The king of hobbies and the hobby of Kings

Contact us:*e-Mail: office@stampland.net*|*Tel.: +4-0722.714.394*|*Fax: +4-0318.166.897*|*Yahoo ID: laszlo_kallai

Best view with Mozilla Firefox

Wednesday, August 29, 2007

Atac la Pașcanu

Conducerea SC Romfilatelia SA face tot posibilul să denigreze conducerea Federaţiei Filatelice Române. În acest sens directoarea firmai căpuşe a făcut mai multe demersuri în instanţă şi chiar pe lângă primul ministru Călin Popescu Tăriceanu. Toţi cei care au îndrăznit să se ridice împotriva ilegalităţilor comise de conducerea Romfilatelia au fost ”pedepsiţi”. Au fpst reclamaţi la diferite foruri, la angajator sau în instanţă. Cele mai multe a avut de pătimit preşedintele FFR, Leonard Paşcanu. Acesta s-a ales cu mai multe dosare penale, a fost hărţuit luni în şir. A fost convocat de poliţişti, procurori şi a fost nevoit să pierdă timp pe holurile instanţelor pentru aşi dovedi nevinovăţia.
Episodul 1
Atsfel, tevătura lui Leonard Paşcanu a început odată cu deschiderea dosarului penal 5025/P/2006. În acest caz Cristina Popescu a sesizat autorităţilă că preşedintele FFR ar fi săvârşit infracţiunea de divulgare a secretului profesional prevăzut şi pedepsit de art. 196 din Cod Penal. Directoarea Romfliatelia, Cristina Popescu a susţinut în sesizarea sa depusă la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti că Leonard Paşcanu prin publicarea unui articol din revista ”Filatelia” (Caracatiţa AFINSA – ajunsă în Romînia?”) în care a făcut dezvăluit cifrele de afaceri realizată în anul 2003 de Romfilatelia cu AFINSA respectiv cu Philagentura. În urma cecetărilor întreprinse de procurorul Florin Cojoacă, aceasta a ajuns la concluzia că între Romfilatelia şi Federaţia Filatelică Română nu există nici un contract prin care datele respective să fie declarate confidenţiale. În final, procurorul Cojoacă a confirmat în data de 25.01.2006, propunerea de neînceperea urmăririi penale faţă de Leonard Paşcanu. (vezi facsimil 1, 2 şi 3)
Episodul 2
În 05.04.2006, Cristina Popescu trimite premierului o scrisoare în care îi cere sprijinul înaltului demnitar. Popescu susţine că ”Romfilatelia este ţinta unor atacuri şi acţiuni prejudiciabile îndreptate împotriva intereselor sale, interese care reprezintă statul român, ale unuia dintre membrii consiliului de administraţie al societăţii, domnul Leonard Paşcanu şi ale acţionarului său unic, Compania Naţională Poşta Română. Prin săvârşirea unor infracţiuni incriminate de Codul penal şi de Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990, domnul Leonard Paşcanu, membru al consiliului de administraţie al Romfilatelia, a încercat obţinerea de profituri ilegale în dauna societăţii şi a adus grave prejudicii economice şi de imagine Romfilatelia şi implicit, statului român pe plan internaţional. Domnul Leonard Paşcanu a comis aceste infracţiuni folosindu-se de multiplele funcţii deţinute în cadrul administraţiei poştale române (membru în Consiliul de Administraţie al Romfilatelia, Preşedinte al Comisiei de stabilire a valorilor nominale ale timbrelor poştale în cadrul CNPR şi membru al Comisiei Filatelice). Am sesizat deja Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) atât aceste aspecte, cât şi incompatibilitatea domnului Leonard Paşcanu cu toate funcţiile deţinute în cadrul administraţiei poştale române, însă, până în prezent nu a fost luată nici o măsură. Precizez că Romfilatelia va sesiza instanţele şi organele de urmărire penală competente pentru antrenarea răspunderii penale a domnului Leonard Paşcanu pentru faptele săvârşite.”
Pemierul a citit intervenţia Cristinei Popescu şi a trimis spre verificare ministrului Administraţiei şi Internelor, Cristian David. (vezi facsimilele 4 şi 5)
Episodul 3
La doar câteva zile (13.04.2006) după epistola trimisă premierului Cristina Popescu ”a solicitat tragerea la răspundere penală a inculpatului Leonard Paşcanu, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 205 şi art. 206 din Cod penal” (n.r. – insultă şi calomnie). Șefa Romfilatelia s-a constituit şi parte civilă fără să precizeze cuantumul. Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a constatat că cele doau articole din Codul penal invocate de Cristina Popescu au fost abrogate cu o lună înainte. Astfel, Preşedintele FFR a fost achitat în şedinţa publică din 12.09.2006, iar acţiunea civilă a rămas nesoluţionată. (vezi fasimilele 6 şi 7)
Episodul 4
În ziua următoare plângerii amintite mai sus Cristina Popescu a sesizat şi Parchetul. De această dată l-a reclamat pe Paşcanu pentru ”săvârşirea infracţiunilor de tentativă la înşeleciune şi falsificare de timbre”. Cauza a constituit obiectul dosarului nr. 2931/P/2006. Cazul se referea editarea emisiunii ”Dimitrie Butculescu – 160 de ani de la naştere”. Fără să intru în amănunte vă recomand să lecturaţi Ordonaţa din 29.05.2007, semnat de Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, Florin Cojoacă. (vezi facsimilele 8,9 şi 10)
În acest caz conducerea Poştei Române şi a Romfilateliei au recurs şi la metode mai puţin ortodoxe. Au reuşit publicarea unui articul de presă într-un cotidian central (vezi facsimilul din stânga). În treacăt trebuie să menţionăm că Poşta Română a derulat în perioada respectivă un contract comercial (publicitate) cu societatea editoare a publicaţiei în cauză.

15 comments:

  1. Părerea mea este că Popeasca a acţionat astfel tocmai pentru că nu l-a putut avea la mână cu altceva. Dacă a văzut că e groasă, iar afacerile ei sunt pe cale să fie făcute publice, a încercat să-l "termine" aşa cum a învăţat pe când lucra la Băneasa, la şcoala de reciclare pentru de-alde Garcea...
    Sunt curios să văd cum o să reacţioneze când se va vedea în aceeaşi postură: aceea de învinuit în vreo 15-20 de dosare (dar de data aceasta, alături de toţi cei care au susţinut-o).
    Am tras cu urechea la o discuţie între două persoane (filatelişti, stimaţi colegi), care se întrebau dacă vor găsi un avocat bun pentru un proces la Curtea Europeana. Motivul? Neîndeplinirea atribuţiunilor de către organele centrale ale statului român, precum şi gestiune frauduloasă, în speţă Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de operator poştal şi ANRC-ul, în calitate de organ de reglementare.

    ReplyDelete
  2. Sa inteleg ca asta-i blogul oficial al FFR-ului (apropo, cine-i webmaster, blondu' Ambrus ?). Adica, aici trebuie infierati cu manie proletara Dobrescu - Scaiceanu - Popescu, daca-i injuri pe ei, e OK. Dar daca de atingi de escrocul Pascanu (Capul de Bour nu ?), atunci e crima. Nu-i prea corect...

    ReplyDelete
  3. Domnule Pascanu cand ati inceput atacurile la adresa Romfilatelia ca dumneavoastra ati inceput atacurile.
    Dupa ce Directorul Genreral al Romfilatelia a incetatat sa mai va plateasca cu mii de euro pe care ii pretindeati.
    Si va mai intreb in 2004 lucrarile de amenajare facute cu firma care lucra la Romfilatelia la amenajare cu ce bani au fost facute?
    Oare CV dumneavoastra ca presedinte al FFR unde se gaseste,in afara de liceu ce studii mai aveti.

    ReplyDelete
  4. Vin cu p precizare: lucrarile de amenajare facut la resedinta domnului pascanu

    ReplyDelete
  5. Stimaţi domni, v-aţi lăudat că ştiţi tot felul de chestii despre Paşcanu. De ce aţi început să le spuneţi deabia acum? Până acum ce-aţi păzit? Aveţi grijă, şantajul este pedepsit de legea penală, aşa cum orice altă afacere, indiferent a cui, poate intra sub incidenţa aceleiaşi legi.
    Deci, dacă ştiţi ceva concret, pe care-l puteţi proba, daţi-i drumul. Dacă nu, insinuările n-au nici un rost decât acela de a sădi neîncredere atât în cel din faţa, cât şi în cel din spatele obiectivului.

    ReplyDelete
  6. Blodu'l Ambrus ar fi vrut el sa fie initiatorul acestui blog, din pacate altul a fost mai sprinten. Faptul ca ma faci colorat demonstreaza ce mentalitate infecta ai si cat de josnic poti fi. Nu vreau sa ma cobor la nivelul domniei tale, misei d'astia care dau cu batu'n gard trag tara in jos. Mai bine ai pune mana si ai face ceva constructiv. Eu macar mi-am pierdut timpul construind ceva util, fara sa cer bani, moca, pentru filatelisti. Nu va convine, nu vizitati sit-ul. Daca tot esti asa tare in gura, preia munca mea. Cer scuze aici, in public cititorilor blogului pentru faptul ca nu am avut eu acesta idee cu BLOGul. Am dormit si eu ca si ceilalti si nu am luat masuri.
    Blondu' Francisc Ambrus.

    ReplyDelete
  7. hopa! au sarit lingaii lui popeasca la bataie. voi nici nu stiti unde scrieti mizeriile pe care vi le dicteaza aia. pai stimabile nu ai vazut cu ce se ocupa acest blog? ce vina are blogul ca popeasca este, alaturi de posta si ministerul comunicatiilor, autoarea starii de fapt in care se zbate timbrul romanesc. se pare insa ca soarta filateliei este pentru voi astia platiti de ea, un lucru secundar. buzunarul vostru sa prospere! aveti grija ca pe langa pascanu mai sunt si altii care pot sa va dea in gat. mai bine sa cumpaniti daca merita sa o mai slugariti pe popeasca. pascanu a avut curajul sa arate tuturor, nu aici, ce trage de pe urma popeascai. este oare lipsit de ratiune sa se expuna deliberat judecatii oamenilor daca are ceva necurat in relatia cu popesca? daca este asa aia este fazanca si nu a trimis autoritatilor EXACT faptele pentru care pascanu ar putea rasunde si a ales alte acuzatii pentru care justitia ia dat peste bot. dar netrebnici ca voi se vor gasi oricand pentru ca voi nu aveti posibilitatea sa ganditi cu capetele voastre. va trebuie cineva care sa va ghideze si sa va acopere. mie sila.

    ReplyDelete
  8. Anonimule nu sunt lingau a lui Popeasca dimpotriva sunt impotriva ei.
    Am si comentat la alte articole unde era vorba despre popeasca activitatea ei.
    Eu am prezentat o situatie privind pe pascanu si atata si il intrebam ceva.
    Care este problema. Iar daca ti-e sila inseamna ca ai probleme cu sanatatea si ar trebui sa consulti un medic.
    De ce nu zice pascanu nimic de relatia cu SC Elmar din 2004 si de sumele pe care le pretindea de la Romfilatelia

    ReplyDelete
  9. cititi cu atentie scrisoarea trimisa de dna popescu primului ministru. te doare capul de cate aberatii cuprinde. poate cineva care mai stie cate ceva despre acele probleme sa ne prezinte si noua niste comentarii.
    observ cu tristete ca unii dintre colegii de blog incep sa se rafuiasca fie cu cei din ffr sau cu cei care indraznesc sasi spuna parerea. este momentul sa revenim la scopul blogului. calm si moderatie va rog.

    ReplyDelete
  10. Stimate coleg, cred ca ai dreptate. De unde si pana unde un monopol de stat trebuie administrat de o entitate separata? In ce baza? Jurista asta a lu' peste interpreteaza ce vrea ea, cum vrea ea!!!
    Domnilor, in alte tari activitatea de editare si punere in circulatie a timbrelor sunt doua activitati total distincte (ministerul nu are treaba, pentru el trebuie sa faca altii studii comparative):
    - activitatea de editare este desfasurata de un colectiv mic, de circa 10-15 persoane (cam cat este un serviciu pe la noi), fiind subordonat ori ministerului ce are in resonsabilitate cultura, ori ministerului de finante;
    - punerea si retragerea din circulatie a timbrelor se face separat de editare, de catre operatorul postal desemnat de organul de reglementare, de regula cel care asigura si serviciul universal de corespondenta (sau posta usoara de scrisori, cum i se mai spune, ori serviciul postal social in unele tari).
    Tiparirea timbrelor se face intr-o unitate poligrafica specializata pentru asa ceva, dotata cu tot ce este nevoie (in mai toate tarile europene are capital de stat).
    Comertul filatelic este desfasurat in proportie de 99,9% de firme private. Operatorul postal amintit poate avea unul sau mai multi distribuitori (angrosisti, cum e la noi), carora le vinde timbre pentru filatelie, ATENTIE, nu la pretul de cost, ci cu un discount fata de valoarea nominala, care creste odata cu cantitatile de timbre cumparate (totul se negociaza). NICAIERI IN LUME O SOCIETATE (indiferent de natura actionariatului si a capitalului) NU BENEFICIAZA DE SCUTIRE LA PLATA SERVICIULUI POSTAL UNIVERSAL (cel a carui contravaloare se percepe prin francarea cu timbre). NUMAI LA NOI SE POATE ASTA!
    La noi, totul este o balmajeala si o incurcatura de nemaipomenit: nu stie ministerul ce face organul de reglementare si invers, ministerul este operator postal, iar posta e pe nicaieri. Iar de reglementarea domeniului astuia, al editarii si punerii in circulatie a timbrelor se ocupa TATA!
    Atentie la termeni! Punerea in circulatie in mai toate tarile nu inseamna ziua in care incepe distributia organul filatelic al tarii respective, ci ZIUA PUNERII IN CIRCULATIE POSTALA, ADICA ZIUA IN CARE INCEP SA SE VANDA TIMBRELE LA OFICIILE POSTALE! Va dati seama ce e in Romania? Totul este o facatura si o minciuna, ministerul are realizari frumoase numai pe partea de IT (dar misuna pe acolo tot felul de indivizi care nu au avut loc prin alta parte - istorici, economisti cu duiumul, iar mai pe jos, asa, ceva ingineri), in rest se lauda de ani de zile ca restructureaza posta (dar s-au restructurat numai directorii, mancandu-se unul pe altul), organul de reglementare o duce-ntr-una prin procese ca de ce l-a destituit pe ala si de ce nu e celalalt director, si-a tot schimbat denumirea (dar fara atributii) ca sa ne invartim in jurul cozii si se intereseaza numai de licentele de telefonie mobila (ca acolo iti faci relatii si iti angajezi nepoatele), iar de problemele mai marunte ceva (ca cifra de afaceri), dar cu o puternica incarcatura simbolica pentru imaginea statului roman.
    MAI FRATILOR DIN MCTI, CE ATI FACUT PANA ACUM CU ACEST DOMENIU? DACA NU PUTETI SAU NU VA PRICEPETI, TIPATI SAU DATI DOMENIUL ASTA LA ALTCINEVA, LA FINANTE, LA CULTURA... SAU APUCATI-VA DE TREABA!

    ReplyDelete
  11. hmm... stimate coleg anonim. sunt multe informatii dar un pic cam alambicat prezentate.unele sunt reale altele din pacate doar dorinte ale semnatarului. pe fond este nevoie de o schimbare dar intrebarea este DE CE SA SCHIMBAT SISTEMUL IN 2004 SI CINE A VRUT ACEST LUCRU? cand o sa fie un raspuns clar, atunci o sa pricepem toti ce sa intamplat cu adevarat. pana atunci se vor emite tot felul de ipoteze si pareri cu privire la ... si la...

    ReplyDelete
  12. ..."Unele sunt reale altele din pacate dorinte ale semnatarului"... La ce va referiti totusi, stimate domn? Care credeti ca sunt reale si care nu?
    Pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic acum trei ani. Eu unul am aflat la fel ca multi altii, dupa ce treaba era pusa la cale si gata facuta. La inceput, sincer sa fiu, m-am bucurat, pentru ca cei de la posta nu faceau nimic pentru filatelie (nu traiati in tara la acea data, nu stiti ce se intampla?). Dar iata ca, dupa trei ani si mai bine, am ajuns unde am ajuns, si asta nu din vina noastra, mai mult ca sigur ca nici din cauza celor care au dorit sa se infiinteze Romfilatelia. Numai ca nu prea s-a facut meserie de nici un fel acolo (si ni se mai face si observatie de catre o obraznicatura: unde erati voi filatelistii acum n'spe ani...). Nenorocitele alea au inceput sa se certe cu proprii clienti pentru ca nu le acceptam orice magarie si pentru ca n-au inteles nimic din meseria asta, poate nu le duce capul daca in peste trei ani nu au fost in stare de nimic.

    ReplyDelete
  13. Ia vedeti, dragi colegi, ca ne zgandara iar obraznicatura aia de Alina Pelteacu! Nu vedeti ca face comentarii la misto?

    ReplyDelete
  14. treci la obiect stimabile! ce lucruri bune a facut? raspunzi in doi peri fiindca ori nu stii nimic si vorbesti ( scrii ) doar ca sa te vezi sau esti pus ( pusa ) de catre popeasca sa mai arunci cu fumigene.

    ReplyDelete
  15. Stimabililor, din surse foarte sigure va informez ca Pelteaca la ora asta este la birou si supravegheaza site-ul.
    Cred ca este cazul sa-i recomandam o plimbare ca doar incepe week-endul.
    Sa gaseasca si ea un baiat cu care sa se plimbe nu sa o slujeasca cu atata devotament pe Popeasca

    ReplyDelete

Google PageRank CheckerFree counter and web statsClicky Web Analytics