a maximafiliei, așa cum a fost definită pentru început în Franța în anul 1932.
Cartea bogat ilustrată, cu peste 75 piese de maximafilie, este structurată pe câteva direcții: memoriei muzicologului, bancherului și colecționarului Grigore Scărlătescu; amintirii privind contribuția la dezvoltarea maximafilei românești, și nu numai, a Dr. Valeriu Neaga; evocării participărilor autoarei la diverse manifestări filatelice de nivel internațional și a titanilor maximafiliei mondiale pe care i-a cunoscut cu acest prilej; selecționării unor piese (TCV și ilustrate maxime), dintre care unele cu valoare de unicat aflate în colecția distinsei autoare.
Lucrarea nu trebuie să lipsească din biblioteca oricărui maximafilist. Parcurgerea ei te face să înțelegi de ce în întrega istorie a maximafilei la nivel FIP, numai două exponate au fost distinse cu medalii de Aur, dintre care una aparține avocatului Leon Iancovici, obținută la expoziția filatelică mondială EFIRO 2008; cealaltă Margueritei Kotopouli, fost președinte al Asociației Elene de maximafilie, membru în comisia FIP de maximafilie.
Autoarea dovedește că este un om demn, cu cunoștința învățăturii primite, aceasta fiind de fapt o consecință a însușirii educației specifice meseriei, în spiritul respectării adevărului științific și al reflectării corecte a realității în care a trăit.
Cei interesați în această lucrare, apărută în editura ECA 2008, în condiții grafice deosebite, conținând 94 pagini, o pot contacta pe autoare la tel.: +40-729-255-397, e-mail: antoanetascarlatescu@yahoo.com.

No comments:

Post a Comment

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics